A jednak...

użytkownik usunięty

oceny znikają. Powątpiewałem w to, ale dziś oceniłem ponownie "9 kompanię". Ponownie,
bowiem wcześniej miałem ocenę wystawioną. Dziwna sprawa...

Tez tak miałem niedawno z "Kochaj albo rzuć". A na 100% wystawiłem wcześniej ocenę.

Diabloo797

ja tak miałem z filmem "Hitchcock"

Diabloo797

Zawsze można sobie zapisywać oceny .

użytkownik usunięty

I kolejny film: "Życie Pi 3D".

Tematów tego typu było multum, ale NIKT z tym nic przez lata nie zrobił. Zrozumcie, że PODSTAWOWĄ funkcją tego portalu jest ocenianie filmów i zapisywanie ocen do bazy. Jeśli ten element szwankuje, to jaki ma sens dalsze wystawianie not obejrzanym filmom?

http://www.filmweb.pl/forum/PORTAL+FILMWEB.PL/Jednak+znikaj%C4%85+oceny+film%C3% B3w+%3A%28,1827567
Tu znajdziesz coś co ma podobno zaradzić. Jednak w moim przypadku nie działa.
Fakt, że ocenianie filmów na stronie od oceniania filmów jest utrudnione wydaje się być małym paradoksem.

ReadyFreddie

Oceniłem znikające filmy na innej przeglądarce ( zupełnie jej nie używam,jest bo jest) jak na razie oceny nie znikają,zobaczę jak będzie za 3-4 dni.
Przed zrobieniem tego myku oceny ginęły praktycznie codziennie.

RAC_79

U mnie znika ocena przy Argo, zazwyczaj jakiś tydzień po reocenieniu. Do tego ostatnio chciałem zmienić ocenę Wstrętu Polańskiego ale filmweb mi to skutecznie uniemożliwia nie akceptując zmiany ;]

ReadyFreddie

Spróbuj odznaczyć i ocenić ponownie,może pomoże.
U mnie ciągle oceny które znikały są cały czas,zobaczymy co będzie dalej.

RAC_79

Jeszcze jedna obserwacja: oceniłem sobie ponownie Argo dając ponownie 7 i wpisując datę obejrzenia i komentarze znajomych do filmu się zachowały. Chociaż tyle więc, że nie traci się tego czego odzyskać się nie da.

Może ta cała sytuacja ze znikaniem jest lekką sugestią z góry, że wystawiamy nieprzyzwoite ocenki :D

ReadyFreddie

Miejmy nadzieje że sprawy idą w dobrym kierunku :)

Myślisz że Bóg miesza z ocenami,to co w takim razie robi z trollami dającymi same 1. ? :)

RAC_79

Miałem na myśli trochę niższą górę-administrację :D
A idioci suma sumarum się równoważą bo jest tu w końcu równie wielu psychofanów sypiących 10.

ReadyFreddie

No to źle zinterpretowałem twoją myśl,ale myślę można było tak skojarzyć.
Z dwojga złego idiotów wolę tych z 10 ;p Oni głownie dają 10 bo gra tam ich ulubiony aktor.

To samo mam z "Lotem". Przez ok. tydzień utrzymywała się normalnie ocena, po czym znika. Podejrzane.

użytkownik usunięty

Kolejne dwa filmy: Ludzie-Koty i Zmierzch Tytanów.... Zamiast zmieniać po raz enty szatę graficzną wzięlibyście się za te znikające oceny. A jeśli nie jesteście na tyle kompetentni to chociaż napiszcie to wprost: - Tak, bierzemy pieniądze za coś w czym dobrzy za cholere nie jesteśmy.

Ile jeszzce lat będą użytkownicy pisac o znikających ocenach? Zacznijcie wreszcie działać!

Głosy nigdy nie znikały i nie znikają z bazy.

Są dwie możliwości, żeby nie pokazywał się głos przy filmie albo na listach.
Cache czyli taka pamięć podręczna po stronie serwera albo Twojej przeglądarki.

Takich cache po stronie serwera jest wiele. Były z nimi problemy. Zajęliśmy się tym, naprawiliśmy i monitorujemy cały czas czy wszystko jest spójne. Obecnie nie ma z nimi żadnych problemów i serwer powinien zwracać już zawsze spójne dane.

Zostaje jeszcze cache po stronie przeglądarki, który jest niezbędny żeby można było pokazywać głosy przy wyszukiwaniu, filmografiach itp.
Na każdym kroku jest walka żeby dane w nim zawsze były spójne ale jest to bardzo ciężkie i nie zawsze się udaje, szczególnie jak używa się kilku komputerów itp dla tego samego konta i z każdego głosuje.
Ten cache jest indywidualny, czyli Ty nie widzisz oceny, ale znajomi widzą. Możesz go wyczyścić czyszcząc pamięć podręczną przeglądarki i wtedy te ostatnie głosy powinny Ci się pojawić. Cookies, hasła itp nie mają znaczenia, tylko pamięć podręczna.

Popieram

Czyszczenie pamięci nic nie daje, tak samo jak używanie jednej przeglądarki, na jednym komputerze.