Drodzy Filmwebowicze :))
Poszukuje tytułu filmu.
Dwie przyjaciołki jadą na weekend do domu rodzinnego jednej z nich. To bogaty dom z wielkim ranczem dookola. Dziewczyna ,ktora jest gosciem jest po traumatycznych przejsciach z jej wlasnego domu. Przy sniadaniu brat lub taki zarzadca rancza informuje rodzine ,ze...
Szukam tego filmu, który został nakręcony w latach 80-tych lub na początku 90-tych, mógł zostać wydany w 1990 lub 1991 roku, chociaż było to latem 1991 roku, kiedy go widziałem, więc nie zostałby wydany później. Akcja filmu mogła rozgrywać się w Kalifornii, ale też nie jestem tego w stu procentach pewien, choć miała...
więcejWitam lata temu miałam bajkę, wydaje mi się, że na płycie. Jedyne sceny jakie pamiętam ,to, to, że był tam jakiś duży zielony i zły ogórek, który chciał zrobić kogoś kanapkę i w tle był chyba młyn oraz to, że chyba ktoś podróżował na łóżku i znalazł się w chatce, do której zwabiły go ciasteczka i ta chatka była jakby...
więcej
Znalazłem ten opis na innym forum. Czy ktoś kojarzy?
"Widziałem ten film jakieś 50 lat temu. To był angielski film, ale pamiętam tylko chińską przetłumaczoną nazwę. Gdybym przetłumaczył ją z powrotem na angielski, brzmiałaby jak ESP / inteligentny pies i Mickey. Nie ma to jednak nic wspólnego z myszką Disneya.
W...
Mogą też być linki do ciekawych filmów w tym temacie na YT itp.
Ja właśnie obejrzałem na YT kilka takich filmów i film pt : " GÖBEKLI TEPE I TAJEMNICA FILARU 43 " - podobał mi się najbardziej. Polecam.
Zwłaszcze temat WIELKIEGO POTOPU mnie interesuje bo on się pojawia wszędzie ( wszystkie religie i kultury ),...
Włoski stary serial może z początku lat 70 o nauczycielu, który obejmuje klasę niezdyscyplinowanych chłopców, jednak z czasem wyprowadza ich na prostą. W włoskim tytule było coś Diare tz: dziennik, ktoś coś?
szukam tytulu filmu w ktorym mlodzi ludzie mają wypadek przyjeżdza po nich karetka zabiera ich do starego szpitala a tam próbują ich zabic film ze starszych lat prosze o pomoc
Chyba emerytowani sędziowie urządzili zabawę w proces mężczyźnie, któremu zepsuło sie auto. Znajdują winę, a winnego skazuja na śmierć. Stary film najprawdopodobniej czarno biały.
Witam wszystkich na początku myślałem że film który gdzieś tam pamiętam z lat młodości nazywał się maszyna śmierci jednego okazuje się że to nie to fabuła filmu z tego co pamiętam gościu przetrzymywany przed jakimiś ekranami błyskali mu itp później pielęgniarka którą uprawiał seks była jego zleceniem morderstwa którego...
więcej