Witam. Szukam filmu gdzie bohater stoi przed wyborem pomiedzy wartosciami duchowymi i materialnymi, jezeli zna ktos to bardzo proszę o odpowiedz. Z gory dzieki!

kurvviarz

hej :) a chodzi ci o konkretny film czy o filmy o takiej tematyce?
bo jeśli szukasz filmu konkretnego to podaj jakieś szczegóły może będzie wtedy ktoś mógł pomóc..
pozdrowionka

kurvviarz

hmm... a może "niemoralma propozycja" Adriana Lyne'a ?
spróbuj! :)

kurvviarz

hmm... a może "niemoralna propozycja" Adriana Lyne'a ?
spróbuj! :)

antiffa

Witam ponownie, dzieki za opdowiedzi. Juz wyjasniam szerzej moja prosbe do was. Otoz w filmie, ktorego poszukuje tematem głównym musi być problem bohatera, który stoi przed wyborem pomiędzy wartościami duchowymi a materialnymi. Potrzebne mi to jest na maturę a więc jest to dla mnie dosc istotna sprawa, dlatego tez zwrocilem sie z tym do was jako do ekspertow z tej dziedziny:) Pozdrawiam.

kurvviarz

Madzia, CHodzi oczywiscie o filmy o takiej tematyce. Pozdrawiam.

kurvviarz

hehe ok a więc pomyślę i dam znać jak coś mi się wymyśli (lol) bo teraz jush idem spać bo jutro trza wstać o 4 i sie uczyć na matme bo jeszcze nie zdam w 3 klasie liceum hehehe

madzia_18

Naprawdę nic wam nie przychodzi do głowy??

kurvviarz

Oglądałam kiedyś film "Zły Mikołaj" z 2003 r., moze on by pasował...

kurvviarz

Uważam że dobrym przykładem jest "Adwokat diabła" a także "Ludzie, których znam" obydwa z Alem Pacino. Z nim także jest "Simone" i tam też wybiera karierę kosztem życia rodzinnego. Dobry może być też "Telefon" z Colinem Farellem. Z polskich może być "Zmruż oczy". Z Christianem Slaterem jest taki film "True Romance" - powinien pasować. W "American Beauty" jest taki motyw też jak bohater grany przez Kevina Spacey rezygnuje z dobrze płatnej pracy i zatrudnia się do McDonalda, żeby mieć ten duchowy spokój. Oczywiście nie ma tam nic do wybierania, ale jest rezygnajca z dóbr materialnych. "Hazardziści" z Mattem Damonem. Może jeszcze "Gorączka"(Val Kilmer wybiera i de Niro też wybiera), albo "Misja" z de Niro. Wydaje mi się, że to odpowiednie przykłady. Pozdrawiam i życzę powodzenia

andriy

Wielkie dzieki, naprawde mi pomogles :) masz u mnie flaszke =]