Prosze podajcie mi tytuły filmów lub mini seriali , zbliżonych klimatem do Dumy i uprzedzenia ale z 1995r.
Rozważna i romantyczna (Sense and Sensibility) [1995] - także na podstawie powieści Jane Austen.
Wichrowe Wzgórza (Wuthering Heights) [1992].
Jeszcze ,,Mansfield Park" i ,,Dziwne losy Jane Erye". Ogólnie to sie nzazywa XIX-wieczna powieść wiktoriańska, a przoduje w niej Jane Austen i sistry Bronte.
Dziękuję za odpowiedz , akurat te książki i filmy znam również , ale może znasz jakieś inne filmy w tym klimacie .Filmy na podstawie książek
B.Cartland też już przerobiłam. Jeśli możesz mi pomóc to proszę.
No to może Saga rodu Forsyte'ów [2002] mini, ale chyba trudno będzie znaleźć.
Co do autorstwa Jane Austen to jeszcze Emma [1996] i Perswazje [1995].
Jak jeszcze coś mi przyjdzie do głowy to dam znać.
Napisz czy chodzi Ci tylko i wyłącznie o filmy osadzone w tej epoce czy także ogólnie filmy kostiumowe.
Pozdrawiam.
Wiesz generalnie chodzi mi o romansidło kostiumowe ale takie żeby w czasie jego oglądania mogła się normalna 40-stka oderwac sie od codziennosci
Jeżeli oglądałas"Dume i uprzedzenie " ale serial z 1995 to zrozumiesz o co mi chodzi. jesli tego serialu nie widziałaś to goraco polecam.Jest przepiękny. Od wielu lat kiedy mam chandre lub zły dzień wracam do oglądania i wierz mi drugiego dnia ide do pracy w lepszym humorze.
Polecam i pozdrawiam