Czy ktoś z was nie zna jakiejś firmy, która sprowadza filmy na dvd na zamówienie, tak jak to można robić np. z płytami, albo książkami? Wiem, że można takie rzeczy kupić na ebayu albo amazon, ale bawienie się kartami bankowymi i licytowaniem wykańcza mnie. Zależy mi na kilku filmach, których u nas na dvd jeszcze długo nie będzie a ja chcę je mieć w swojej kolekcji. HELPPPP!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Jorjan

No proszę, jakiś biedak szuka Otella z Branaghiem! To tego też nie ma na dvd? Kocham was, Polscy dystrybutorzy! I dziwi was piractwo.

Ponawiam swoje pytanie o sprowadzanie filmów na zamówienie.
Ja poszukuję moich ulubionych filmów z K. Andersonem:

"Orphans" (Sierotki) Alana Pakuli (1987)
"Orpheus Descending" Peter Halla (1990)
"Liebestraum" Mike'a Figgisa (1991)
"The Wrong Man" (Niewłaściwy człowiek) Jima McBride'a (1993)
"The Doe Boy" Randy Redroada (2001)

Kiedyś kilka z nich było chyba na VHS, ale to było wieki temu. Uwielbiam te filmy, ale jestem skazana wyłącznie na ich powtórki na satelicie. To zaczyna mnie już wkurzać i czuję, że wkrótce zrobię w związku z tym coś NIELEGALNEGO!

Jorjan

no bo niestety nie opłaca się dystrybutorom sprowadzać tego rodzaju filmów!
Nawet jeżeli niektórzy próbują wydawać coś ambitniejszego, to tytułów jest mało...a przyczyna jest prosta - mały popyt i dostęp do piratów w necie!
Tak więc pozostaje amazon, lub jakiś zagraniczny portal aukcyjny, albo... "wójek" z ameryki, który co nieco sprowadzi do Polski
(radzę też wszystkim znajomym wyjeżdzającym do lepiej zaopatrzonych państw wciskać kasę w ręce i grozić że bez płyty DVD nie maja co sie pokazywać w kraju - zyskasz film, albo pozbedziesz się kłopotliwego znajomego ;))) )

Bashirek

Smutne ale prawdziwe. Fuck! Ogłoszę się jeszcze na imdb, tam bywają litościwi ludzie. Może zadzownię do kuzynki z Kanady - nie cierpię jej, ale skoro już żyje, niech będzie użyteczna. Pomyślę nad tym ebayem, chociaż samo czytanie, jak rejestrować się na paypal powoduje, że można uciąć komara...Boże, co tu jeszcze zrobić?!!! Ewentualnie zapytam kolegę z pracy jak ściągnąć osiołka...nie napisałam tego...:D

Czyż życie miłośnika filmów nie jest w naszym kraju żałosne?

Ale enta część Scooby-Doo i "Jan Paweł II" to będzie u nas przebój na dvd...taaaa...kocham was wszystkich ludzie...