Dość tego tego ! Składamy petycje o przywrócenie starego filmwebu. Każdy kto chce starą dobrą stronę, niech wpisuje się poniżej.
To oczywiste.
Petycja mogłaby być lepsza, ale jest ok. Rozpowszechnijmy stronę z petycją! Niech świat dowie się o tym śmieciu, który zastąpił prawdziwy FilmWeb... Dodajcie do opisów na gg, na forach, wszędzie gdzie się da! Nie możemy ustąpić! Nie poddamy się aż nie zostanie nam udostępniony stary filmweb do wyboru z nowym!
Ja też chcę powrotu do starego. Nowe wygląda jak kupa, w niczym się nie można połapać. Na stronie głównej jeden wielki misz-masz i zero najważniejszego...
nowy filmweb jest niepraktyczny, powolny, posida za dużo nie potrzebnych funkcji i zakładek
potrzeba stoickiego spokoju i cierpliwości, żeby z niego korzystać.
REGRESS
Nowy Filmweb koszmarnie wali po oczach swoja biało-żarówiastą kolorystyką (co sprawia, że nie wytrzymuję długo siedząc i patrząc na to "cudeńko" przed monitorem), ma mnóstwo bajerów naćkanych na siłę, no i nie można zmienić nicka ;P Ogólnie mnóstwo rzeczy na minus, jestem jak najbardziej za przywróceniem starego fw.
jeszcze chwile temu byla opcja wyboru którego filmeba chcemy używać, mamy demokracje i kazdy powinien sam decydowac co mu pasuje. Ja chcem spowrotem starego!
też się pod tym podpisuję, nowy filmweb to TOTALNY KOSZMAR!! KOSZMAR KAŻDEGO KINOMANIAKA! PROSZE OBUDZCIE MNIE Z TEGO KOSZMARU I SPRAWCIE, ABY POWROCIL STARY, DOBRY, LADNY, FUNKCJONALNY, CZYTELNY FILMWEB. PROSIMY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie mam nic przeciwko zmianom (jak ktoś powiedział - to kwestia przyzwyczajenia), ALE:
- to białe tło jest naprawdę niezdrowe dla oczu,
- pakowanie wszystkich informacji na jednej stronie też nie jest najlepszym rozwiązaniem (dot. stron głownych filmów, gdzie są wypisane nagrody, filmy w zależności od tego, czy się było rezyserem, aktorem, montażystą, statystą, zaparzaczem kawy...itd) - to naprawdę nie są GŁÓWNE informacje, jakie chcemy czytać na GŁÓWNEJ stronie danego filmu.
Co do reszty - jest szansa, że przywyknę ;)
wszystko ok tylko szata graficzna poprzednia była super (dzięki temu korzystałem z fw) teraz nie da się tego ogarnąć nie ma granic między fragmentami opisów. Layout do wymiany!!
Jak ze stronką Nautilusa... Jest duuużo gorzej. Wygląda to jak Stopklatka.pl!
BEZNADZIEJNIE !!!
Popieram, oddajcie stary Filmweb, albo chociaż możliwość przełączenia na stary !!!!
próbowałam otworzyć link z tematu, który "powstał na starym filmwebie" i komputer mi się zawiesił. : / a dam sobie rękę uciąć, że to nie wina komputera.
Ja skladam petyjce!!! wchodze na filmłeba a tu taka hujnia ze zygac żal odnaleźć sie nawet nie moge beznadzieja stary byl lepszy a teraz zrobili taki amerykanski IMBD w huju nie bede juz na filmdebila w chodzila a cenilam ten portal a teraz to wieksze gowno jak imbd i sram to jak nie zmieniaą to juz tu wchodzic nie bede i huj
Popieram. Też wolę stary. Po co zmieniać coś co działa dobrze? W imię jakiejś złudnej pogoni za najnowszymi trendami? Wątpliwa argumentacja. Zrobili z tego jakiś portal - potworek po prostu.
