Mam dla was rebus filmowy do rozwiązania. Nie ukrywam, że po prostu potrzebuję waszej pomocy, bo sama rozwiązuję zaledwie część.
Oto rebus: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/176/1039962_filmy.jpg
Drugi obrazek to "Władca pierścieni" (ma to znaczenie która część?), a trzeci, jak sądzę, "Prawdziwa historia".
Pytaniem rebusu jest "O jakich filmach i miejscach mowa? Gdzie jesteśmy?"

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Cartner

up

+ powiedziałabym że pierwszy obrazek może oznaczać film "Jeździec wielorybów", a odpowiedź na pytanie "gdzie jesteśmy?" to Nowa Zelandia.
Jakieś pomysły na ostatni obrazek?

Cartner

ostatni obrazek wyglada jak fortepian

Cartner

udało mi się rozwiązać.
jeśli ktoś byłby ciekawy ostatecznej odpowiedzi, to ostatni obrazek to film "Fortepian", a jesteśmy w Nowej Zelandii bo wszystkie te filmy były tam kręcone. :)

Cartner

nie bardzo ogarniam koncept tego "rebusu", czy to sa osobne obrazki czy ma wyjsc z tego jakies zdanie?

uncut

Obrazki są jakoś powiązane z filmami - cechy charakterystyczne jak w przypadku Władcy Pierścieni, kadr z filmu - Prawdziwa historia, lub jakieś skojarzenie z filmem. No i te filmy mają odpowiedzieć razem na pytanie "gdzie jesteśmy? w jakim miejscu sie znajdujemy?" :)

Cartner

moje watpliwosci wynikaly z tego ze rebus kojarzy mi sie z jakims wyrazem lub zdaniem, ktore trzeba odczytac z obrazkow, a to wyglada jak zwyczajna zagadka pt "jakie filmy sa na obrazkach i co maja ze soba wspolnego"

Cartner

1 Moby Dick

Cartner

moby dick , władca pierścieni , prosta historia , fortepian - trudne to to nie było ...

mariol250

Moby Dick nie pasuje zbytnio do rozwiązania :)

Cartner

Chyba że znajdziesz inne wspólne miejsce :)