czekam na przykłady;) również tych ambitniejszych obrazów.

pozdrawiam.

Mi bardzo się podobała wizja w jednym z filmów... nie pamiętam ani kto w nim występował, ani tytułu, ani reżysera, a film świetny. Całość zaprezentowana z perspektywy a'la CNN na żywo. Film kończy się najazdem kamerki na obraz przedstawiający przestrzeń kosmiczną w okół ziemi i dążące do niej mnustwo meteorów. Jak ktoś wie o co mi chodzi to niech przy okazji poda tytuł :)

KAD

Hej! Naprawdę nikt nie wie o jaki film chodzi??? Proszę skupcie się! :)

Polecam "Dziewięć żywotów Tomasa Katza".

Jeśli chodzi o koniec świata to na pewno "Armageddon" i "Faceci w czerni" z tych może mniej ambitnych. Natomiast w temacie końca ludzkości bo może o to chodzi to mnie się podobał "Equilibrium" (choć nie do końca pod ten temat podchodzi) lub "Matrix" (ludzkości w dzisiejszym wydaniu). To jednak być zbyt mało ambitne...

traktująć odpowiedź doslownie to w filmie "Nostradamus"z Kennethem Branagh ukazne są wizje nostradamusa dotyczące apokalipsy.

devastator84

Jeśli chodzi o wizje końca świata to polecam szzególnie trzy filmy: :Dzień niepodległości"1996, "Dzień zagłady" 1998 i "Armageddon" 1998. Ten ostatni, głównie ze względu na rolę Bruce'a Willisa i swietną muzykę.

ja polece film pt: jądro ziemi
fajny film mówi o końcu świata ale jak to w filmach bywa.........

Mogę polecić miniserial (6 odc.) Revelations. Całkiem niezłe ;)

Czołem,polecam filmy bardziej przyziemne,czyli "Pojutrze" ,film z Julia Roberts "Erin Bregowicz" (tytuł może być żle napisany, sorki ) czy film z Brosnanem "Góra Danetgo ".Uwarzam że te filmy pokazuja nam realne zagrorzenia,które człowiek sam sobie szykuje.Dorzuce jeszcze "Drugi brzeg"wizja po wojnie atomowej.Pozdro :)

Pojutrze- śmieszna scena jak amerykanie szturmują granicę z meksykiem-jaki ten los bywa okrutny :):):):):):):):)