Mam dla was rebus filmowy do rozwiązania. Nie ukrywam, że po prostu potrzebuję waszej pomocy, bo sama rozwiązuję zaledwie część.
Oto rebus: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/176/1039962_filmy.jpg
Drugi obrazek to "Władca pierścieni" (ma to znaczenie która część?), a trzeci, jak sądzę, "Prawdziwa historia".
Pytaniem rebusu jest "O jakich filmach i miejscach mowa? Gdzie jesteśmy?"
up
+ powiedziałabym że pierwszy obrazek może oznaczać film "Jeździec wielorybów", a odpowiedź na pytanie "gdzie jesteśmy?" to Nowa Zelandia.
Jakieś pomysły na ostatni obrazek?
udało mi się rozwiązać.
jeśli ktoś byłby ciekawy ostatecznej odpowiedzi, to ostatni obrazek to film "Fortepian", a jesteśmy w Nowej Zelandii bo wszystkie te filmy były tam kręcone. :)
nie bardzo ogarniam koncept tego "rebusu", czy to sa osobne obrazki czy ma wyjsc z tego jakies zdanie?
Obrazki są jakoś powiązane z filmami - cechy charakterystyczne jak w przypadku Władcy Pierścieni, kadr z filmu - Prawdziwa historia, lub jakieś skojarzenie z filmem. No i te filmy mają odpowiedzieć razem na pytanie "gdzie jesteśmy? w jakim miejscu sie znajdujemy?" :)
moje watpliwosci wynikaly z tego ze rebus kojarzy mi sie z jakims wyrazem lub zdaniem, ktore trzeba odczytac z obrazkow, a to wyglada jak zwyczajna zagadka pt "jakie filmy sa na obrazkach i co maja ze soba wspolnego"