Ostatni się zapełnił więc zakładam nowy.
Szukam filmu, thrillera, tak chyba z lat 90, może 80 produkcja USA,
akcja dzieje się w liceum, główna bohaterka poznaje w szkole chłopaka outsidera(ma takie charakterystyczne trochę skośne oczy) zaczynają ze sobą kręcić, wtedy jej wcześniejszy chłopak (typowy macho) chce go zastraszyć i razem z kumplem na stołówce do niego podskakują, wtedy on wyciąga rewolwer i do nich strzela, potem okazuje się że miał naboje z farbą. Później wspólnie z główną bohaterką mordują "królową" tego liceum i pozorują jej samobójstwo, następni mordują jeszcze tych dwóch frajerów z początku i również pozorują ich samobójstwo. Dziewczyna wtedy chce to skończyć, on zamierza jednak pójść dalej i wysadzić całą szkołę. Główna bohaterka jednak mu w tym przeszkadza i na końcu on się sam wysadza.
Mój opis jest bardzo chaotyczny i nieskładny, mam jednak nadzieję, że ktoś domyśli się o jaki film chodzi. Zawsze kiedy myślę o tym filmie do głowy przychodzi mi tytuł "fatalne zauroczenie" jednak to nie to, ale chyba coś podobnego.
Dziękuję bardzo, to ten film.
Wiedziałam, że to było coś koło tego fatalnego zauroczenia (-:
Witam, szukam filmu. Ma on już na pewno kilkanaście lat, nie wiem dokładnie z którego roku. Główna postać - chłopak, poprzez zwarcie elektryczne/spięcie (z komputerem) przyswaja umiejętność połączenia mózgu z komputerem i na bieżąco wyszukiwania wszelkich informacji. Na początku pomogło mu to zdać na 100% egzamin/test szkolny w ekspresowym czasie (nauczyciel nie wierzył, że to możliwe, myślał, że oszukiwał i kazał mu jeszcze raz zdawać - ponownie zdał na 100%). Później wziął udział w międzyszkolnym turnieju wiedzy i tak kolejno wygrywał (właściwie wygrywali, bo to w drużynach brali udział) kolejne etapy aż w finale przestało działać to połączenie ale jakoś chyba jednak wygrali. Więcej szczegółów już niestety nie pamiętam.
czesc, rowniez szukam tytulu filmu. zaskakujace, prawda? (;.
dwie kobiety, spotykaja sie przypadkiem, przypadkowo tez obie wylatuja nastepnego dnia z miasta (nie jestem pewna, to chyba byl rzym). spedzaja razem noc. nic o sobie nie wiedza, a swoja ciekawosc karmia wymyslonymi historiami.
moze to i malo. dokladam wiec jeden (niezbyt precyzyjny, aczkolwiek...) cytat:
- ksiezyc pasuje do Twojej twarzy.
i opis ich poranka (sniadanie przed rozstaniem; mam nadzieje): kobiety siedza na tarasie, przed okraglym stolem. zastanawiaja sie, co dalej. nie chca tracic siebie, ale nie sa gotowe, by stracic tez i swoje wczesniejsze zycie. jedna z nich, czarnowlosa, wymysla wiec, ze cala ich przyszlosc bedzie zalezec od tego, czy ich dlonie spotkaja sie pod stolem. niestety, wyciagnely przeciwne i szukaly sie w zupelnie innych miejsach.
mam nadzieje, ze ktos skojarzy. pozdrawiam!
Szukam filmu gdzie szatan przejmuje władze nad swiatem. Chyba byly prezydent usa zwraca sie z prosba do Chin i atakuja armie szatana czolgami. Ostatnia scena dzieje sie na jakiejs gorze gdzie prezydent zabija szatana