Piszę niekiedy jakąś recenzję o danym filmie i nie wiem co mam zrobić aby go ocenić po swojemu. Mi zawsze na żółtym tle wyskakuje ocena na 10 pomimo że chciałbym dać inną. Nie mogę znaleźć miejsca w którym to się robi. Co robię nie tak?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
aaauuu

masz na mysli "recenzję" w tym malym polu tekstowym pod oceną?
nie bardzo kojarze o co ci chodzi, bo nigdzie nie mam zoltego tla...ale oceniasz klikajac na odpowiednią gwiazdkę

uncut

Jak inni piszą swoja opinię o filmie to potem jest ich ocena 1-10 i zółta gwiazdka. Jak ja piszę coś o filmie dołączają swoje zdanie to przy miom wpisie zawsze jest 10 i gwiazdka. Staram się nie przeoczyć miejsca pisząc swój post gdzie dokonuje się własnej oceny ale nie mam czegoś takiego jak oceń film, czy coś podobnego. Po naciśnięciu + aby dodać temat (dodaj nowy temat na forum Lucyfer) jest tylko tytuł i treść.

aaauuu

Mylisz funkcje i pojęcia ;)
Ocenę wystawiasz w "okienku ocen", tam zaznaczasz pustą gwiazdkę, od 1 do 10.
Po kliknięciu w nią masz na żółto zaznaczoną swoją ocenę.
Możesz także kliknąć "Widziałem" , wtedy film jest oceniony "bez oceny" :P
Możesz też tu usunąć całkiem ocenę.
Pod "gwiazdkami" jest pole na mini recenzję, będzie ona widoczna przy filmie na Twoim profilu i wyświetlona u Twoich znajomych.
http://img.techpowerup.org/180331/2018-03-31-18-25-00.png

To, o czym piszesz w poście, to nie recenzja, a zwykły komentarz na stronie filmu.
http://img.techpowerup.org/180331/screenshot-2018-03-31-18-26-03.png
Tam nie wystawiasz oceny, to się robi wcześniej lub później, a system po opublikowaniu komentarza wyświetla taką ocenę, jak dałeś w "okienku ocen".

Jest też opcja pisania prawdziwych recenzji, to zrobisz w formie kontrybucji, wtedy musisz czekać aż ktoś to sprawdzi i ewentualnie zaakceptuje.
Długo to trwa, nie sprawdzałem ostatnio, ale pewnie z rok...

Montago

Chyba zakumałem. Dzięki

aaauuu

ja tak mam ze jak ocenie film i napisze komentarz (czy nowy temat zaloze) na forum na stronie filmu (na dole), to moja ocena juz zostaje taka na zawsze, jak zmienie ocene to na forum tej zmiany nie widac