Ludzie pomóżcie! Co należy wpisać do okienka 'numer' przy dodawaniu obsady filmu? Odpiszcie!!!
Z góry dzięki

Suede

nie wszyscy ludzie mają takie fajne i orginalne imie i nazwisko jak ja. Wielu np nosi imię Dżony i dodatkowo nazwisko Łoker. By odróżnić jednego Dżonego Wołekara od drugiego portal imdb do którego prowadzi prędzej czy poźniej każdy odnośnik źródłowy wprowadził rzymskie numerki, które dodaje w nawiesie przy nazwisku Człowieka Filmu.
Jak dodajesz obsade tu musisz luknąć na imdb czy czasem nie ma dwóch Zdenków Makaronów na świecie którzy udzielają się w łożnicy dziesiątej muzy. Jeśli jest tylko jeden Zdenek to pole z numerkiem pozostawiasz puste, jeśli jest dwóch lub więcej to odszukujesz na imdb o którego chodzi w danej obsadzie i wpisujesz jego numerek.

nebada

Dziękuję, dobry człowieku!!
:* :* :*

nebada

Czyli wpisuje numer zgodny z numerem IMDB nawet jak nie ma osoby o takim samym nazwisku na prtalu Fw ?

michaltbg_filmweb

Aha chciałem się upewnić bo mam taką kontrę że nie ma takiego nazwiska w bazie i nie wiem jak wpisać ale teraz już wiem dzięki.

Suede

"Najpierw należy wypełnić pole osoby. Może to być nazwa częściowa lub całkowita nazwa osoby, szukanie odbywa się po całych wyrazach. Należy uważać na literówki. Np. "Anthony Hopkins" wpisany jako "Antony Hopkinz" zostanie uznany za nową osobę, a co za tym idzie odrzucony przez weryfikatora, aby nie dublować osób. Numer rozróżnia osoby, które tak samo się nazywają, więc z założenia powinien zostać pusty. Po wpisaniu danych w pole tekstowe najlepiej nacisnąć enter, aby system zaktualizował dane, inaczej nastąpi to przy dowolnym kliknięciu, co może powodować dezorientację."

era

Tobie też dziękuję!
:***