czy znacie albo pamietacie superkomiks sprzed lat-THORGAL, stworzony przez Van Hammea i Rosińskiego, epicka opowieść o dzielnym wikingu, czy zasługuje na ekranizację-wg mnie na pewno, wiec dlaczego nie ma jeszcze pomysłów odnośnie tej pozycji??
uwielbiam thorgala - mam wszystkie części - tylko że niestety na kompie. od kąd byłam malutka biegałąm do biblioteki i pożyczałam te kilka egzemplaży które były dostępne i czytałam po kilkanaście razy.
Czytam Thorgala od dziecka i on nie jest taki znowu sprzed lat, bo ciągle wychodzą nowe częsci. A co do ekranizacji to czekam na nią już bardzo długo, ale biorąc pod uwagę ilość części musieliby nakręcić trylogię, jak nie coś dłuższego.
ale zgodzisz się równiez ze cześci "sprzed lat" to arcydzieła, a terazniejsze juz nie są tak zachwycające zarówno pod względem fabuły jak i rysunku, a co do ekranizacji to gdyby powstał taki film i to przy zastosowaniu techniki znanej z "Władcy Pierścieni" to na pewno odniosłby duzy sukces kasowy.
Oczywiście, że się z Tobą zgodzę, teraz komiks sprawia wrażenie "niedopracowanego" i mogli dać sobie z nim spokój już dawno, bo fabuła się zbytnio skomplikowała i przestała wciągać. Ale gdyby nakręcili film na podstawie kilkanastu pierwszych części, zanim jeszcze urodziła sie córka Thorgala, to byłoby to naprawdę ciekawe. Ale kto zagrałby główne role?
Co wy pleciecie, thorgal w całści jest wybitny, a nie ze kiedyś był lepszy a teraz gorszy, jedyna część która wg mnie odbiega od reszty to Arachnea. Fabuła sie komplikuje? W którym mianowicie mscu się ona komplikuje, jak dla mnie to poprostu z każdym odcinkiem dowiadujemy sie więcej o przeszłości thorgala, a co za tym idzie fabuła staje się bardziej klarowna. A co do filmu to było by fantastycznie jak by nagręcili trylogie na motywach komiksu. Mysle że byłby to hit jakich mało(przynajmniej dla maniaków).
Zgadzam się thorgal jest interesującym komiksem.Co do ekranizacji...
wątpie gdyż to się wiąze z ogromnymi kosztami...Nie jest aż tak popularny w stanach...na szczęście.Chociaż gdyby za efektami stał pitof...hmm grafika w stylu vidoq byłoby pięknie i klimatycznie zarazem.
hmmm....głowne role.....trudna sprawa.....pomysle jeszcze, ale zapraszam na mojego bloga bo na razie mam tam pustkę:(((Pozdrawiam!!!