mam zamiar obejrzeć jakieś horrory, ale mam prośbę napiszcie jakie warto obejrzeć, chodzi mi o takie,żeby się porządnie wystraszyć, dodam że musi być naprawdę straszny bo mnie naprawdę trudno zakoczyć
wiesz,kazdy boi sie czego innego.ogolnie polecam ci zapoznanie sie z klasyka gatunku,zacznij od dziecka rosemary,egzorcysty czy poltergeista.swietnym i klimatycznym horrorem jest egzorcysta.polecam takze produkcje johna carpentera,takie jak the thing.bardzo dobre sa tez ostatnie produkcje japonskie jak chociazby the ring lub yu-on.
Szczególnie zobacz "W paszczy szaleństwa" (Carpentera), Freddy- klasyka:), Alien pierwsza częsć szczegolnie, japońskie ring i kilka naprawde wykręconych horrorów... Jeździec bez głowy z Deep'em jest też ciekawy... ja wiem- Dracula(z oldmanem)
Egzorcysta II sam bym obejrzał ale niestety nigdzie nie mogę znależć oraz the grudge martwe zło ( jest stary więc trochę się pośmiejesz) pisze ż to komedia ale reżyserowi na pewno chodziło o to aby był straszny oraz the ring 2 amerykańską wersję bo japońska jest do dupy
oraz lśnienie z nicolsonem
Egzorcysta II sam bym obejrzał ale niestety nigdzie nie mogę znależć oraz the grudge martwe zło ( jest stary więc trochę się pośmiejesz) pisze ż to komedia ale reżyserowi na pewno chodziło o to aby był straszny oraz the ring 2 amerykańską wersję bo japońska jest do dupy
oraz lśnienie z nicolsonem
Polecam wszystkie filmy na podstawie książek S.Kinga np Red Rose, Salem's Lot, Riding Bullet, Christine...
No ja wszystkich ekranizacji Kinga bym tak nie polecał.... Z jego twórczości czerpią kina klasy B,C,D:) Jest sporo niezłych filmów, choćby te wymienione powyżej (mi sie podobał jeszcze sklepik marzeń), ale ogólnie to dość wielki rozrzut jest w poziomi tych ekranizacji. Ale znam zadeklarowanych fanów Kinga i im wszystkie sie podobają:) howgh