Dość tego tego ! Składamy petycje o przywrócenie starego filmwebu. Każdy kto chce starą dobrą stronę, niech wpisuje się poniżej.
Starego FilmWebu już nie przywrócą. Jednak mogli by popracować bardziej nad szatą graficzną. Nie sądziłem, że mania robienia sobie portalu ala Facebook dotknie również tak dobry serwis jak FilmWeb.
podpisuję się. komercja sięgnęła szczytu...
Oddajcie nam stary filmweb, albo chociaż wszystkie jego funkcje!!
Popieram, przywróćcie stary wygląd filmwebu, albo dajcie możliwość wyboru między starym filmwebem a nowym, bo w tym w ogóle nie potrafię się odnaleźć...
Ja również żądam starego! Nie ma już tego klimatu i w ogóle ten nowy jest jakiś taki "fajny i cool na siłę". Podpisuję się pod petycją!
Nie mogę współtworzyć strony o aktorze. I to ma być nowy i wspaniały FW?
Dajcie spowrotem stary do cholery! Już nie wytrzymuję! Wolny i do kitu! Kto w ogóle wpadł na ten durny pomysł?!
W Polsce zawsze wszyscy chcą wszystko przedobrzyć. Tak jest i tu. Dawniej to często korzystałem z filmwebu a teraz to prawie wcale bo mnie oczy bolą od tej zasranej bieli !!!!!!!!!!!!! Okropna szata graficzna. Jak poprawią błędy i zrobią tło to może będę korzystać.
Tylu użytkowników filmwebu oraz jego popularność mówiło samo za siebie, iż jest ŚWIETNY, PROSTY oraz RZECZOWY. Osoba stykając się po raz pierwszy ze starym FW operowała w nim w sposób intuicyjny, a co za tym idzie prosty i przyjemny. Jak już musieli coś zmienić, to czy nie mogli robić tego małymi kroczkami PRZY WSPÓŁPRACY Z UŻYTKOWNIKAMI !?
Chaos, chaos i jeszcze raz chaos, beznadziejna grafika, od tego białego koloru to aż oczy bolą po chwili i zupełnie niepotrzebne żenujące funkcje. Gratuluje pomysłodawcom tego badziewia. Niestety ale odchodze stąd bo tu się nie da pracować. ŻAL
W porównaniu z poprzednią nowa wersja jest nieczytelna, ma ochydną kolorystykę, brakuje jej klimatu, że nie wspomnę o kompletnym bałaganie (takie jest moje pierwsze wrażenie). Zapewne część z nowych funkcji będzie użyteczna, ale dlaczego od razu zmieniać oprawę graficzną?
Poproszę o umożliwienie mi korzystania ze starego FW
I dlaczego nie można w ogóle ocenić filmów? "Film czeka na swoją premierę", i tak jest przy każdym tytule...
Jak najbardziej podpisuję się pod tą apelacją.nowy filmweb jest do bani.Nie wszystko co nowe jest dobre
Jezu... co wy zrobiliście z moją stroną? Do tej pory nikt mnie nie sprowokował do udzielenia się na forum, mimo, że zazwyczaj czytywałem opinie. Ale teraz nie sposób nie zareagować. Chcę starego, dobrego, funkcjonalnego katalogu filmów jakim był filmweb! Nie wiem co wam strzeliło do głów? Na plus zasługuje co najwyżej kokpit. Reszta, zaczynając od paskudnej kolorystyki, bezczelnych ikon, przez obciążenie strony i jej małą przejrzystość, po usilne uspołecznienie na podobieństwo pewnego portalu "z klasą" (co nie jest o tyle złą koncepcją co sposobem wykonania, dobrze, że jeszcze prezentów nie można sobie przesyłać) to zamach na jeden z nielicznych kulturalnych miejsc w internecie poświęconych 9. muzie trzymających poziom. Dobra strona tego typu to nie wodotryski technologiczne, drodzy redaktorzy, to społeczność i jej zaangażowanie, która teraz może mocno ucierpieć. Niestety wydaje się, że przesyt możliwości technicznych was odurzył. Mimo to, liczę na powrót rozumu i przywrócenie chociaż części dobrych rozwiązań ze starej strony, którą wszyscy tak bardzo kochaliśmy.
Stary filmweb umarł śmiercią bardzo smutną. Wręcz tragiczną.. Zamordowany przez własnych twórców.
Smutne. Od dwóch dni mam nadzieję, że się obudzę i zobaczę znowu stronę, z której korzystam od wielu, wielu lat. Do której jestem nie tylko przyzwyczajona - przede wszystkim cenię ją za klimat i ORYGINALNOSC.
Co mam zrobić teraz, drodzy administratorzy? Przenieść się do konkurencji, czy zostać tu - torturując oczy i sprawdzając granice własnej wytrzymałości, gdy strona wczytuje się ponad 10 min? Mam tak, po prostu, zapomnieć o tym, że stara wersja była najlepiej funkcjonującym i wyglądającym portralem z jakiegokolwiek korzystałam? Przyzwyczaić się?
Cóż. Popełniacie błąd, który będzie Was sporo kosztował. Masochiści zostaną, inni już szukają alternatywy dla tego, co kiedyś zwano filmwebem.
Proszę, przede wszystkim, o jedno: nie miejcie nas za idiotów.
