Chciałabym, abyście polecili mi jak najwięcej DOBRYCH polskich filmów, chodzi mi głównie o dramaty, komediodramaty, psychologiczne. Coś w stylu np "Symetrii" Konrada Niewolskiego lub "Kornblumenblau" Leszeka Wosiewicza.
Ważne też dla mnie jest, aby gra aktorska była niezła:) Z góry dziękuję.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
v_e_g_a

w sumie temat powinien nazywac się "Prośba", pomieszałam, sorry:P to pewnie przez tą gorączkę, która ciągle mnie męczy ehh

v_e_g_a

Kochankowie mojej mamy z Krystyną Jandą - starszy film, ale dobrze mieć go na liście obejrzanych.

sylwia_86

Dzięki Wszystkim za odpowiedzi:)
Bardzo mi pomogliście:]
Pozdrawiam;)

v_e_g_a

- Ono
- Jestem
- Jasne blekitne okna
- Jasminum
- Rozdroze Cafe

ten ostatni jest wlasnie od Wosiewicza, wszystkie sa rewelacyjne.

v_e_g_a

hmm..w stylu "Symetrii"? to może "Zakład" Teresy Kotlarczyk -jak dla mnie ciekawszy od 'Symetrii'

v_e_g_a

'przesluchanie'z janda...jesli nie widzialas polecam bardzo bo kazdy to powienien zobaczyc!!

v_e_g_a

Dramaty: Spirala, Aktorzy prowincjonalni, Na wylot, Wodzirej, Amator, Iluminacja, Dziewczyny do wzięcia... Każdy z tych filmów z pewością wart jest uwagi. Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do pionu ;)

użytkownik usunięty
hauser

Dramaty? Na pewno Dzień świta, Wszyscy jesteśmy Chrystusami, Komornik, Edi, Podwójne życie Weroniki, Nic śmiesznego.

v_e_g_a

Myślę, że powinnaś też zobaczyć film "Trzeci". Niezła gra Marka Kondrata. Film trzyma w napięciu do samego końca. Acha no oczywiście "Dług" Feliksa Falka. POZDRAWIAM.

romcio1

Dług to film Krzysztofa Krauze !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Stolaz

Bardzo Przepraszam Za Pomyłkę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111