Bes sęsu -jak to mawia Jaś Śmietana. A najlepsza jest (była- właśnie gdzie ją wcięło?) opcja na stronkach aktora CZĘSTO WSPÓŁPRACUJE Z. I mamy tam powiązania danych ludzi kina w filmach z......... materiałami archiwalnych. Bzdura totalna!
No i tzw. gustopodobni :) Po kiego to komu potrzebne!
Wyglad strony totalnie odbiega od jakichkolwiek norm. Ktos to pewnie za darmo po znajomosci przez jedna noc robil.
Nie wiem jak można z dobrej czytelnej strony zrobic takie "magulo"... i nie - to nie jest kwestia przyzwyczajenia.
Wszystko sie zlewa, brak logicznego rozmieszczenia... nie można powiedzieć niz pozytywnego na temat aktualnego wygladu.
Dobrze ze przynajmniej po części poczuwacie sie do winy i małymi literkami napisaliscie "BETA".
dajcie stary,dobry filmweb!super godziny spedzone przed kompem z wasza strona...a teraz-kompletna zalamka!
Co to ma być !!
Ta biała skórka do kitu, filmweb stracił swój klimat...
Poza tym tnie jak cholera a co pare klików wyskakuje "Serwis chwilowo niedostępny. Przepraszamy."
CHCEMY STAREGO FILMWEB'a !!
Zgadzam się całkowicie ! Stary FILMWEB był bardziej luksusowy i wygodniejszy . Ten nowy jest do bani. Teraz wygląda jak jakaś zwyczajna stronka zaprojektowana przez mało wymagającego programistę.
echhh bałem się, że kiedyś to nastąpi, zastanawiam się po co zmieniać coś co jest dobre, obecnie nie podoba mi się ta stronka jest, jakby to powiedzieć.... jedną z wielu. Mam tylko nadzieje, że słowo "beta" w górnym rogu strony nie jest bezzasadne i sytuacja rozwinie się podobnie jak w przypadku onetu swego czasu kiedy to programiści po zmianie szaty graficznej pozostawili użytkownikom możliwość korzystania ze "starszej" wersji strony. Obecny wygląd tego portalu dla mnie np jest nie do przyjęcia i w mojej opinii może więcej szkody być niż pożytku z takiego posunięcia ze strony administratorów. Zapomniałbym, oczywiście popieram przedmówców słowami:
CHCEMY STAREGO FILMWEB'a ! ! !
wydaje mi się, że nowa szata graficzna miała sprawić wrażenie bardziej profesjonalnego portalu. tylko takie małe "ale" do Twórców albo bardziej Sponsorów, nawet jeśli rozwiązanie będzie "piękne" ale wolne i zawodne to ludzie przestaną korzystać. także popracujcie nad wydajnością!!!.
a tak w ogóle to stara grafika dużo bardziej mi się podobała. ten biały kolor męczy oczy.
Starsza wersja była dużo lepsza, bardziej przejrzysta i miła dla oka. Pierwszy raz po zmianie jak wszedłem na filmweb, pomyślałem że mi się strona do końca nie wczytała... Nie będę więcej tu wchodził, jeśli zostanie ta wersja.
Ps. po co zmieniać coś co jest dobre?
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5407
podpiszcie sie... moze cos to da
Ja już to zrobiłem. Stopklatka nie jest może tak rozbudowana jak filmweb, ale skoro filmweb nie działa, to stopklatka jest jakąś alternatywą. Jeżeli serwis zdobędzie nowych użytkowników, to ma szansę się rozwinąć.
Tragedia ten nowy Filmweb, radze poprostu nie zagladac na ta strone tylko przeniesc sie na inny portal to wtedy moze cos zmienia, ja FW mowie NARA!
