Szukam komedii która potrafi uśmieszyć
filmy które mnie rozbawiły
Jaś fasola kataklizm
kochanie, poznaj moich kumpli
ale czad!
te filmy rozbawiły mnie jak je kiedyś ogladałem
teraz ciężko o co kolwiek
ja lubie takie, wiec jak chcesz to dodaj mnie do znajomych, w moich ocenionych ustaw filtr na komedie i posegreguj wg ocen klikajac na kolumnę z 'oceną'
uprzedzam tylko ze czesto tak mam, ze jakas komedia mnie bawi po pachy i daje wysoka ocene, a jak pare lat pozniej do niej wracam to juz tak...mniej...wiec roznie to bywa, gust sie z czasem zmienia i oceny tez...a moze po prostu kiedy pierwszy raz sie cos oglada to bardziej bawi...sam nie wiem, ale tak czy siak cos tam na pewno znajdziesz ciekawego
nie muszą to być podobne do tych które wymieniłem
np Kac Wawa była dobra za pierwszym razem jak sie oglądało
polskie komedie??
-Filmy braci Zuckerów, takie jak Czy leci z nami pilot?, Ściśle tajne, seria Naga Broń
-oraz inne filmy z Lesliem Nielsenem, np. Ściągany, Szklanką po łapkach, Dracula - Wampiry bez zębów
dodatkowo:
-Hot Shots! 1 i 2
-Czacha dymi
-jeśli lubisz też komedie na nieco wyższym poziomie, to polecam filmy Mela Brooksa, takie jak: Kosmiczne jaja; Płonące siodła; Młody Frankenstein; Nieme kino; Historia świata, cz. 1; Lęk wysokości; Robin Rood: Faceci w rajtuzach
a jeśli nie masz nic przeciwko starszym tytułom, np. z lat 60. czy 70.
-Filmy z Louisem de Funesem, np. seria o Żandarmie, o Fantomasie, czy pojedyncze takie jak Zwariowane wakacje, Kapuśniaczek, Wielka włóczęga i wiele innych
-trochę mniej znana seria "Ci wspaniali mężczyźni...", którą ostatnio oglądałam i bardzo mi się spodobała:
Ci wspaniali mężczyźni w swych latających maszynach
Ci wspaniali mężczyźni na swych rowerach
Ci wspaniali młodzieńcy w swych szalejących gruchotach
a mogę wymienić jeszcze dużo więcej