Akceptują tylko ludzi, którzy mają dużą punktację. Nikt tego nawet nie przegląda, pewnie Ci co mają dużą punktację to sami sobie akceptują te filmy od razu.
Do tej pory What Is a Woman? nie ma na filmwebie. Niestety od jakiegoś czasu filmweb idzie mocno w lewo, a ten film mocno punktuje brak logiki w lewicowej ideologii - stąd ta cenzura.
oczywiście ze jest cenzura. przykład to "Korwin. The Movie"
tu masz watek z forum.
https://www.filmweb.pl/forum/portal+filmweb.pl/Korwin+The+Movie,2811295
nie jestem fanem korwina ale to typowy film dokumentalny. możesz zobaczyć na YT
Było dodane ale aktualnie się nie wyświetla. Udało mi się ocenić nawet. Teraz film jest widoczny z poziomu google jedynie.
Wyskakuje że nie znaleziono strony o podobnym adresie. Błąd error-code: 20221231_yngE2dZ9H2SeA34X
Ciekawostka. Dodałem po raz kolejny. Zniknął z kontrybucji! :D
Na rottentomatoes 83% i 96% ma ocenę.
Lewackie czary normalnie! :D
Pytanie należało by zadać, dlaczego? Co jest powodem, że to kolejki są tak duże, tyle lat kontrybucję czekają na weryfikację?!
Widać treści kwestionujące tz. "postępową lewicową perspektywę" muszą schodzić do podziemi. Cenzura moi drodzy działa na całego i jest bardziej perfidna i wyrafinowana niż kiedykolwiek, ponieważ posiada do tego współczesne narzędzia ery informacyjnej. Cenzurowane są też badania naukowe i naukowcy kwestionujący koncepcje lgbt mogą zapomnieć o karierze naukowej i publikacji swoich badań. Nie ma dyskusji, tylko jeden głos jest dopuszczalny i krzyczy coraz głośniej
Twoja wypowiedź na publicznym formu pokazuje że gadasz pierdoły. Jak kościół przez wieki dyktował swoją narrację to nikomu nie przeszkadzało. Według Ciebie jaka ideologia powinna być jedyną słuszna? Bo rozumiem że masz jakiś swój koncept? Oby to był tak gdzie facet ma zawsze rację. Mówię to jakoś facet, często gada jak potłuczony
Twoja wypowiedź na publicznym formu pokazuje że gadasz pierdoły. Jak kościół przez wieki dyktował swoją narrację to nikomu nie przeszkadzało. Według Ciebie jaka ideologia powinna być jedyną słuszna? Bo rozumiem że masz jakiś swój koncept? Oby to był tak gdzie facet ma zawsze rację. Mówię to jakoś facet, często gada jak potłuczony
Też jestem zdumiony, co się z tym filmem dzieje. Kiedyś sam chciałem go dodać (bodaj w połowie 2022), ale był w kolejce. Niedawno sprawdziłem ponownie, w kolejce go nie było, ale nie był też dodany -> musiał zostać odrzucony. Dodałem więc tym razem samodzielnie, po kilku dniach został zaakceptowany. Dziś chciałem dokończyć uzupełnianie, ale filmu już nie ma... Ktoś musiał więc go z premedytacją usunąć, ale dlaczego?
Dziwna sprawa bo jest to film dokumentalny operujący na takich samych zasadach jak np. filmy Mochaela Moore'a, czyli główny prowadzący jeździ w różne miejsca i zadaje proste pytania różnym delikwentom, i wszystko jest naprawdę dosyć wyważone i z pewną dozą poczucia humoru, sam Matt Walsh jest dosyć zabawnym gościem, i dobrze się go słucha. Szkoda że Filmweb z jednej strony wpuszcza do bazy "dzieła" Grzegorza Brauna, a broni się rękami i nogami przed takimi ciekawostkami z USA, przecież to jest bardzo ciekawy temat.
Oficjalna odpowiedź z redakcji:
"What Is a Woman" traktujemy raczej jako przypadek podobny do "Magnatów i czarodziei", czyli film twórcy, który nie wyszedł poza YouTube'a. Jeśli pojawi się na dużej platformie VOD, choćby Netfliksie, albo dostanie nominację do prestiżowej nagrody, sama z radością wprowadzę go do bazy.
Wszystko fajnie.
Jednak takich które nie wyszły poza YT, to mógłbym setkę od ręki praktycznie wymienić, bo dużo krótkometrażówek oglądam.
Dzięki za zainteresowanie @givi. ;)
Nie wiem kto to moderuje, ale to brzydko pachnie brzydkimi rozwiązaniami rodem z Korei PN czy Chin.
XDDD przecież na filmwebie jest pełno filmów/seriali/krótkich metraży, które nigdy nie wyszły po za YT.
