Polecam room 6, dom na wzgórzu strachu, droga bez powrotu 4, napewno widziałem więcej ale te mi przychodzą na szybko do głowy. Pierwszy z listy film jest na maksa związany ze szpitalem
Dom na przeklętym Wzgórzu
Powrót do domu na Przeklętym Wzgórzu
Nieuleczalny strach
Dom szaleńców
Delikatna
Gothica
Boogeyman 2
Obłęd
Szukam filmu, ale nie pamiętam tytułu. Młode małżeństwo z małym dzieckiem przeprowadza się do nowego domu. Mąż często jest poza domem, ze względu na pracę. Kobieta zaczyna słyszeć jakieś postukiwania i inne dziwne odgłosy. Po jakimś czasie zaczyna ją to niepokoić coraz bardziej, i prosi męża żeby się wyprowadzili. Któregoś dnia jest z dzieckiem w kuchni a drzwiczki szafek otwierają się nagle i dzieją się dziwne rzeczy. Następnego wieczoru kobieta zauważa w korytarzu na dole postać postawnego mężczyzny, kiedy się zbliża okazuje sie że nikogo tam nie ma Mąż w końcu daje za wygraną i wzywają specjalistkę w sprawie duchów. Stara się ona działać i rozstawia w całym domu kamery. Którejś nocy widzą na odczycie z kamery jak w pokoju dziecka pojawia się cień w dzrwiach a nastepnie dziecko zaczyna sie unosić w powietrzu. Łapią je w ostaniej chwili. Czy ktś mi pomoże?