Trylogia "Straży nocnej". No, jeszcze nie ma wszystkich części, bo dopiero wychodzi druga (Straż dzienna), ale gorąco polecam. Innych ciekawych trylogii nie znam, niestety.
czy czasem straz dzienna juz nie wyszła? a druga byla straż nocna trzecia nie znam tytulu ale ona ma wyjść niedługo?
Moja ulubiona trylogia to "straszny film"...... moze dlatego ze ma 4 czesci:P
POZDRO zapraszam na bloga
No widze że bardzo fajne tytuły tu padły:D A zna ktoś jakieś fajne trylogie które są troche mniej znane??Bo większość z filmów które zostały wymienione oglądałem już po kilka razy:D I trza przyznać że ciężko się nimi znudzić:D:D:D:D
Ojciec Chrzestny
Powrót do Przyszłości
i stare Gwiezdne Wojny (nowych raczej nie uznaję ;) )
1. Powrót do przyszłości
2. Indiana Jones
3. Gwiezdne Wojny, epizod 4,5,6
4. Ojciec chrzestny
5. Władca pierścini
Kolejność nie oznacza "fajności". Trudno by mi było wybrać, która z tych trylogii jest najfajniejsza.
a mi sie nasuwa blade,kruk,piła,poznaj moich starych,piraci z karaibów,resident evil i x-men...nie wiem co wy o nich sadzicie:)
Jest tylko jedna (święta) trylogia i są nimi trzy części Gwiezdnych Wojen (te pierwsze trzy, które postały oczywiście).
Co do trylogii Kruka, to nie wiem czy to takie fenomenalne. Pierwsza część owszem, jest wprost genialna i ją ubóstwiam, ale pozostałe dwie, yyy....no nie wiem, mnie nie powaliły na kolana. Podobny schemat był z Matrixem (uznaję tylko pierwszą część), więc nie będę tu o nim mówił.
Przychylę się do poglądu, że Powrót do przyszłości jest dobrym tryptykiem, choć, trzecia część nie tak do końca mi się podobała.
Ale spore wrażenie na mnie zrobiła trylogia historii bezimiennego rewolwerowca, czyli: Za garść dolarów, Za kilka dolarów więcej oraz Dobry, zły i brzydki, to są świetne filmy warte obejrzenia.
No i wiadomo, Ojciec Chrzestny.