Moi drodzy prześladuje mnie pewien film z dzieciństwa, którego tytułu ani fabuły nie mogę sobie przypomnieć...

Klimat filmu to było jakieś postapo, świat po jakiejś katastrofie gdzie ludzie żyli w podziemiach i ukrywali się przed czymś. Bytowali w dość prymitywnych warunkach. Z ludzkości przetrwała tylko garstka. Sceną, którą zapamiętałem z tego filmu było kiedy kilka osób inscenizowało dla dzieci jakieś dzieła popkultury (bodajże star wars?) w formie prymitywnego teatrzyku gdyż żadne DVD ani książki się za bardzo nie ostały.

Wiem, że opis jest dość chaotyczny, ale może ktoś pomoże.

Zielony2009

The Divide 2011?

diavolo0801

Niestety nie...

diavolo0801

Chodzi o jakiś starszy film, wczesne lata 2000 albo 90. Plus pod ziemią wykreowała się cała społeczność, która tylko okazjonalnie wychodziła na powierzchnię.

Zielony2009

"TC 2000" miał motyw ukrywania się pod ziemią, ale słabo go pamiętam.

Zielony2009

"TC 2000" miał motyw ukrywania się pod ziemią, ale słabo go pamiętam. Jeszcze jest takie coś: https://www.filmweb.pl/film/Mroczna+godzina-2006-284350/descs

underground73

Hmm to nie to. Dla pomocy dodam jeszcze, że w tym filmie pojawił się wątek konieczności zbierania żywności, farmy były na powierzchni i trzeba było zbierać z nich żywność co było ryzykowne.

Zielony2009

Pamiętam ten wątek z inscenizacją Star Warsów dla dzieci ale niestety nie pamiętam z czego to było.

Ps
A zobacz "Władcy Ognia" z 2002 roku. Tam ludzie ukrywali się przed smokami ale plantacje z żywnością mieli na powierzchni. 

adamus0101

Tak!!!! tam była scena przedstawienia dla dzieci - "Join me! (...) - Never!!!" :D

xxxcccxxx

Myślałem o tym filmie, bo go oglądałem nawet dwa razy, ale niestety nie pamiętałem tej sceny.

underground73

mam tylko nadzieję, że Zielonemu o to właśnie chodziło, bo nawiązań do SW jest wszędzie tyle. Ja też pamiętałam tę scenę, nawet zastanawiałam się, czy to nie było Miasto Cienia, ale jak Adamus wspomniał o Władcach Ognia to strzał pamięci, że tam było przedstawienie :D