Dość tego tego ! Składamy petycje o przywrócenie starego filmwebu. Każdy kto chce starą dobrą stronę, niech wpisuje się poniżej.

Gotowka

Popieram. Nowy filmweb to przerost formy nad treścią. Beznadziejny jest :(

_wojti_

i ja!

_wojti_

Niech oddadzą stary FilmWeb!!!

Eric_Theodore_Cartman

Ja poproszę stary filmweb. Może by tak zostawić stary i jak ktoś chce to korzysta ze starego, a masochiści mogą korzystać z nowego.

Wielowied

zgadzam sie nowy filmweb jest bee

Eric_Theodore_Cartman

Mam w gardle wielką gulę na myśl o tym, że już nigdy nie zobaczę starego filmwebu, który pamiętam jeszcze z czasów jak w '99 jeździło się rano na uniwerek zająć kolejkę o 7 rano żeby skorzystać z internetu;(( pewnych rzeczy nie powinno sie nigdy zmieniać! to nie strach przed nowością, wiele zmian jest uzasadnionych, ale tu to po prostu smutne, bo stary był bardzo fajny i oryginalny nawet po tylu latach;/

Eric_Theodore_Cartman

Popieram.

Ale tak jest zawsze, że jest nowy wygląd, część userów się odwraca, dużo protestów, a admini będąc tak zadufani w sobie, że według nich stworzyli takie dzieło, nie porzucą go.

Sub_Zero

Popieram,ja też wypowiedziałem krucjatę nowemu filmwebowi,co dwie apelacje to nie jedna:
http://www.filmweb.pl/forum/NOWY+FILMWEB/Apel%21,1383333

aronn

>aronn> Tylko czy komuś będzie się chciało czekać, aż się załaduje...

Eric_Theodore_Cartman

NIE nowej "szacie" !!

Eric_Theodore_Cartman

CHCEMY STARY FILMWEB,siedzę i zalewam się łzami. jak można !! my użytkownicy nie chcemy tej spuścizny. chcemy stary cieszący oko FILMWEB. a jeśli nie wszyscy się usuwajmy. powinniśmy mieć prawo wyboru !!!!!!!!

mysuperherojoker

Nie można w ustawieniach użytkownika zrobić opcji, z jakiej szaty graficznej chcemy korzystać? Stary filmweb, był prosztszy, łatwiej i o WIELE, WIEEELE SZYBCIEJ można było coś znaleźć. A teraz, mama bardzo szybki internet, a przejście na drugą stronę wątku zajmuje 20 sekund, nie mówiąc o znalezieniu jakiegoś filmu!

Eric_Theodore_Cartman

Dołączam się!

Eric_Theodore_Cartman

Dzisiaj jak zawsze po wejściu na komputer weszłam na filmweb. Czekam, czekam, czekam... Ładuję się długo jak nie wiem co. Dobra, w końcu się doczekałam. Ale co widzę? Nie mój ukochany portal filmowy, ale jakąś nowoczesną i niedziałającą papkę. Muszę przyznać, że chciało mi się płakać. Wiem, że teraz wszystko staje się nowoczesne i coraz bardziej nowe, ale czasami trzeba pozostać przy tym co stare i dobre. Wszyscy zalogowanie na filmwebie kochali go. Nie słyszałam nigdy od nikogo żadnej skargi na to jak chodzi, jak wygląda. Więc czemu zmieniać? Kochałam stary filmweb całym moim sercem, ale teraz widzę, że niepotrzebnie. Przywiązałam się do czegoś nietrwałego co tak brutalnie zostało zepsute i zniszczone przez jego twórców. Pytanie tylko: dlaczego? Bo świat jest coraz bardziej nowoczesny? Jeżeli tak to pięknie. Naprawdę. Nie ma to jak mieć własne zdanie, silną wolę i nie dawać się wpływowi środowiska.
Jestem smutna i niezadowolona. Mam nadzieję, że przywrócicie starą oprawę graficzną, bo jeżeli nie to bardzo przykro to mówić, ale przeniosę się na imdb.com.

Eric_Theodore_Cartman

Masakra! Nowy szata graficzna Filmweb-u, to jakaś porażka. Wygląd jak z portalu plotkarskiego. Co NAJGORSZE wszystko wczytuje się 3 razy wolniej!!! Litości...

gosiek_m

Zgadza się... Hmm, tak sobie myślę, że warto byłoby zmienić nicki na: "protest(liczba)". W końcu co mamy do stracenia? Stronki, którą kochaliśmy NIE MA. : ( CHCEMY MIEĆ WYBÓR MIĘDZY STARĄ A NOWĄ!!! DLACZEGO NIE MOGĄ DZIAŁAĆ RÓWNOLEGLE?!

Grzei

Dołączam się do protestu. Możliwość wyboru pomiędzy starą i nową wersją to absolutne minimum. Niech chociaż ten portal wyróżnia się czymś wśród reszty sterylnych gównianych serwisów.

Grzei

jak najbardziej za!
stary ''wystrój'' był przejrzysty a w tym trudno jest się połapać.

