Chatgpt trochę mi już namieszał w głowie, ale ze wspomnień pamiętam film z tego gatunku, o bohaterze, który ucieka przed władzą. Spotyka po drodze rodzeństwo (chyba z kolorowymi włosami) w vanie, zaprowadzają go do kryjówki, w której czai się ich ojciec. W dalszej części filmu pamiętam, że policja zrobiła im tam rewizję i pobili ojca. Jeżeli dobrze to zapamiętałem, to sam klimat był dość przyjazny młodzieży, bo pobicie starszego gościa nie ukazano brutalnie, jakiś tam gargantuiczny siniak, a reakcja dzieciaków była w stylu "o nie, co oni ci zrobili", chłopak oczywiście chce się zemścić, a między nimi nasz bohater. Dlaczego myślę, że to sci-fi? Kojarzę scenę z wyświetlaczem hologramowym, ale to może być już z innego filmu, nie spieram się. Może być z lat 80., 90., oglądałem to w telewizji jakieś 5-10 lat temu i już wtedy miałem wrażenie, że to trochę starszy film. O szczegóły proszę pytać. Na pewno to nie jest Raport Mniejszości, na co najczęściej wskazywała SI

Ziomerek

Podbijam

Ziomerek

https://www.filmweb.pl/film/Pod+obserwacj%C4%85-2009-525752 ?

GarvinSitho

(Nie)stety to ten film, straszne g...no, myślałem, że to trochę starsze, ale po prostu niskobudżetówka. Dzięki za pomoc i spokojnych Świąt :D

Ziomerek

Z opisu wynika Pod obserwacją z Cubą Gooding Jr. i Tatianą Maślaną.

wiesiekpuchacki

Dokładnie! Gdyby to chociaż było kino familijne, to możnaby przymknąć oko, na razie pozostanę przy wspomnieniach...

Ziomerek

No racja... Też mnie nie ujął ten film sygnowany cyberpunkiem już w 2009.