użytkownik usunięty

oglądałem ten film jak miałem jakieś 8, 9 lat, pamiętam tyle:
Filmopowiadał historię dwóch braci. Jeden (ten niby lepszy) mieszkał w jakiejś małej mieścinie ze wswoją matką bodajże. Chodził tam do szkoły i trenował bieganie. Pewnego dnia do miasta wraca jego brat(blondyn, długie włosy)... ten jego brat ma opinię troche takiego okolicznego huligana i w sumie niczego w życiu nie osiągnął... Za to ten który drugi(niby lepszy) jest młody trenuje to bieganie no i ma szansę dostać się do jakiegoś tam collegu, czy wyjechać na Olimpiadę, o wszystkim ma zadecydować jakieś zawody na końcu filmu.
W każdym bądź razie akcja filmu tozy się następująco. Między braćmi nawiązuje się jakaś tam więź. Zaczynają razem ze sobą biegać. W końcu okazuje się że ten który powrócił też nieźle biega i też zaczął nba serio to bieganie trenować. No i podczas zawodów na końcu filmu w finałowym biegu od którego wszystko zalezy spotykają się Ci dwaj bracia... Wygrywa ten starszy, niby gorszy, ale kilka metrów przed metą zwalnia(albo potyka się specjalnie, już dokładnie nie pamiętam) żeby dac wygrać temu młodszemu , żeby ten mógł wyjechać do tego collegu czy na olimpiadę. Zachpowuje się bardzo szlachetnie i wszyscy są szczęśliwi.
Wiem że to bardzo niedokłdadny opis ale może ktoś z Wa będzie wiedział o jaki film chodzi.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa