Film to horror chyba pomiędzy 1990-2015 - słabo pamiętam. Raczej nie był bardzo znany. Akcja rozgrywa się w lesie, większość scen odbywa się w dzień, nie ma ciemnych scenerii. Akcja, klimat podobne do The Barrens,The Shrooms, Blair Witch Project Part 2. Bohaterowie (główny chyba mężczyzna i kobiety) poruszają się pieszo w lesie i na swojej drodze spotykają kilka postaci/ludzi - oni pozornie są dobrzy i im jakby pomagają, doradzają - ale po kolei zaczynają ginąć główni bohaterowie. Jeżeli dobrze pamiętam jedna bohaterka zostaje nabita na gałąź. Główny bohater na końcu (chyba końcowe sceny) walczy w domu z kimś może demonem ? (ale w postaci człowieka). Może chodziło o jakieś opętanie, halucynacje ale nie pamiętam. Film nie miał jakichś zaawansowanych efektów specjalnych. Ktoś napisał, że leciał kiedyś na kanale Stopklatka.

mar_mar_984

Może Cargo z 2017? https://www.filmweb.pl/film/%C5%81adunek-2017-803161

Corderosa

Nie, to było wcześniej.

mar_mar_984

Pass CIPM exam, CCNA certificate exam pay after pass . Whatsapp +18622630642

mar_mar_984

Ten film leciał na stopklatce, z 2 lata temu. Nie było tam żadnego demona, ani żadnych zjawisk nadprzyrodzonych. Jakoś na koniec się okazało, że ta para (albo tylko mężczyżna) są jakoś psychicznie chorzy i mordowali tamtych ludzi.

Ogólnie kojarzę, że nie był to najgorszy film, ale za cholerę tytułu nie pamiętam

sitrej

I był to film współczesny, +/- 2015. Na pewno nie lata 90.

sitrej

Kurde, nie mogę edytować, a sam chętnie bym obejrzał ten film raz jeszcze, więc napiszę co jeszcze pamiętam (choć możliwe, że autor ma na myśli inny film, a ten o którym ja myślę miał podobny wątek):

Bardzo możliwe, że w tym filmie jest coś takiego że ta para i inni bohaterowie biorą udział w jakiejś grze, zabawie albo czymś takim. I bohaterowie filmu widzą, że kolejni uczestnicy zaczynają ginąć i obawiają się o własne życie. Dopiero pod koniec się okazuje, że to ta para morduje (albo sam facet). Ogólnie wydaje mi się, że są oni ze sobą mocno skłóceni.

ps. tej sceny z nabiciem na gałąź nie kojarzę

sitrej

Może " Dom w głębi lasu"

Corderosa

Nie to nie ten. Tamten był chyba raczej mniej znany.

mar_mar_984

Już nieaktualne.... 

sitrej

https://www.filmweb.pl/film/Wyspa+strachu-2009-430928

Moze o to Wam chodzi? Para podrozuje po wyspie, glownie chodza pieszo po lasach.Obawiaja sie o wlasne zycie, poniewaz na wyspie ma miejsce fala morderstw turystow.
Spotykaja inna pare, ktora rowniez obawia sie o wlasne zycie, nowi znajomi daja im rady, jak przetrwac i uniknac mordercow itd. Na koniec okazuje sie, ze sa psychiczni i to oni morduja.

EwaVoodoo

Tak, super, dziękuję!

sitrej

Ach to "Wyspa strachu". W ogóle o nim zapomniałam. Fajnie, że ktoś Ci pomógł.

EwaVoodoo

Nie to nie ten film. Ten którego szukam dzieje się w lesie takim jak są w Polsce, nie w tropikach. Podobnie jak w tych filmach które podałem jako przykłady - Enter Nowhere, The Barrens, Blair Witch 2, The Shrooms - te filmy go najbardziej przypominają scenerią i trochę klimatem.

sitrej

Klimat, las , sceneria podobne też do https://www.filmweb.pl/film/Enter+Nowhere-2011-566392 ale fabuła inna.

sitrej

Z tego wszystkiego co do tej pory się udało uszczegółowić ten film najbardziej przypominał klimatem, atmosferą i scenerią: Enter Nowhere, The Barrens, Blair Witch 2, The Shrooms - nie było strzelania, efektów specjalnych, duchów - można podciągnąć ten film pod horror, thriller - psychologiczny + ewentualne jakieś opętanie głównych bohaterów czego oni nie są świadomi.

mar_mar_984

chat GPT mowi tak:
Chat GPT mowi tak:
Na podstawie twojego opisu, film, który mógłby pasować do tych kryteriów, to "The Last Resort" (2009). To niskobudżetowy horror, który rozgrywa się w lesie, z postaciami, które spotykają innych ludzi, którzy wydają się pomocni, ale mają złe intencje.

Innym możliwym tytułem jest "The Forest" z 2016 roku, ale to już nieco późniejszy film.

Jeśli jednak film, który opisujesz, jest starszy i mniej znany, można również rozważyć tytuły takie jak "The Woods" (2006) lub "The Ritual" (2017), chociaż ten ostatni jest bardziej znany.

Niestety, z ograniczonymi informacjami może być trudno dokładnie zidentyfikować film. Może warto poszukać na forach filmowych lub w bazach danych, które specjalizują się w horrorach, aby uzyskać więcej wskazówek.

mar_mar_984

Od razu moge to skorygowac, ze Ritual to nie jest, poniewaz w Ritual tylko faceci pobladzili w lesie, nie bylo z nimi kobiet. Ale kojarze tez inny film, gdzie na koncu bylo morderstwo w chacie, tyle ze tam tez byla jakas "meska wyprawa", bez kobiet. Jesli jestespewien, ze w filmie wystepowaly kobiety, nawet nie ma sensu, zebym szukala tytulu.

mar_mar_984

W Ritual byl facet nabity na galaz i wiszacy na drzewie. Sorry, ze pisze posty w odcinkach, ale nie da sie edytowac.

sitrej

A nie było na końcu sceny, że ta uratowana kobieta, leży w sali szpitalnej, patrzy w lustro i widzi w nim mordercę czy demona - czyli że to ona zabijała ?. Coś mi się jeszcze takiego przypomniało, ale może to nie z tego filmu. Wydaje mi się że sceneria lasu była taka jakby bardziej wyszarzona,czarno-biała nie bardzo kolorowa. Ale to wszystko tylko mgliste skojarzenia.

sitrej

Mogło tak być, że to bohaterowie mordowali i że byli chorzy lub opętani. Słabo pamiętam stąd może skojarzyły mi się te demony (bo coś było z tymi ludźmi nie tak). Na koniec był twist, mogło to być faktycznie tak, że się okazało, że ten facet mordował. Na koniec on chyba kogoś zabijał w dużym domu w lesie (jeśli dobrze pamiętam). Ale prawie jestem pewien, że nie było efektów specjalnych i akcja działa się w dzień. Twój opis jest chyba podobny jak fabuła filmu. Brakuje tylko tytułu :)

mar_mar_984

Może to: https://www.filmweb.pl/film/Enter+Nowhere-2011-566392

Corderosa

Już myślałem, że to ten film, klimat, rodzaj lasu, akcja głownie w dzień, scenerie bardzo podobne. Przejrzałem film to nie ten.

mar_mar_984

Opis kojarzy mi się z tym, ale rok produkcji nie pasuje.

https://www.filmweb.pl/film/Na+Ziemi-2021-867086

Adahn

Niestety nie, tam nie było żadnych masek i "atmosfery" skażenia biologicznego.