Grzei

ja zmieniam swój nick na protest

Eric_Theodore_Cartman

popieram. mysle ze nowy layout grozi tym, ze ludzie zaczna szukac innej strony o filmach...

rea7

CZY JA DOBRZE WIDZĘ?! Na tym wstrętnym FilmŚmieciu nie można zmienić nicku...[jeśli się mylę, proszę mnie poprawić] Oburzające! Na starym była taka możliwość... PROTESTUJEMY!

Eric_Theodore_Cartman

Dzisiaj skontaktowałem się z redaktorem naczelnym Filmwebu, Marcinem Pietrzykiem. Zapyałem go o możliwość przywrócenia starego Filmwebu.

Oto odpowiedź jaką otrzymałem:

Witam

Niestety nie ma takiej możliwości. Wiem, że dla osób przyzwyczajonych do
starej wersji nowa odsłona jest szokiem. Wierzę jednak, że bardzo szybko
szok minie i nowa wersja przypadnie do gustu. Filmweb ma teraz znacznie
czytelniejszy podział na działy tematyczne, znacznie więcej możliwości
interakcji.

Pozdrawiam

Eric_Theodore_Cartman

Proponowalabym aby zrobili jakas sonde na stronie glownej... Moze jej wyniki zmusiliby tworcow nowej szaty do myslenia...

Eric_Theodore_Cartman

Przywrócić zapewne nie, bo 2 lat ich pracy pójdzie w błoto, ale UMOŻLIWIĆ RÓWNOLEGŁE KORZYSTANIE ZE STAREJ STRONY - nie uwierzę, że nie można... I o to postuluję. Eric, może wyślesz petycję właśnie w tej sprawie do redaktora naczelnego? Jeśli się zgodzisz, z miejsca podpisuję się pod nią... Warto aby wyższe władze FilmWebu też weszły tutaj i czytały nasze argumenty...

Eric_Theodore_Cartman

"Wiem, że dla osób przyzwyczajonych do
starej wersji nowa odsłona jest szokiem. Wierzę jednak, że bardzo szybko
szok minie i nowa wersja przypadnie do gustu. Filmweb ma teraz znacznie
czytelniejszy podział na działy tematyczne, znacznie więcej możliwości
interakcji."

sranie w banie. strony ładują się kilka minut i nic tutaj nie jest bardziej przejrzyste, nic. forum jest chyba najgorsze. i te kolory. mnie już po kilku minutach bolą oczy.
jeżeli nie zrobią możliwości równoległego korzystania ze starego filmwebu to nie mam tutaj czego szukać.

Eric_Theodore_Cartman

beznadziejna to nowa szata.. poprzednia byla o wiele lepsza... zmiany na nowe nie zawsze oznacza na lepsze... wygladem zaczynacie przypominac pudelka ;/

radek_wsb

Ten biały kolor jest paskudny, poza tym blog wygląda fatalnie...
Rozumiem, że potrzebne są różne ulepszenia, np.: wprowadzona z nowym Fw edycja postów, ale po co od razu tak radykalnie?
Gdyby chociaż dało się zrezygnować z tego wszechobecnego białego... :(

użytkownik usunięty
Eric_Theodore_Cartman

Szkoda, że tak to się wszystko skończyło. Teraz filmweb już nie kojarzy mi się z przyjemnymi chwilami, a z oczekiwaniem w kolejce kiedy strona się załaduje. Było dobrze, było bardzo dobrze, po co to zmieniać?

Przykre, że twórcy tego portalu, nie liczą się z opiniami użytkowników. Jeszcze bym przeżyła tą zmianę, ale niech najpierw go dopracują, a nie od razu bez zapowiedzi zmieniać. Jak na razie naliczyłam więcej minusów niż plusów. Szczytem już jest to, że nie można dodawać komentarzy na prywatnych blogach.Szykuje się upadek fw, szkoda, bo miałam zamiar tu spędzić jeszcze trochę czasu.

Eric_Theodore_Cartman

Wysłałem emaila do redaktora naczelnego z pytaniem o równoległe korzystanie ze starego filmwebu. Teraz tylko trzeba poczekać na odpowiedź. Niestety wydaję mi się, że na odpowiedź negatywną.

Eric_Theodore_Cartman

Co jak co, ale tego zostawić w spokoju nie można! Nie mam zamiaru wchodzić na tę[obecnie] obrzydliwą stronę... Jeśli odpowiedź będzie negatywna, trzeba będzie zrobić oficjalny protest... Może jakąś stronę internetową z protestem?

Eric_Theodore_Cartman

No jeśli będzie negatywna to trzeba się zastanowić nad jakimś protestem.

Eric_Theodore_Cartman

Mam już odpowiedź na pytanie o równoległe korzystanie ze starej strony Filmwebu!

Witam

Niestety nie ma takiej możliwości. Rozumiem, że pierwsze spotkanie z nową odsłoną może być trochę szokujące. Nie mam jednak wątpliwości, że do nowej wersji Filmwebu wszyscy przyzwyczaimy się bardzo szybko, zwłaszcza że nowy Filmweb oferuje znacznie więcej możliwości.

