Ludzie jak wam wiadomo zbliżają się oskary.Gdybyście mieli okazje zasiadać w komisji ,to jaki filmik nagrodzilibyście i za co???

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Jaskolka

Taka puuuuuuuuuuuuuuuuuuustka! Nieładnie oj niaładnie:-))Trzeba ją czymś wypełnić.NA PEWNO MACIE JAKIEŚ TYPY...

Jaskolka

Ja typuję Jima Carreya za co kolwiek hehe chocby z a zakochanego bez pamięci którym mnie zawiódł hehe wole np brucea wszechmogącego

Agnes_Harper

Nee, ja bym mu nie dal nawet potrzymac oskara, ale to tylko moje zdanie. ja goscia nie cierpie za to ze jest taki "super-cool-joł-joł-men" i stara sie byc smieszny na sile, a nic mu nie wychodzi. jak dla mnie pusty amerykanin, ktory zyje zasada "keep smiling".
Statuetke dałbym natomiast... o jejq, ilez tego jest :D mysle ze bardzo dobry byl "Między Słowami" (a tak w ogole to bym nagrodzil znow Władce)

Lunchbox

Za najlepszy film roku statuetke powinien dostac folm "Efekt motyla"

WuJot

"Efekt motyla" to kiczowte romansidło kolejna amerykańska produkcja, która nie rozwija intelektu widza w rzaden sposób. Uważam, że mijający rok był beznadziejny i nie ma filmu który w pełni zasłuzył na Oskara. A co do Władcy Pierścieni soi on ponad Oskarami. Spójrzmy prawdzie w oczy filmy sa coraz gorsze, niestety to nie są już lata 40 czy 50 kiedy wszystkie filmy były znakomite.

Lunchbox

Ja też jestem "super-cool-joł-joł-men" i nie widze w tym nic złego. W Carrey'u także... Zresztą już kilka razy statuetka przeszła mu koło nosa...

'Między słowami' to film z roku 2003.

Najlepiej nagordzić rozszerzoną wersję 'Powrotu króla'. Po prostu suuuuper. Joł...

Jaskolka

Zostało jeszcze dużo statuetek do rozdania...:-)

Jaskolka

hmm
najlepszy film - Efekt motyla
najlepszy scenariusz orignaly - Efekt motyla
najlepsze zdjecia - Wladca Pierscieni
najlepsze kostiumy - Wladca Pierscieni
najlepszy krotkometrazowy - Sztuka spadania
najlepszy dokumentalny - Fahrenheit lub Super Size ME :)
całoksztalt tworczosci - Michael Moore (za "Zabawy z bronia" i Fahrenheita 9.11)

Jo2

Władca Pierścieni było już w zeszłym roku. Chociaż ja też bym dała im wszystkie Oscary. :)
W tym roku... Nie wiem, jakoś tak mało łaziłam do kina, a jak już to oglądałam tańsze filmy, które nie były aż takie popularne i nie miały okazji sie wybić, np. "Wysyp żywych trupów". Wątpię, zeby ktoś to widział.
Ach, ale gadam nie na temat. Pewnie Oscara zgarnie Shrek2 :D I nie wiem, czy Spiderman był w tym roku... A, jakoś nie pamiętam... A jeżeli był, to stawiam na pajączka :)

Jaskolka

WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM TEMATEM DZIĘKUJE ZA PROPOZYCJE I CZEKAM NA DALSZE :-)

Jaskolka

Film, które mają szansę na Oscary u nas są często wyświetalne dopiero po gali. Także wybór jest na tyle zawężony, że lepiej poczekać na nominacje chociaż. Oczywiście osobnym podrozdziałem sa divxy, gdzie niektóre filmy da się wcześniej obejrzeć.

Jaskolka

najlepsza rola damska - Angelina Jolie (Alexander)
najlepsza rola męska - Jim Carrey (Bruce Wszechmogacy)
najlepszy film - Bruce Wszechmogacy
najlepsza muzyka - Bruce Wszechmogacy
najlepszy scenariusz - Shrek 2

a reszta można sie domyslec ;)

Jaskolka

najlepsza rola damska - Angelina Jolie (Alexander)
najlepsza rola męska - Jim Carrey (Bruce Wszechmogacy)
najlepszy film - Bruce Wszechmogacy
najlepsza muzyka - Bruce Wszechmogacy
najlepszy scenariusz - Shrek 2

a reszta można sie domyslec ;)

tomek077

No.... Trudno powiedzieć......... moze....... OJ NIE WIEM!! Np..... Iniemamocni.... HAhaHa Niee......... może......... Oj nie wiem!! Dla mnie najfajniejszym filmem jaki oglądałm był i jest The Ring i Piraci z Karaibów!! :D