Mam świadomość, że modernizacja pochłonęła wiele czasu ludzi, którzy nad nią pracowali, ale mogli byście drodzy Administratorzy uszanować to, że niektórzy są BARDZO BARDZO przyzwyczajeni do starego FILMWEB'U i dać do wyboru stary lub nowy wygląd strony !?! W nowej wersji nie ma (albo mi się zdaje) napisanego kiedy będą emitowane nasze ulubione filmy. Nie potrzeba mi gazety telewizyjnej, ani "Nie przegap w TV", bo tam wyświetlają się filmy, których nie lubię. Dlaczego taki genialny portal (był taki zanim nie obsrano go na dającą po gałach biel) ma tracić użytkowników, jak można by tylko dać do wyboru dwie wersje szaty graficzne. BŁAGAM LITOŚCI...
P.S. Jeśli chodziło by tutaj tylko o stronę, to mogła bym znaleźć inną poświęconą filmom, ale tutaj chodzi o wiele czasu poświęconego stworzeniu kolekcji obejrzanych filmów. Jestem kinomanem, proszę nie niszczcie tego wspaniałego nałogu wyglądem, układem oraz opcjami strony...
Pozdrawiam,
Mademoiselle
Czy ktoś narzekał na stary wygląd strony? Więc po co te zmiany? Nie zapominajmy , że "lepsze" jest często wrogiem dobrego. Obecny układ jest całkowicie nieczytelny. Nie zmieniajcie strony o filmach w jakiegoś facebooka.
jednym slowem masakra!!!jest to chaos informacyjny, mozna dostac oczapląsu, a baza z recenzjami filmu wczytuje sie strasznie dluuuugo. CHCEMY STAREGO FILMWEBu
Nie wiem jak u innych, ale ja korzystając z Google Chrom nie mogę dodawać komentarzy.
Oczywiście również popieram powrót do starej szaty graficznej FW. Podczas bety, wielokrotnie były apelacje, aby zmienić kolor tła, bo wręcz WYPALA oczy, ale niestety, żadnej reakcji.
To, co stało się z blogami, to też pozostawię bez komentarza. Wielu, bardzo wielu użytkowników, spędzało wiele godzin, aby wszystko pięknie poukładać i dopasować na blogach, a w chwili obecnej cała ich praca poszła na marne. Masakra.
Ja działalność na FW zawiesiłem. Zawsze coś tak się pisało na blogu u siebie i innych, dodawało jakieś komentarze, ale teraz to ja dziękuję. Będę jedynie korzystał z bazy filmów od czasu do czasu.
Wiem, że zmiany były dla nas. Sporo jest dobrych i przydatnych funkcji, jednak poprzez to, że redakcja średnio interesuje się naszym zdaniem wyszło z tego wielkie gówno. A szkoda. Była beta i apelacje użytkowników, a nie zmieniło się niemal nic, jedynie drobne kosmetyczne sprawy, które niewiele wniosły.
Mówicie, że robicie to dla nas. To jak naprawdę tak jest, to zmieńcie na dawny wystrój lub chociaż tą biel zamieńcie na inny kolor. Naprawcie te wszystkie opcje które nie chodzą, a szczególnie to komentarze, które od wczoraj nie chcą się dodawać!
Jeżeli do jutra nic nie naprawią z tymi komentarzami, to ja odchodzę, ponieważ loguję się na fw, by rozmawiać z ludźmi, komentować ich wpisy, a teraz? Co ja tu mam do roboty? Siedzenie i patrzenie się w biel?
Szkoda, że na stopklatce nie da się prowadzić bloga, bo już dawno bym się tam przeniósł.
Pozdrawiam.
U mnie wolno chodzi, tez bylem bardzo zadowolony z portalu jakim sie zrobil FW, ze zbioru filmow itp, ale naprawde nowa szata sklonila mnie do zrezygmnowania i jesli naprawde pokazemy ze nie bedziemy tu wchodzic itp to administracja zareaguje.
Chcę sobie znaleźć jakiś film, naciskam "szukaj", a tu wyskakuje czarne tło. I tak od kilku minut. Jedynym plusem jest możliwość edycji postów.