Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

oglądałam w latach 90. Ale nie mam pojęcia z kiedy jest produkcja. Na pewno był to film kolorowy :) Jedyne co pamiętam to końcówka filmu, gdzie próbowano transportować grupkę ludzi bezpiecznie ze stacji kosmicznej na ziemię. Transportowali ich pojedynczo w jakichś skrzyniach(?). Jeden staruszek podczas ‚transportu’...

Szukam legalnego źródła do obejrzenia tego filmu; może ktoś coś poradzi. Jakoś nie mogę znaleźć.

Film najprawdopodobniej o bogach greckich, charakterystyczne że w tym filmie bogowie są ukazani jako bardzo wysokie postaci w porównaniu ze śmiertelnikami. Początek to jakaś impreza bogów? jest tam też śmiertelnik ze swoją dziewczyną. Ta dziewczyna ginie a śmiertelnik pomaga w jakiejś misji jednemu z tych bogów....

Poszukuję polskiego filmu, prawdopodobnie z lat 80 - 90. Fabuła o ile pamiętam traktowała o chłopcu, któremu rodzice zabronili oglądać w nocy filmu wojennego. Przez to, że chłopiec nie mógł oglądać filmu spotkał się z szyderstwami ze strony kolegów. Później (chociaż tego już nie jestem do końca pewien) chodził po...

Cześć! W dzieciństwie (celuję w lata 2000-2005) leciał w telewizji film, w którym akcja toczyła się wokół kobiety-androida. Generalny wydźwięk fabuły był prawdopodobnie taki, że android wymknął się spod kontroli bądź uciekł i spotkał człowieka - mężczyznę, który był nim totalnie zafascynowany. Kobieta miała krótkie...

Czy istnieją aktorki które podziwiacie tak że dzięki nim pragniecie zgłębić trudne arkana sztuki filmu ? A może istnieją aktorki które są inspiracją dla waszej wszechstronnej działalności kulturalnej na przykład piszecie o nich książki, układacie wiersze, tworzycie muzykę malujecie obrazy, rzeźbicie ich wizerunki w...

cześć,
szukam filmu taki komedio romantyczny coś miej wiecej, jest to film o parze która sie pobrała i sie pokłócili ona wyjechała do miasta tam poznała kogoś i chciała za nowego faceta wyjść, więc wróciła na wioskę do byłego żeby podpisał papiery rozwodowe, on nie chciał jej podpisać, wolał piwo wypić xd, pamiętam...

więcej

Witam serdecznie!
Myślę, że tutaj mamy fanów azjatyckich filmów.
Przejdę do rzeczy. Poszukuję nazwę filmu w kategorii grozy.
Pamiętam, dawno w latach dzieciństwa (jakieś dobre ponad 20 lat temu).
Wtedy nie miałem jeszcze dostępu do internetu a miałem tylko dostęp do telewizji. Zauważyłem, że puścili nawet taki film...

więcej

i dorastaniu do własnych możliwości. Szeroko pojętych.

Zna ktoś przykłady tego typu, np.
- Zastrzelony człowiek oddycha i porusza ciałem, ktoś kogo uśmiercili nagle pojawia się w dalszej części filmu, jakieś żenujące wpadki historyczne typu słupy wysokiego napięcia w średniowieczu?