Serdecznie proszę użytkowników Filmwebu o pomoc. Chodzi mi o tytuł pewnego serialu, który był emitowany przez TVP w okolicach 1996/1997 roku w sobotnie popołudnia. Serial jest chyba z końca lat 80, czy z początku lat 90.

Główny bohater serialu był naukowcem i nazywał się Samuel Bekett, Beckett, Becket, albo jakoś tak. Wynalazł maszynę do przemieszczania się w czasie i postanowił ją wypróbować. Wszedł do maszyny i zniknął. W każdym odcinku serialu był całkiem inną osobą. Widz widział bohatera jako tego naukowca, a inni bohaterowie widzieli osobę w którą się wcielał. Przemieszczał się w czasie chyba jako duch i wstępował w ciała ludzi. Pomagał mu jakiś drugi facet z komputerkiem w dłoni. Zawsze pojawiał się i znikał jak duch. Ten drugi chyba miał na imię Al. Gdy wypełnili zadanie Becket znikał, przenosił się w czasie i wstępował w inną osobę. Ten serial miał chyba 60 odcinków (albo i więcej).

Już szukałem w wyszukiwarce na Filmwebie nazwiska bohatera i nic. Ciągle wyskakuje komunikat, że podana fraza nie istnieje.

Bardzo proszę kogokolwiek o pomoc. Czy ktoś zna tytuł tego serialu ? Ewentualnie jeśli ktoś zna nazwisko odtwrcy roli Becketa ? Dalej bym sobie poradził.

ten serial to "Zagubiony a czsie" ze Scottem Bakulą w roli głównej.

http://www.filmweb.pl/Zagubiony,w,czasie,%281989%29,obsada,Film,id=39717 [www.filmweb.pl/Zagubion ...]

Pozdrawiam

użytkownik usunięty

Temat zamknięty. Już znalazłem, wystarczyło skrócić imię bohatera na Sam i się znalazło. To "Zagubiony w czasie" ("Quantum Leap").

użytkownik usunięty

Dziękuję bardzo Nariel za pomoc, już sam ten film znalazłem, trzeba było trochę pogłówkować.
Ja także pozdrawiam...