Pozdrawiam

Eric_Theodore_Cartman

Sratatata... Ma kilka takich samych tekstów, które na przemian wysyła - to olewanie użytkowników... Jak to nie ma możliwości?! A wcześniej to co było? My nie życzymy sobie jednak takiej wersji i nigdy nie przyzwyczaimy się do niej... Z PRAWDZIWEGO Filmwebu byłem bardzo zadowolony, był stroną niemal idealną... Ktoś potrafi zrobić odpowiednią stronę w celu oficjalnego oprotestowania? W końcu wszyscy chcemy dobra... Czy zaszkodzi im abyśmy mogli wybrać między tym bublem, a prawdziwą stroną?

Grzei

Wszystko ładuje się o wiele wolniej, komfort czytania opisu filmu jest na tragicznym poziome (mówiąc prościej: nic nie widać, białe tło denerwuje niemiłosiernie, 'nowoczesność' utrudnia korzystanie z serwisu).
Przywrócić stary, dobry filmweb, lub chociaż dać możliwość wyboru między tym <potok przekleństw> nowoczesnym czymś a poprzednią, cudownie przejrzystą i prostą wersją.
Proszę.

Eric_Theodore_Cartman

Nowy FW jest dziadowski. Proszę o wersję czarno-czerwoną (starą)

miwlo

OK, trochę się przyzwyczaiłem do nowej wersji :-) Ale kolor biały szybko męczy oczy!! wróćcie czerwono-czarną szatę, reszta niech zostanie. Albo dajcie możliwość personalizacji (skórki?)

użytkownik usunięty
Eric_Theodore_Cartman

Jestem z wami! Mogą zostawić kilka przydatnych opcji np. edycja postów, ale niech wrócą stary układ i kolorystyka. Te są dosyć nieczytelne.

Eric_Theodore_Cartman

Podpisuję się pod petycją obiema rękami i nogami, przywróćcie starego Filmweba!!!!

Eric_Theodore_Cartman

Nowy Layout to porażka, kiedyś sprawdzałem sobie 5 filmów w minutę a teraz nie mogę otworzyć strony z jednym w 5 minut ! Co to ma być. Układ nie jest intuicyjny, masa niepotrzebnych gadgetów służących robieniu kasy z reklam. Absolutnie podpisuje się pod przywróceniem starej wersji - w przeciwnym razie kasuję konto i idę do konkurencji. Będzie ciężko ale nie mam wyjścia. Po raz pierwszy od tylu lat FILMWEM mnie zawiódł!

filmozerca_5

Wszystko co dobre się kiedyś kończy, to przyszła pora i na FW. Trudno, trza się przyzwyczaić i już. Nie ma bata. Wolę pozostać wierny temu portalowi, mimo jego wyglądu, niż odejść. Przywiązanie.
Gdyby nie białe tło, byłoby ok, ale cóż, trza żyć dalej.

Toolbar

Dołujące jest np. to, że kiedy wchodzę w wypowiedzi, pokazuje mi się jedynie pierwsza strona. Klikam dalej i co KWA WIDZĘ??! Przepiękne powiadomienie : "Strona o podanym adresie nie istnieje"....SZCZERZE, TROCHĘ MNIE TO MARTWI;)

Eric_Theodore_Cartman

Ogólnie to jeszcze polecam zasypywać emailami redaktora naczelnego, a także pod różnym tematami wklejać link do tej apelacji (żeby więcej ludzi się o tym dowiedziało).

Adres naczelnego:
mpietrzyk@filmweb.pl

Eric_Theodore_Cartman

Oczywiście popieram!

Redox

Dołujące jest np. to, że kiedy wchodzę w WYPOWIEDZI, pokazuje mi się jedynie pierwsza strona. Klikam dalej i co KWA WIDZĘ??! Przepiękne powiadomienie : "Strona o danym adresie nie istnieje"....FAJNIE....

Eric_Theodore_Cartman

80 głosów nie wystarczy by przywrócili stary design jak będzie gdzieś około 5000 może wtedy spojrzą na ten temat, ja też jestem za przywróceniem starego filmwebu a z wyjątkiem gadżeta to może być dobry pomysł

użytkownik usunięty
Eric_Theodore_Cartman

no ja chyba też bym wolała mieć przynajmniej możliwość zmiany wyglądu forum. oko zwyka do szybkiego wyszukiwania wiadomości, a tu taka zasadzka... :|

tymczasem wszystko pięknie-ładnie, ale forum chodzi jeszcze gorzej niż poprzednio i czas ładowania się strony wzrósł co najmniej drugie tyle :/ jeśli tak ma to wyglądać, to nie pozostanie mi nic innego, jak zacząć korzystać z innej bazy danych...

Eric_Theodore_Cartman

byl po prostu ladnieszy. popieram

użytkownik usunięty
Eric_Theodore_Cartman

Ja też się zgadzam.

P.S.: Ktoś wie, gdzie w tym bajzlu można zmienić nazwę Nicka? ;P Nazwę użytkownika można, a nick już nie? :p