mozecie mi polecic jakies filmy psychologiczne przy ktorych mozna tez sie pobac??
ja polecam "Saw" "Mindhunters" i "Final Destintaion" (obydwie czesci)
z gory dzieki

szatan06

byl taki fajny horror psyhologiczny ale nie pamientam jak sie nazywal !! ale znam jeszcze jeden fajny a ten sie nazywal "Kszyk" !!

Kornelius

"Krzyk" to zaden thiller psychologiczny, tylko najprostszy slasher, nie kazdy film o mordercy jest thillerem psychologicznym, aczkolwiek bardzo czesto ... Thiller psychologiczny opiera sie na duzo powazniejszej fabule i posiada odpowiedni klimat, ponadto porusza watki zwiazane z ludzkim zachowaniem, psychologia itp... z tego rypu filmow moge polecic :

1. "Dziewiąte wrota"
2. "Siedem"
3. "Z piekła rodem"
4. "Sekretne okno"
5. "Sila strachu"
6. "Czerwony Smok"
7. "Milczenie owiec"
8. "Hannibal"
...

to tylko niektore pozycje, moze jeszcze cos dodam...

zwol

musze jeszcze obowiazkowo dorzucic "American Psycho"... raczej lekki film, ale bardzo bardzo dobry, no i zdjecia robil Andrzej Sekula...

zwol

Sorry!! Ale "Dziewiąte wrota" nie należą do tego typu filmów! A postawienia go przed takimi klasykami jak "Siedem" czy "Milczenie owiec" to obraza!!

szatan06

Ja polecam "Przepowiednie" zrobił na mnie pozytywne wrażenie. Poprostu fajny film

aenigma

nie ma niestrasznego thilleru psychologicznego :P

Ale takie najlepsze to:
- Dziewiate wrota
- Efekt motyla
- Obłęd
- Podziemny krąg
- Purpurowe rzeki-Aniołowie Apokalipsy (obie częśći)
- Se7en
- Szósty zmysł
- Memento
- Femme fatale
- Pytanie do Boga
- Uczeń szatana

Wszystkie są doskonałe, wszystkie sa moimi ulubionymi filmami, wszystkie usisz obejrzeć !! :P

szatan06

...I jeszcze jeden, ale ten napewno już widziałeś "Piękny umysł" co prawda moze nie jest straszny, ale to mój ulubiony film...