szukam filmu animowanego o tematyce wojennej z tego co pamiętam występowały tam zwierzęta które uciekały w brzuchu wieloryba a na końcu pojawił się chodzący szkielet jakiegoś dinozaura który coś komentuje. a na samiutkim końcu widać pole białych krzyży. ma ktoś jaki pomysł????
Znalazłem opis na innym forum i jestem ciekawy.
Jest to jakaś komedia brytyjska, ewentualnie może być też odcinek serialu - z lat 70. albo 80. Charakterystyczna scena wygląda tak: do kościoła wchodzi kobieta w wielkim kapeluszu, który był w całości złożony z róż. Po chwili zdejmuje ten kapelusz, odkłada go na...
Opowiadał o mężczyźnie, który wracał do miasteczka, gdzie już jako nastolatek się przeprowadził. Film był głównie o jego wspomnieniach. Pamiętam że była tam ekipa chłopców, a brat ich "przywódcy" był chory (autyzm, o ile dobrze mi utknęło w pamięci).
Scena, która najbardziej utkwiła mi w pamięci, to jak ten właśnie...
Znalazłem jeszcze jeden opis na forum: "Jeśli dobrze pamiętam, był to film w kolorze. Nie pamiętam nic z fabuły i prawdopodobnie byłem za młody, żeby ją zrozumieć. Pamiętam tylko, że dobrzy byli biali, a źli to grupa Azjatów dowodzona przez kobietę. Pod koniec filmu mieli dużą komediową walkę. W pewnym momencie walki...
więcejAkcja dzieje się w amerykańskiej szkole, gdzie tak zwany kujon w sposób niefortunny ma jakiś konflikt ze szkolnym osiłkiem, typ w długich włosach skórzana kurtka, do szkoły podjeżdża starym amerykańskim wozem sportowym typu Camaro lub tranzam . W efekcie osiłek mówi że po szkole będą się bić. Teraz nasz bohater robi...
więcejPrzypomniał mi się thriller, w którym siostra miała jakąś koleżankę i nie mogły zaakceptować brata jednej z nich. Film USA - lata 2000-2015 raczej (ale nie jestem pewny). Brat należał do jakiejś dziwnej sekty religijnej albo wspólnoty chrześcijańskiej. Był też bardzo radykalny i często kłócił się z tą siostrą. Nie wiem...
więcejakcja dzieje sie chyba w angli , jest małżeństwo ktorym ginie dziecko( zona chyba nie wiedziala ze to dzicko umarlo ) , facet jest policjantem i porywa dziecko patologicznej rodzinie ( podmienia dzieci ) potalogi daje swoje dziecko ktore nie zyje . na koncu filmu akazuje sie ze ich dziecko zmarlo bo to byl synrom...
Witajcie,
Dawno temu oglądałem taki film o egipskich bogach żyjących we współczesnym świecie i obserwujących ludzi, nakręcony w nietypowy surrealistyczny sposób. Pamiętam, że mieli ludzkie kształty o zwierzęcych głowach i ze skrzydłami, siedzieli na szczytach wieżowców, była też jakaś unosząca się piramida w...