Cóż, właśnie przez takie podejście nie wyszedł z ''youtuba'' prawdopodobnie, na którym chyba nigdy nie był zresztą. Filmweb istniał przed Netflixem, jest masa filmów/seriali, które ani nie są emitowane w tv, ani nie są dostępne na żadnej z platform streamingowych, ale w bazie filmweba się znajdują.
Nie wydaje mi się również, żeby filmweb wprowadzał tylko filmy uznane i nominowane do nagród na prestiżowych festiwalach.
To wytłumaczenie żadnego sensu nie ma, a Pani która odpisała jest kompletną ignorantką. Żałosne zachowanie z jej strony.
Ale dzięki wielkie za odpowiedź ;)
na youtubie gdzie te operacje reklamowano znajduja sie powiazane z nia tresci chocby od autora
tak to nie jest caly material ale nie przeszkadza to w osiaganiu celu operacji
Najwyraźniej trzeba dodawać do skutku - za każdym razem zwracając uwagę na inne podobne produkcje, które wiszą na tym portalu pomimo tego, że nie było ich na Nflixie (już to widzę dokument z drugiej strony barykady na tym VOD xD - równie dobrze mogli oczekiwać książeczki/alfabetu dla przedszkolaków "Gay BC" w bibliotece szkolnej w Arabii Saudyjskiej - w Nowym Jorku takie mają).
@hydepark
Kogoś piecze sempiterna jak czyta! XD
Zależy kto się dorwie do czytania i jakie ma uprawnienia zapewne.
Mod niskiego szczebla pewnie może tylko wpis zablokować a wyższego usuwa całkiem.
Pocieszę Cię że jak zniknął całkiem to zapiekło wyżej! :D
Co to za pokrętne wyjaśnienia? Przecież na tym portalu jest od pełno dokumentów i filmów, które powinny w takim razie również zniknąć? Żenujące.
Jest 25 Kwietnia 2023. Filmu nadal nie ma w bazie Filmweb. Odpowiedź, że filmu nie ma serwisie streamingowym można wsadzić między bajki. Film można obejrzeć w dobrej jakości z polskimi napisami na CDA
Mnóstwo ludzi go obejrzało i chciało by podzielić się swoją opinią.
Nie myślałem Filmweb to tego typu strona.
Jest 25 Kwietnia 2023. Filmu nadal nie ma w bazie Filmweb. Odpowiedź, że filmu nie ma serwisie streamingowym można wsadzić między bajki. Film można obejrzeć w dobrej jakości z polskimi napisami na CDA
Mnóstwo ludzi go obejrzało i chciało by podzielić się swoją opinią.
Nie myślałem Filmweb to tego typu strona.
Przez cały weekend "What Is a Woman" można zobaczyć na twitterze w wolnym dostępie, Daily Wire udostępniło, Elon Musk tez udostępnił. I co teraz? Chcę ocenić ten film, czemu nie można go dodać do bazy?
Najbardziej w Twojej wypowiedzi mnie przekonało uzasadnienie.
Kompetencja i znajomość tematu, a także wartość merytoryczna aż bije od Ciebie.
Nie mogę się doczekać aż odpowiesz na pytanie zadane przez reżysera.
Podasz definicję kobiety?
Aleś krotochwilny! XD
Naucz się czytać, a zasłużysz na miano sensownego interlokutora.
Pytanie nie było o odróżnienie a o definicję dyletancie! :D
To co się dzieje jest po prostu niepojęte. Nie myślałem, że coś takiego może się dziać na tym portalu, że ktoś w administracji od miesięcy próbuje powstrzymać ten film przed dodaniem.
Tłumaczenia, że ten film jest niszowy są bzdurne. W tym momencie (20:00, 08.01.2022) na głównej stronie Filmwebu jest artykuł o horrorze "M3gen", który na IMDB ma 5200 ocen. "What is a Woman" ma na IMDB 27 000 ocen, ponad 5 razy więcej. Ten film odbił się głośnym echem mimo skoordynowanej akcji ignorowania go przez krytyków i publicystów, jak widać również tutaj.
Myślałem, że historie o cenzurze pozostaną domeną wspominek rodziców i dziadków przy świątecznym stole, a tutaj odbywa się to na naszych oczach.
Cenzura filmweb wstyd, wiedziałem, że jesteście totalnymi lewakami, ale ten film nawet nie jest obraźliwy w żadne sposób. Po prostu was piecze bo pokazuje prawde o tym wysrywie sponsorowanym przez ludzi z panśtwa, które nie istnieje. Jak chodzi o gejów to bleeee nie wolno ich obrażać, ale za to co robią w palestynie to spoko xD
Nie, o ten https://en.wikipedia.org/wiki/What_Is_a_Woman%3F
Ale nie martw się i tak nawet jeśli go dodadzą to spadnie z rowerka po paru dniach, bo jest to dokument mówiący prawde i obnażający głupote dzisiejszych czasów
FILMweb co jest z Wami?
https://www.imdb.com/title/tt20256528/
https://www.rottentomatoes.com/m/what_is_a_woman