Od najnowszych
  • Od najnowszych
  • Od najlepszych

Czy jeśli jakiś aktor podkładał głos bohaterowi gry komputerowej to czy można to umieścic w jego filmografii???

Widziałem kiedyś ów film w telewizji. Leciał dość dawno wieczorem na tvn-ie. Gatunek thriller. Pamiętam, że było to o jakiejś babce, co miała jakieś wizje, czy to w snach, czy jakieś halucynacje, że jakiś morderca uciekł z więzienia i zwabiał młode dziewczynki do jakiejś starej fabryki z jabłkami i tam je mordował....

Czy mógłby mi ktoś podać tytuł jakiegoś fajnego filmu sensacyjnego albo akcji albo thrillera bo potrzebny mi jest na spotkanie z kumpelami. Dzieki za każdą odpowiedź.

Poszukuje kilku (kilkunastu, kilkudziesięciu) filmów takich jak w temacie żeby ich fabuła rozgrywała się w np: w więzieniu, były napady na banki, wszystkie takie brudne rzeczy -) narkotyki itp, przemyty, kradierze, bójki, strzelaniny... Dalej chyba pisać już nie muszę bo chyba wszyscy zrozumieli o co mi dokładnie...

Skąd mogę pobrać zapis festiwalu CANNES 2006???

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

chodzi mi o tytuł filmu w którym paru kolegów w wieku 30 - 40 lat urzadza wieczór kawalerski w las vegas i zabijaja przypdkowo w pokoju hotelowym dziwke a potem jeszccxze pare innych osób i zakopują ciala gdzies w lesie ( chyba to tak było) nic nie mówiąc swoim zonom . prosze o jakies info

Film byl wyswietlany kilka lat temu ( 2 lata?) w ALE KINO.
To jest japonski film o japonskiej mlodziezy (brutalnej rzeczywistosci). Ci mlodzi ludzie odnajduja spokoj sluchajac radia w tym porad
z niego plynacych (byc moze tytul to imie osoby pracujacej w tym radiu?)

Jakie znacie filmy, pełne "metafizyki"? W których metafizyka jest autentyczna, a w których jest tylko zabiegiem reżyserskim?
Nie potrafię wymienić tak z głowy wielu filmów, w których metafizyka rzucałaby się w oczy. Myślę, że może być dużo u Bergmana, ale nie za wiele filmów widziałam. W "Pikniku pod wiszącą skałą"...

więcej