użytkownik usunięty

Ostatni się zapełnił więc zakładam nowy.

Szukam filmu, thrillera, tak chyba z lat 90, może 80 produkcja USA,
akcja dzieje się w liceum, główna bohaterka poznaje w szkole chłopaka outsidera(ma takie charakterystyczne trochę skośne oczy) zaczynają ze sobą kręcić, wtedy jej wcześniejszy chłopak (typowy macho) chce go zastraszyć i razem z kumplem na stołówce do niego podskakują, wtedy on wyciąga rewolwer i do nich strzela, potem okazuje się że miał naboje z farbą. Później wspólnie z główną bohaterką mordują "królową" tego liceum i pozorują jej samobójstwo, następni mordują jeszcze tych dwóch frajerów z początku i również pozorują ich samobójstwo. Dziewczyna wtedy chce to skończyć, on zamierza jednak pójść dalej i wysadzić całą szkołę. Główna bohaterka jednak mu w tym przeszkadza i na końcu on się sam wysadza.

Mój opis jest bardzo chaotyczny i nieskładny, mam jednak nadzieję, że ktoś domyśli się o jaki film chodzi. Zawsze kiedy myślę o tym filmie do głowy przychodzi mi tytuł "fatalne zauroczenie" jednak to nie to, ale chyba coś podobnego.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa

Może to?
Śmiertelne zauroczenie http://www.filmweb.pl/film/%C5%9Amiertelne+zauroczenie-1989-6139

użytkownik usunięty
deansam

Dziękuję bardzo, to ten film.
Wiedziałam, że to było coś koło tego fatalnego zauroczenia (-:

Witam, szukam filmu. Ma on już na pewno kilkanaście lat, nie wiem dokładnie z którego roku. Główna postać - chłopak, poprzez zwarcie elektryczne/spięcie (z komputerem) przyswaja umiejętność połączenia mózgu z komputerem i na bieżąco wyszukiwania wszelkich informacji. Na początku pomogło mu to zdać na 100% egzamin/test szkolny w ekspresowym czasie (nauczyciel nie wierzył, że to możliwe, myślał, że oszukiwał i kazał mu jeszcze raz zdawać - ponownie zdał na 100%). Później wziął udział w międzyszkolnym turnieju wiedzy i tak kolejno wygrywał (właściwie wygrywali, bo to w drużynach brali udział) kolejne etapy aż w finale przestało działać to połączenie ale jakoś chyba jednak wygrali. Więcej szczegółów już niestety nie pamiętam.

orzelm

http://www.filmweb.pl/film/Komputer+w+trampkach-1995-125974

sleepyLemur

Dzięki za pomoc :)

czesc, rowniez szukam tytulu filmu. zaskakujace, prawda? (;.
dwie kobiety, spotykaja sie przypadkiem, przypadkowo tez obie wylatuja nastepnego dnia z miasta (nie jestem pewna, to chyba byl rzym). spedzaja razem noc. nic o sobie nie wiedza, a swoja ciekawosc karmia wymyslonymi historiami.
moze to i malo. dokladam wiec jeden (niezbyt precyzyjny, aczkolwiek...) cytat:
- ksiezyc pasuje do Twojej twarzy.

i opis ich poranka (sniadanie przed rozstaniem; mam nadzieje): kobiety siedza na tarasie, przed okraglym stolem. zastanawiaja sie, co dalej. nie chca tracic siebie, ale nie sa gotowe, by stracic tez i swoje wczesniejsze zycie. jedna z nich, czarnowlosa, wymysla wiec, ze cala ich przyszlosc bedzie zalezec od tego, czy ich dlonie spotkaja sie pod stolem. niestety, wyciagnely przeciwne i szukaly sie w zupelnie innych miejsach.

mam nadzieje, ze ktos skojarzy. pozdrawiam!

Szukam filmu gdzie szatan przejmuje władze nad swiatem. Chyba byly prezydent usa zwraca sie z prosba do Chin i atakuja armie szatana czolgami. Ostatnia scena dzieje sie na jakiejs gorze gdzie prezydent zabija szatana

pingwin1

Chyba ten: https://www.filmweb.pl/film/Megiddo-2001-31735/descs