Potrzebuje jakiś ciekawy film na DVD, który mogłabym obejrzeć w sylwestra gdyż oferta ogólnodostępnych stacji TV mnie nie satysfakcjonuje... Nie interesują mnie horrory i filmy typu gwiezdne wojny czy matrix...

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Sake

To ja proponuję coś DŁUGIEGO!
Np. Gala wydała niedawno na DVD "Fanny i Alexander". To jest w klimacie zimowym, 3-godzinnym i naprawdę pięknym. Może nie bardzo pozytywne, ale robiące wrażenie.
Albo jakąś klasykę, np. japońską z lat 50. lub 60. To sa długie, piękne i mądre filmy ("Siedmiu samurajów", "Rudobrody", "Kwaidan"...).

Osobiście, jeśli nie znajdę przyzwoitego lokum na sylwestrową bibę (co w tym roku może się niestety zdażyć- aj!), to z paroma kolegami obejrzymy coś w rodzaju "Martwicy mózgu", lub "Rocky Horror Picture Show", bo to, że nie lubię horrorów w tym wypadku zupełnie nie zawadza...

Sake

jak dla mnie na Sylwka idealnie pasują komedie :] No bo przecież jak puścimy jakąś łzawą opowieść o miłości, to wszyscy obecni usną jeszcze przed północą. A tego chyba nikt nie chce ;) Osobiscie polecam "american pie" (wszystkie czesci włacznie z 4 ;)

użytkownik usunięty
Kicha

A ja proponuje wyrwać się z domu i pędzić na impreze. A z tego co wiem to bedzie zajebisty film "Kocurek", a w sylwestra puszczą "To nie jest kolejna komedia dla kretynów". Na szczęści oba filmy mam na komputerze bo nie będę miał ich okazjii obejrzeć w telewizorze, ponieważ do tego czasu raczej nie będę dał rady włączyć telewizora.

chyba kazdy chcialby sie wyrwac z domu na jakas impre, ale nie kazdy ma taka mozliwosc! :/

Kicha

Dodał bym jeszcze "Słodkie życie","Całkowite zaćmienie" i coś z klasyki "Sokoła maltańskiego" albo "Deszczową piosenkę"

Sake

ja tez sylwestra spedze na ogladaniu filmow. mamy juz pewne plany.. na poczatek komedyjka Historia Świata: Część I, obowiazkowo Dirty Dancing , Gnijąca panna młoda , no i moze jeszcze Skandalista Larry Flynt. zebysmy tylko dali rade;) mozliwe ze zajda jakies zmiany bo to trudno wszystkim dogodzis i czasem trzeba isc na kompromis:) pozdrawiam

Lyla_2

hm.. ja polecam na podsumowanie sylwestrowej imprezy "jackass" (bedzie chyba na polscacie).. i do konac bedzie mozna sie wyzygac :P

Izek_fajny_jest

To będzie na TVNie :).
Polecam "50 pierwszych randek", "Hot Chick" :D.

Sake

Polecam moim zdaniem najlepszą komedie romantyczą "50 pierwszych randek". Jeżeli chcesz film który na długo zostanie w pamięci to polecam "Requiem dla snu". Jeżeli chcesz obejrzec dobre kino psychologiczne to proponuje "Mechanika". Jeżeli chcesz zobaczyć dobry dramat to takim filmem jest "John Q". I na koniec moge polecić "Człowiek w Ogniu",czyli znakomita sensacja z Denzel Washington. pOZDRAWIAM