... oprócz widocznej średniej oceny dla danego filmu można by zobaczyć jak rozkładają sie głosy użytkowników? Ile dostał 1 a ile 10.
Coś na zasadzie zakładki "filmy" w panelu profilowym użytkownika.
Takie coś jest na imdb, fajna sprawa, rozkładają oceny wg. płci lub/i wieku użytkowników. Ale jeśli chodzi o filmweb, to nie przejdzie. Ostatnio usunęli funkcję "oceny gustopodobnych" co było całkiem dobre, ale mało kto używał(a ilu wiedziało? pewnie niewielu), więc wyłączyli. A tutaj? Jak coś takiego się pojawi, to zaraz wyłączą, bo mało popularne, nie opłaca się. Moim zdaniem lepiej przenieść się na imdb.
Sądzę że wiele osób chciało by zobaczyć takie zestawienie. Przecież można wprowadzić na próbę a po jakimś czasie zrobić sondaż komu się podoba a komu nie. Chyba że na filmwebie było by to trudne do zrealizowania lub tez pożerało zbyt dużo mocy obliczeniowych serwera.
imdb mnie nie interesuje. Jestem tu od dawna i sie przywiązałem :-P Poza tym trzeba wspierać polski portal.
O wieku nie pomyślałem :-)
heh Było by wiadomo do kogo skierowane są np. igrzyska śmierci :-p
Wolałbym nie. Przede wszystkim, okazałoby się, że w zasadzie nie istnieją użytkownicy powyżej 18 roku życia. Po drugie oceny na filmwebie i tak nie mają nic wspólnego z jakąkolwiek wiarygodnością. Dodatkowe statystyki do takich ocen są przez to bez znaczenia.
zgłaszam za pyskówki i chamstwo.
Niestety mam wrażenie, żę pierwszą osobą która by wtedy zniknęła, byłbyś ty.
Masz rację nie ta liga. Nie będę zniżać się do twojego poziomu dalej, chłoptasiu ;) Idź skomleć gdzie indziej.
A skąd pewność, że w formularzu rejestracyjnym ludzie podają prawdziwe dane? Poza tym, jest jeszcze problem multikonciarstwa... Jedno i drugie poważnie podkopuje wiarygodność takich wykresów. Zmiany należałoby wprowadzić już na etapie rejestracji lecz, nie oszukujmy się, to mission impossible. Jeśli coś dzialała, to nikt nie będzie tego naprawiał (a, że działa nienajlepiej, to już inna bajka).
Tylko w jakim celu ktoś miałby kłamać z wiekiem na filmwebie? Ani tego w profilu nie widać, ani 18+ nie daje tu żadnych dodatkowych przywilejów.
Pytaj tych co to robią ;) Ale powiedziałbym, że zawyżanie w internecie własnego wieku jest dość nagminnie w wypadku under 18.