Poszukuję dobrego anime typu Neon Genesis Evangelion. Odpadają anime rodzaju: Pokemon, Dragon Ball i Bible Black.
Pozdrawiam
"Gundam Wing" - podobne anime do Evangeliona. Kilku chłopców którzy sterują olbrzymimi maszynami do 'walki ze złem' :D
Polecam anime Cowboy Bebop (jest raczej bardziej ambitne niż 'roboty walczące ze złem') - seria bebopa to 26 odcinków, jest jeszcze pełnometrażowy "Cowboy Bebop - Knocking on the Heavens Door"
Podobno też Ghost in the Shell jest dobry, ale osobiście nie widziałem, więc nei wiem
Witam
Serial "Cowboy Beebop" oglądałem już dawno i muszę powiedzieć, że było to naprawdę wspaniałe anime. Dobrze wiedzieć, że jest jeszcze film kinowy. "Gudam Wing" również już oglądałem. "Ghost in the Shell" też słyszałem, że dobre i próbuję je jakoś załatwć. "Vampire Hunter - Bloodlust" o tym nie słyszałem jeszcze.
Bardzo dziekuję za wszystkie propozycje i czekam na inne.
Pozdrawiam.
Polecam Appleseed (nie dawno leciał w kinach), Ghost in the Shell, Akira (klasyka anime i chyba najbardziej znane), Spirited Away - W krainie Bogów i Ruchomy Zamek Hauru oraz Metropolis.