Cześć, kilka lat temu w tv leciał miniserial (z tego co pamiętam polski tytuł składał się z 1 słowa)
- głównymi bohaterami byli dwaj mężczyźni (raczej przystojni, brunet i blondyn)
- w pierwszym bodajże odcinku był wybuch w jakiejś instytucji (rządowej albo w banku?)
- jacyś źli ludzie przetrzymywali kobietę i szantażowali głównych bohaterów (chyba kazali im coś zrobić z narażeniem życia - coś związanego z tym wybuchem (?), albo go wywołać, albo wziąć winę na siebie, zabić kogoś albo nie wiem, nie pamiętam dobrze)
- ta kobieta została zabita i chyba jeden z głównych bohaterów oglądał ją na taśmie jak ją torturują i płakał (to była jakaś jego bliska osoba)

Jeśli ktoś coś wie, proszę o odpowiedź. Pozdrawiam:)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
jingjang

Przecież już założyłaś ten temat. http://www.filmweb.pl/forum/filmy/Szukam+tytu%C5%82u+miniserialu,2827456

Redaktorka

http://www.filmweb.pl/forum/filmy/Szukam+tytu%C5%82u+miniserialu,2827456

W innym wydaniu to jest bardziej dla laików i z lekkim upośledzeniem w formie podpunktów. LOL co za ludzie, zakładają po milion tematów i myślą, że im to bardziej pomoże.

WujekChu1ek

Wydawało mi się, że wystąpił błąd i się nie wysłało. WujekCh1ek - takie dogryzki nie są ani mądre, ani potrzebne.

jingjang

Są potrzebne dla przyszłych pokoleń! Na prawdę, wiesz jak to irytuje, jak ktoś, nie mówię już o tobie wysyła 10 takich samych tematów i mi skrzynkę zapycha?? Ty tylko obserwujesz sobie swój temat a ja obserwuje całe forum filmy i także inne fora, nie tylko mi to zapycha skrzynkę ale tylko Ja o tym piszę no i nieliczni użytkownicy, staramy się pomóc wam poszukującym a takie rzeczy po prostu nam przeszkadzają w tym, więc proponuję trochę pokory bo pewnie jeszcze nie raz będziesz czegoś szukał/ała. Staram się nie pisać tego po złośći, ale czasem wychodzi jak wychodzi. pozdrawiam

ps. A jeżeli nie jesteś pewny/pewna czy wysłało ci temat to wystarczy wejść na forum i sprawdzić a nie fatygować się i pisać na nowo to samo w innej formie.

WujekChu1ek

Na profilu w wypowiedziach nie było, więc wydawało mi się, że się faktycznie nie wysłało, każdemu się zdarza popełnić taki błąd - to nie ma nic wspólnego z pokorą. Czytając wpisy innych pytających o tytuły filmów często widzę zamiast sugestii i odpowiedzi to jakieś niemerytoryczne kłótnie typu: kto jest głupszy. Rozumiem, że to nie jest fajne jak 1 temat jest powtarzany 10x, ale czytanie takich dyskusji - jak ta tutaj np. - zamiast szukania faktycznej odpowiedzi na post - też jest irytujące. Redaktorka wyżej zwróciła mi uwagę, że się powtarzam, złośliwości nie były konieczne.

jingjang

<<Czytając wpisy innych pytających o tytuły filmów często widzę zamiast sugestii i odpowiedzi to jakieś niemerytoryczne kłótnie typu: kto jest głupszy.>>

Wyjątkowa nieprawda. 95% odpowiedzi na tym forum stanowią odpowiedzi merytoryczne.

Redaktorka

To widocznie musiały mi się napatoczyć akurat wpisy z pozostałych 5%. Nie będę się sprzeczać o wartości procentowe, bo pewnie jest tak, jak mówisz. Ale ta rozmowa myślę, że jest przykładem postów, o których mówię, bo robi się coraz dłuższa, a sugestii tytułu ani jednej.

jingjang

OK ale teraz zrozum, że jeżeli my teraz rozmawiamy, to automatycznie twój temat wskakuje na górę listy, więc nie ma tego złego.... Czy gadamy o dupie maryny czy o szukaniu twojego filmu, Ja osobiście czytałem ten opis i szczerze nie znam tytułu, ale ktoś na pewno go zauważy...

jingjang

http://www.filmweb.pl/serial/Flash+Forward%3A+Przeb%C5%82ysk+jutra-2009-501265

Luźna sugestia, jakoś mi przez myśl przeszedł...

WujekChu1ek

Nie wiem jak to działa, bardzo rzadko zamieszczam posty, dlatego zdziwiło mnie, że nie ma wątku na profilu. Nie, to nie to:(

jingjang

http://www.filmweb.pl/serial/The+Tomorrow+People-2013-681382
kolejny strzał, bo zupełnie nie kojarzę tej akcji z tą laską a nóż widelec

WujekChu1ek

Tez nie to. Nie było tam elementów fantastycznych.

jingjang

Kojarzy mi się, że tytuł rozpoczynał się od "Nie..." coś jak "Nietykalni" 1 słowo z przedrostkiem "Nie"