Witam,
od dłuższego czasu poszukuję dwóch filmów:
1. oglądałam ładnych parę lat temu (6-7) i w głowie utkwiła mi niestety tylko jedna scena - na samym końcu filmu młoda kobieta o blond włosach jest zamknięta w jakimś pomieszczeniu (schowek w szpitalu, szafa? jakoś tak mi się kojarzy) i jakaś siła unosi ją ponad podłogę, a bohaterka ma tak jakby wyłączony umysł, albo zawładnięty przez tę siłę, omamiony...

2. drugi horror to jeszcze z czasów mojego dzieciństwa (jakieś 17 lat temu), oczywiście nie oglądałam go, ale trafiłam zupełnie przypadkiem na jedną scenę i mocno wryła mi się w pamięć, a że jestem fanką horrorów chętnie bym oglądnęła cały :) mianowicie w jakiejś piwnicy mężczyzna zdziera ze swojej twarzy skórę, widać dużo krwi/mięśni i oczy.

Wiem, że to strasznie mało wskazówek, ale na prawdę nic więcej nie pamiętam. Gdyby był tutaj ktoś, kto oglądał któryś z tych filmów, pewnie wiedziałby jakie to tytuły, więc a nóż się uda :)

agnessz

Pierwszy to chyba Jennifer's Body z Megan Fox.

duraq

Nawet na pewno;)

Drugi to może być poltergeist np ;P

duraq

niestety to nie jest Jennifer's Body, kojarzę ten film i po pierwsze jest z 2009 roku, a ten o który mi chodzi na pewno oglądałam wcześniej (w dodatku w tv), po drugie końcowa scena filmu o ile dobrze znalazłam na YT jest jak blondynka o długich włosach wychodzi przez okno piwnicy, wsiada do aua staruszka i odjeżdża. a tak jak pisałam mi chodzi o ostatnią scenę gdzie jest ta dziewczyna zamknięta w pomieszczeniu (chyba włosy krótkie do brody) i nic więcej, zaraz po tym napisy końcowe.

a co do drugiego to nie oglądałam Poltergeista ale widziałam trailer i to jest o duchach, nie wydaje mi się aby to było to samo :( ale dzięki tak czy siak za pomoc, będę szukać dalej.