mrocznego horroru/dramatu w klimacie Co kryje prawda.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa

To wszystko dzieje się po wojnie,ale w trakcie wplatane są wspomnienia matki. Specjalnych scen batalistycznych nie oczekuj :P

użytkownik usunięty
RAC_79

Ale po I czy II

To dzieje się na bliskim wschodzie z tego co pamiętam. Jakaś wojna domowa lub sąsiedzka w któryś z tych Państw arabskich. Musiałby mnie mocniej zainteresować żebym pamiętał dokładnie takie rzeczy.

użytkownik usunięty
RAC_79

Ok. popatrzyłam tylko na gatunek i już myślałam że w Europie. Dodam go sobie do chcę obejrzeć i poszukam.

Oglądaj go jedynie w skupieniu,pełna 100 % mobilizacja umysłu i najlepiej gdzieś w nocy będąc sama.

użytkownik usunięty
RAC_79

Ale najpierw muszę obejrzeć do końca generała Nila i 20 filmów z cyfrą, które mi tu ludzie polecili

Generał Nil,to nie jest film,który powali Cię z krzesła. On przed wszystkim buduje tożsamość narodową i w bardzo dobrym stopniu pokazuje to, co się działo w latach 40+...Dla mnie osobiście jest bardzo ważny,dlatego też dałem 8 z serduszkiem. Chyba pozycja obowiązkowa dla każdego Polaka,który poczuwa się do "długu" od tamtego pokolenia. Nie wiem jak jest z tym u Ciebie,dlatego też nie wiem jakiego odbioru po Tobie się spodziewać.

użytkownik usunięty
RAC_79

Zostało mi 40 min. do końca, chyba będzie 7. Serduszko u ciebie za walkę z czerwonymi pewnie. Ps. nieźle nam się kolega rozkręcił.

Owszem,czerwonymi gardzę,gardziłem i gardzić będę. Raz,że jest to spowodowane moimi przywiązaniem do Polski,a dwa, że w mojej rodzinie jest to niemalże tradycja i sprawa oczywista,bo nie ma gorszej zarazy niż czerwoni.

użytkownik usunięty
RAC_79

W takim razie jak będziesz miał czas to poleć coś w tym temacie. Przypomniał mi się film http://www.filmweb.pl/film/Rok+1612-2007-356399 widziałeś? bo to powinno być coś w przeciwnym stylu. Ps. tak, że jukatos robi za wroga nr. 1

Gdzieś kiedyś brat katował mnie abym znalazł to dla niego na DVD,ale osobiście nie oglądałem. Podobno propagandowy i zakłamujący fakty historyczne? Nie wiem,nie będę wysuwał specjalnych opinie,ale ocena chyba mówi sama za siebie.

Nie rozmawiam z nim,bo to poniżej mojej godności.

użytkownik usunięty
RAC_79

Dobrze obejrzane, tak jak mówiłam 7. Papatki i buziaczki.

Trzymaj się.

RAC_79

Hehe dobre :P w sumie te co ja podałem może to akurat też nie to czego dokładnie szuka autorka tematu, ale z tym mechanikiem to pojechała :P

Guti89

Niby Mechanik coś ma w sobie ze stylu "co kryje prawda",ale pod jednym warunkiem: jeśli wcześniej nie oglądałem czegoś podobnego.

RAC_79

W sumie to obydwa filmy już oglądałem jakiś czas temu, tak ze może nie potrzebnie się wypowiadałem.

Guti89

Spokojnie! Pozwalam Ci się wypowiadać :)

RAC_79

To choć tyle :p

Guti89

też zachęcam :)

herma90

Spoko Spoko :)

Guti89

Podrywa Cię,a Ty spoko,spoko,a idź Ty ... ; ]

RAC_79

hehe to przecież widzisz że zachęciła i dobry przykład podałem, ale już oglądała :P musze się bardziej postarać :)

Guti89

No musisz,bo czuje,że coś będzie ha ha :D

RAC_79

będzie, oglądane :)

herma90

Guti to dobry żuczek jest...;P

RAC_79

nie wątpie :)

herma90

Puszcza oczko,ale nieśmiały jest he he ; ]

RAC_79

dobrze się znacie :D

herma90

Znamy się jak łyse konie,zagadaj do niego,bo się wstydzi na 100 % he he ;p

RAC_79

Przypominam że to nie portal randkowy :p i kto tu kogo podrywa to ja nie wiem :P

Guti89

Guti z wrażenia aż się wylogowałeś ha ha :D

RAC_79

Nie wylogowywałem się no co Ty :P

Guti89

Dobra,dobra nie tłumacz się,masz już Hermę w znajomych,za 5 minut wchodzę i widzą ją u Ciebie :)

RAC_79

Ogólnie to nie kolekcjonuje znajomych, co widać :P hehe mam tylko szwagra w znajomych ale już chwilę nie korzysta z FW i myślałem żeby go usunąć :P

Guti89

A kto powiedział o kolekcjonowaniu. Kobiet się nie kolekcjonuje,je się pielęgnuje :) Działaj,działaj ! :P

RAC_79

Ty jak poeta :D

herma90

Dzisiaj tworzę tylko w swojej głowie he he.

RAC_79

5 min minęło, możesz go ukarać :D

herma90

Jeszcze Cię nie zaprosił?! Już ja go naprostuję!

herma90

Przecież kobiety mają pierwszeństwo ;) tak że ja powinienem czekać na zaproszenie :P

Guti89

Facet nie! Tak nie można ::P Kobieta musi czuć,że to Ty chcesz,Ona nawet jak chce,to Ci tego nie pokaże ;p

RAC_79

Ja nic nie chcę żeby mi pokazywała tak od razu :P chyba że jakiś film :) może Ciebie zaprosi do znajomych :P

Guti89

A Ty już wszystko dosłownie :P Właśnie,zaproś ją na jakiś film,najlepiej z pięknym,melancholijnym(nie do przesady) nastrojem. Osobiście po ścieżce dźwiękowej Tańczącego z Wilkami nie mogłem się pozbierać...Od prawie 1.5 roku leci u mnie w głośnikach...nie mogę przestać...

RAC_79

czy aby na pewno jesteś facetem :P czy tyle doświadczeń :p ?

herma90

Toś pocisła :P to chyba wy flirtujecie a nie ja :P

Guti89

nie no nie, takie zwyczajne pytanko, nie znam takich mężczyzn, zazwyczaj mówią, że jesteśmy złe i nie wiadomo o co nam chodzi :) i kolega się obraził..

herma90

Czekaj bo teraz nie wiem czy te pytanie było do mnie czy do RACa? bo jest napisane że w odpowiedzi na post RACa.

Guti89

jakie pytanie:P ? odpowiedziałam na Twój zarzut, że pocisnęłam :P

herma90

Yhm :p

herma90

Nie obraziłem się he he. Po prostu stawiam Gutiego fundamenty do podrywu,bo widzę że ma chęć he he.