Akcja zaczyna rozgrywac sie w duzym domu klimat jak z zamczyska. W domu przebywa grupka znajomych co
jakis czas ktos puka. Do drzwi domu przebywa w nim i umiera ktos go zabija ale nie wiedza kto. Akcja trwa
bardzo szybko. Film bodajze w jezyku francuskim. Dawniej obejrzec nozna bylo w tvp2.
To może być film na motywach książki Agathy Christie lub podobny scenariusz,było parę filmów na ten temat.
A potem nie było już nikogo(1945)
Dziesięciu małych Indian(1965)
Dziesięciu małych Indian(1974)
i parodie komedie
Zabity na śmierć(1976)
Trop(1985)
Zdaje sobie sprawę że to nie muszą być te tytuły,po prostu ktoś kiedyś napisał książkę i teraz bazuje na tym sporo scenarzystów filmowych nie koniecznie muszą to być identyczne scenariusze ale wiele podobnych.
Tez nie ten film. Moze zle napisalem ze klimat zamczyska. Ja bynajmniej tak to odebbralem. Tam byli mlodzi aktorzy. Caly czas ktos dzwoni dzwonkiem do drzwi. I zostaje wciagniety w akcje.
Urodzin nie moge znalezc. Moze jeszcze napisze ze nawet policjant przychodzi i tez chyba zabija go ktos. Tylko ze to wszystko to taka zakrecona komedia. Niewiem czy na koncu wszyscy nie wstaja. A i jeszcze zabitych ukrywaja gdzies po szafach jak ma przyjsc nastepna osoba
To jest film USA z 1986 roku swego czasu bardzo znany na vhs nowej wersji nie widziałem więc może się trochę różnić ale fabuła była taka jak opisujesz będę musiał zdradzić koniec filmu co w tym przypadku jest UWAGA spoilerem... czyli tak jak napisałeś,,na końcu wszyscy wstają,,zdradzenie końcówki tego filmu to jak zdradzenie np.kryminału,,kto zabił,,na początku filmu,więc przepraszam wszystkich czytających ten post.
Co do języka francuskiego możliwe że miałeś francuski dubbing lub była to jakaś wersja francuska o której ja nie wiem,możliwe że jest to jeszcze inny film o podobnej fabule.