Czy zna ktoś jakieś świetne thillery? Bardzo lubię je czasem obejrzeć ale jakoś nie mogę znależć odpowiednich.
Czekam na propozycje.
Pozdrawiam :)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Aludra

Hi. Nie wiem czy trafię w twój gust ale mi podobał się film "Amnezja" i "Kolekcjoner kości" taki teoszke horrorowaty.

Silwia

Strategia pająka, Kolekcjoner, Sypiając z wrogiem, Fatalne zauroczenie, Złodziej życia.....

Marisa

A teraz w kinie idzie "Kiedy dzwoni nieznajomy"- całkiem niezły.

Aludra

Polecam:
"Jennifer 8"
"Mechanik"
"Pila"
"Milczenie Owiec"
"John Q"
pOZDRAWIAM

kAMSON

No ja napewno polecam: "Siedem", "Milczenei owiec", "Zagubioną autostrade"...

Aludra

Eksperyment mi sie bardzo podobal, przy Amnezji zasnelam, Oszukac przeznaczenie dosyc fajne, jeszcze polecam Miasto Boga, choc to raczej inny film gatunkowo, i Apartament, bardziej do myślenia niz bania się :)

Aludra

thriller (z ang.) film, w którym sensacyjna i pełna napięcia akcja nasycona jest elementami tajemniczości, grozy i niesamowitości; dreszczowiec

A JEDNAK NIE ZAWSZE POLECAM, CHYBA ŻE PISANY NP. SŁOWNIK JĘZYKA PWN

Mr_Fingermann

Wydaje mi się, że Oszukać przeznaczenie to bardziej horror bo tam są takie zjawiska, które sobie trudno wyobrazić w życiu codziennym, takie raczej paranormalne, a to typowe dla horroru.

Marisa

Właśnie to jest zasadnicza różnica miedzy thrillerem a horrorem, że tych pierwszych zło mieści się w człowieku, niebezpieczeństwo ma realną postać, a w horrorach występują zjawiska paranormalne, niebezpieczeństwa na które nie mamy wpływu. Ja w każdym razie uwielbiam oba gatunki. Nie ma to jak się bać w kinie!

Marisa

krotka lista thrillerow godnych uwagi

'Basic Instinct'
'The Nineth Gate'
'Hostage'
'Seven'
'Fight Club'
'Secret Window'
'American Psycho'

zwol

The Ring (Standard)
Zakonnica
Miłczenie owiec
Amityville
Sekretne Okno
Red Eye

Aludra

Ja polecam film Tożsamość, ciekawa akcja...Pozdrawiam i życzę spokojnych świąt!!!

Aludra

Z typowych oprucz w/w thrillerów polecam Ci:
-Amnezja
-Czerwony smok
-Nie patrz w dół
-Podejrzany Zero
-Tłumaczka
-Łowcy umysłów

A z horrowatych:) czy fantazy itd :
-Evilenko - morderca z zachodu
-Klucz do koszmaru
-Ręka Boga !!
-Strangeland

666_3

Jejku nie spodziewałam się tylu propozycji.
Dziękuję.
Może uda mi się wszystkie obejrzeć :P

Aludra

tradycyjne thrillery:
"co kryje prawda"
"przylądek strachu"
i:
"piła"
"znaki"
"siedem"
"milczenie owiec"

BTW "kolekcjoner kości" jest nudny i przewidywalny, a zakończenie naciągane, nie polecam

pierre_nick

Kasia 20

dlaczego twoim zdaniem 'Reka Boga' to horrorowaty film fantasy? przeciez to jest jak najbardziej thriller, zadnych paranormalnych zjawisk, po prostu psychika seryjnego mordercy

Aludra

Polecam:

"Autostopowicz"
"Azyl"
"Gra"
"Milczenie Owiec" - "Hannibal" - "Czerwony Smok"
"Kolekcjoner Kości"
"Obłęd"
"Odkupienie"
"Oldboy"
"Podziemny Krąg"
"Siła Strachu"
"Szósty Zmysł"
"Tożsamość"
"Złodziej Życia"

Greg_B17

Obled byl naprawde slaby- nie polecam... Fight club to tez thriller? zawsze myslalam ze bardziej psychologiczny... nie mniej jednak na pewno jest wart polecenia, wlasciwie dla kazdego

majka_

najmocniej przepraszam, ale jeszcze raz (lecz tym razem dosłowniej) zwracam państwa uwagę na fakt, iż w języku polskim nie ma takiego wyrazu jak thiller, a więc nie możemy na tym forum mówić o czymś, czego tak naprawdę nie ma.

Mr_Fingermann

Ooo filozof się znalazł. A niby o czym można mówić?

Aludra

o_0
ROTFL
Fakt, thrillery nie istnieja :(. Trzeba wymyslic cos w zamian. Jaks fajna, POLSKA nazwe. Ja proponuje 'straszaki', albo 'mroczna sensacja' xD
Boze, panie fingerman, dziekuje za setny ubaw.