Poszukuję dobrego anime typu Neon Genesis Evangelion. Odpadają anime rodzaju: Pokemon, Dragon Ball i Bible Black.
Pozdrawiam

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
lukjuz

"Gundam Wing" - podobne anime do Evangeliona. Kilku chłopców którzy sterują olbrzymimi maszynami do 'walki ze złem' :D

lukjuz

Polecam anime Cowboy Bebop (jest raczej bardziej ambitne niż 'roboty walczące ze złem') - seria bebopa to 26 odcinków, jest jeszcze pełnometrażowy "Cowboy Bebop - Knocking on the Heavens Door"

Podobno też Ghost in the Shell jest dobry, ale osobiście nie widziałem, więc nei wiem

ezekielos

Cowboy Beebop to koniecznie trzeba zobaczyc, od siebie dorzuce Vampire Hunter - Bloodlust.

Pr0t0n

Witam
Serial "Cowboy Beebop" oglądałem już dawno i muszę powiedzieć, że było to naprawdę wspaniałe anime. Dobrze wiedzieć, że jest jeszcze film kinowy. "Gudam Wing" również już oglądałem. "Ghost in the Shell" też słyszałem, że dobre i próbuję je jakoś załatwć. "Vampire Hunter - Bloodlust" o tym nie słyszałem jeszcze.
Bardzo dziekuję za wszystkie propozycje i czekam na inne.

Pozdrawiam.

lukjuz

Polecam Appleseed (nie dawno leciał w kinach), Ghost in the Shell, Akira (klasyka anime i chyba najbardziej znane), Spirited Away - W krainie Bogów i Ruchomy Zamek Hauru oraz Metropolis.

lukjuz

Hellsing, Berserk, zarówno anime jak i mangi....jeśli tasiemca to np Naruto, manga tez całkiem see.

lukjuz

...aha...jeśli lubisz mase śmiechu to Those Who Hunt Elves...polewka na maxa... naprawde polecam...

Kalh

Ghost in the shell
ghost in the shel: Innnocence
Wonderful days
casshern (chyba nie do końca anime bo ludzie grają ale i tak jest dobry)
Appleseed
Vampire Hunter D