Ja po przeszukiwaniu wielu portali typu stopklatka,filmpolski trafiłem w końcu na filmweb,ponieważ najlepiej wyglądał,czyli prosto i niezadownie,bez idiotycznych bajerów,ale teraz zostaje chyba tylko się stąd wynieść...
przychylam sie do reszty.poraaaaaaażka! wszedlem na stronę tylko po to by dac upust swojej wśiekłości.zmienić taki kapitalny przejrzysty wyglad na takie g....?! po co??czas przejśc chyba do konkurencji,bo nie chce mi sie nawet tej strony juz przeglądać
http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5407 tu jest gotowa petycja,jesli ktos jeszcze jej nie widział,niech sie wpisuje!zwalczmy ten shit!
http://web.archive.org/web/2 0080628212349/http://www.filmweb...Aż łezka się w oku kręci. ; (DOMAGAMY SIĘ MOŻLIWOŚCI KORZYSTANIA Z NASZEGO KOCHANEGO, PRAWDZIWEGO FILMWEBU!!! To co jest tutaj to niefunkcjonalny ŚMIEĆ! Nie, Panie Naczelny, to nie tylko przyzwyczajenie! NIE PODDAMY SIĘ!
popieram, 'stary' filmweb miał swój niepowtarzalny klimat, teraz zrobiliście z niego stronę na wzór tych wszystkich amerykańskich portali filmowych w których nigdy nie gustowałam. I oby petycja podziałała; tak jak kiedyś mogłam tu przesiadywać godzinami, teraz z trudem przekonuje się żeby tu wejść.
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/metamorfoza-portalu-filmewb-pl
Kłamstwa : P Może warto poinformować strony takie jak wirtualnemedia o naszym oficjalnym proteście i petycji? ; >> Niech świat się o tym dowie, a portale nie myślą, że FilmŚmieć ma samych entuzjastów!
Skoro uniemożliwiono nam zmianę nicku, proponuję na znak solidarności aby wszyscy poperający protest zmienili avatar na czarną wstążkę żałobną jako gest poparcia.
Podpisuję się pod tym apelem. Domyślam się, że intencja była dobra, tylko chyba niebardzo wyszedł pomysł... Jak wiadomo, piekło jest wybrukowane dobrymi intencjami, dlatego błagam, przywróćcie stary, dobry filmweb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
obleśny jest ten nowy filmweb :/ nie dość że zrobił się z tego portal społecznościowy(mam dodawać znajomych?) to jeszcze te obleśne kolory! Filmweb tylko czarno czerwony!!!!!!!!!
Po co ta petycja ? Myślisz, że Cię posłuchają ? Skoro do tej pory mieli wszystkich W D**** wprowadzając to nowe g**** to sądzisz, że teraz ktoś posłucha czyjegokolwiek zdania i coś zmieni ? Szkoda Twojego zachodu ! Na wyrażenie opinii nad nowym FilmGniotem nie starczyłoby mi bluzg !
Hmmmmm chyba zbyt wielu ludziom nie przeszkadza aż tak bardzo nowy Filmweb skoro jest tylko ok.200 wpisów.
Też jestem za tym, żeby była możliwość ustawienia starej wersji. Jeśli to niemożliwe, niech może postarają się chociaż troszkę uprościć stronę, upodobnić do starej. Mimo że z reguły nie mam problemów ze stronami internetowymi, ta jest dość chaotyczna i czasem trzeba szukać, żeby znaleźć jakąś opcję.
Są plusy nowego wyglądu strony, ale minusy są większe. Bo bardziej mi szkoda tego do czego się przyzwyczaiłam i nie mogę się cieszyć z nowych opcji ;/
Gdzie są gwiazdki przy filmach i czemu nie widać, kto dodał opis do osoby!!! Czuję, że moja praca nad dodawaniem informacji do stron jest niedoceniona ;/
Przywróćcie dobre i lubiane opcje ze starego filmwebu...proszę ;)
Nie po to robili nowy, aby przywracać stary:(
Szkoda bo nowy filmweb to syf straszliwy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stary filmWeb to było coś. A teraz?
- każda strona ładuje się ponad minute zamiast kilku-kilkunastu sekund
- zniknęło mnóstwo przydatnych funkcjonalności, np. ocenianie poszczególnych odcinków seriali
- obecny układ jest niewygodny i nieczytelny - to co było pogrupowane, obecnie jest dziwnie poprzestawiane
- szata graficzna jest obecnie nijaka - ze stylowej, charakterystycznej i rozpoznawalnej zmieniła się w taką jak każda inna
Zresztą spójrzcie na wzór: imdb.com - zmiany robili czysto kosmetyczne, poza tym jeszcze żadna strona robiąc rewolucyjną zmianę nie wyszła na tym na dobre.
Zostawcie stary! A jeżeli ma wejść ten to chociaż dajcie możliwość ustawienia kolorystyki strony na ciemniejszą, bo ta jest męcząca dla oczu i na pewno nie wszystkim podpadła do gustu
Porażka, to jest okropne, zaglądam tu już trzeci raz i nie mogę się połapać co,gdzie, jak. Stary był dobry, po co zmieniać na gorsze? Nie potrafię sobie tego wytłumaczyć... :( Jeszcze nie podjąłem decyzji, ale chyba "nowy lepszy FW" wylatuje z mojej zakładki "ulubione"...
W 100% popieram petycje!! Nowy filmweb to gówno! Przywróćcie stary póki nowy nie jest tak dobry jak poprzedni!