Otóż szukam filmu - nie pamiętam dokładnie fabuły, ale pamiętam takie elementy jak:
w bloku czy kamienicy mieszkał jakiś mężczyzna, który był niby normalnym, przyjaznym człowiekiem, ale okazał się mordercą.
Obok niego mieszkała jakaś kobieta, która przeczuwała, że ten mężczyzna jest mordercą i coś ukrywa Często były momenty, kiedy ta kobieta patrzyła się przez judasz (wizjer) i obserwowała co dzieje się w mieszkaniu tego mężczyzny, albo to był jeden epizod, nie pamiętam, ale wiem, że coś takiego było.
Wiem, że na końcu ten mężczyzna spada z któregoś piętra tego bloku i umiera, a przed tym tej kobiecie udaje się dostać do mieszkania tego mężczyzny i pamiętam, że ta kobieta nie potrafiła się po tym mieszkaniu poruszać, bo pomieszczenia były wypełnione jakimiś kulkami (?), takimi dla dzieci, kolorowymi, w których można chodzić, ale tego nie jestem pewien...
Proszę o pomoc i dziękuję!
Właśnie jestem po obejrzeniu tego filmu i tak, to on, to jego szukałem!
Co prawda trochę pokręciłem z fabułą w swoim pierwszym poście, ale to nieważne! ;)
Swego czasu przypomniał mi się i wiem, że leciał na TVP 1 kiedyś, bodajże w 2003 roku...
Tak czy siak, dziękuję bardzo za pomoc! :)
Szukam jeszcze dwóch filmów...
1) Bohater lub bohaterowie przenieśli się w czasie i z tego co pamiętam ten bohater znalazł się na jakimś pustkowiu, przeniósł się w jakieś stare, odległe czasy... Później pamiętam scenę, jak główny bohater poznaje ludzi (cywilizację), którzy jednak zachowują się jak roboty (?) i oddają cześć (owoce (?)) jakiemuś bóstwu. Pamiętam też, że były w tym filmie jakieś gejzery (?) i na pewno były jakieś potwory, może dinozaury, tego nie pamiętam niestety...
2) Oglądałem kiedyś film, horror bodajże, jednak jeżeli chodzi o ten film, to nie pamiętam zbyt wiele. Pamiętam jedynie, że zakończenie było takie, że główna bohaterka na pozór myślała, że została uratowana, jednak okazało się, że i policja, i wszyscy inni są jednak w zmowie z... czymś groźnym, nie wiem z czym. Ale to tylko tyle...
Jeśli chodzi o pierwszy film, to podejrzewam, że chodzi o "Wehikuł czasu" : http://www.filmweb.pl/Wehikul.Czasu , i druga wersja: http://www.filmweb.pl/film/Wehiku%C5%82+czasu-1960-31886 ... ale mogę się mylic ;)
Niestety nie, to nie ten film. Wiem, że informacja, którą podałem o tym filmie zawiera szczątkowe ilości informacji na temat fabuły, dlatego będzie trudno z zidentyfikowaniem tytułu... Ale i tak dziękuję za pomoc! :)