Mam nadzieję, że to chwilowe, w związku z kolejnymi (nikomu niepotrzebnymi) zmianami?
Pojawiła się opcja Obserwuj przy każdym znajomym. Czy to oznacza, że trzeba każdego znajomego w ten sposób oznaczyć, żeby dostawać od niego powiadomienia? Jeśli tak, to słabo, to tak, jak by jeszcze raz musieć zapraszać go do znajomych.
U mnie nic takiego się (jeszcze) nie pojawiło. Może chodzi ci o opcję, która była już od dawna. Jak klikniesz opcję przestań obserwować to nie będziesz otrzymywać powiadomień w aktywności o ocenionych filmach i rolach. I wtedy pojawi się opcja obserwuj, jak zmienisz zdanie, aby się te rzeczy w aktywności pojawiały.
Problem w tym, że ja mam przy każdym znajomym opcję Obserwuj, czyli na logikę, dopóki nie kliknę to nie obserwuje, a jak nie obserwuje, to nie dostaje powiadomień, mimo, że to mój znajomy. Jeśli nie po to ta opcja, to po co w takim razie?
Zmianę zrobili, że teraz wchodzisz na stronę filmu "X" i chcesz zobaczyć oceny znajomych to otwiera się całkowicie nowa strona, gdzie masz oceny znajomych i opcję "obserwuj". Kolejną rzeczą, którą zmienili jest, gdy wystawiasz ocenę filmowi "X" i chcesz go kilkoma słowami/zdaniami opisać. Teraz na środku ekranu wyskakuje okienko "dodaj opinię". Akurat to jest ciekawa opcja, bo możesz dodatkowo zaznaczyć "spoiler"(nie wiem,jak działa,bo nie sprawdzałem) i co najważniejsze teraz przy opisywaniu filmu nie ma tylko 168 znaków co utrudniało dłuższy opis, a jest ich 1000...
Właśnie zauważyłam. Spoiler działa tak, że zamiast opinii pojawia ci się "uwaga spoiler! Wchodzę na własne ryzyko" i trzeba to kliknąć, żeby wyświetlić opinię.
Mam nadzieję, że zielony kolor przyciski "Obserwuj" oznacza że jest normalnie nadał włączone obserwowanie.
Wcześniej też było coś podobnego, przy znajomych można było zaznaczyć "Obserwuj" i "Nie obserwuj".
Szkoda że nie napisali "Obserwuję" - od razu byłoby wszystko jasne.
Polubiłem parę Twoich ocen, chyba te powiadomienia normalnie dochodzą? Bo jakoś u mnie tego nie widać...
Ps.
Przy tych zapowiadanych zmianach, na razie wyłączyłem widok profilu dla wszystkich, został tylko dla znajomych, może później znów zrobię go publicznym.
Oceniłem przed chwilą dwa filmy, dostałem po jednym polubieniu, ale widać je tylko na karcie filmu. Brak powiadomień o nich, ani śladu na stronie głównej profilu.
"Mam nadzieję, że zielony kolor przyciski "Obserwuj" oznacza że jest normalnie nadał włączone obserwowanie."
Gdzie ten zielony przycisk niby się znajduje?
Gdy sprawdzasz oceny znajomych pod filmem, to na liście jest przy każdym nicku znajomego.
Gdy są setki ocen, to aż się zielono robi, gdy są też setki tych zielonych oznaczeń "Obserwuj".
Chyba są nieaktywne, bo nie ma reakcji gdy go się chce w niego kliknąć.
No faktycznie, jest.
Niemniej jednak lepiej sobie wejść w swoich znajomych i tam przy każdym profilu jest tzw. "hamburger menu" (trzy kulki), a w środku opcja "Obserwuj" (jeśli znajomy nie jest obserwowany) lub "Przestań obserwować" (jeśli jest obserwowany).
PS Czy tylko u mnie po wejściu w czyichś znajomych pod nickami osób, których nie mam w znajomych, jest widoczna żółta pionowa kreska, która najprawdopodobniej okazuje się być "przyciskiem" służącym do zaproszenia kogoś?
Wiem o menu przy znajomych, tylko chciałem sprawdzić to "zielone".
Sprawdziłem u znajomych, nie mam żadnej kreski przy nickach osób których nie mam w znajomych.
Zajrzałem na listy u kilku osób - nigdzie tego nie widzę.
Kiedyś był taki przycisk "Wspólni znajomi", później go zlikwidowali.
Ostatnio zauważyłem (choć może było tak cały czas) na listach znajomych u znajomych, że przy osobach "obcych" był przycisk "Zaproś".
Teraz parzę i go nie ma - i już nic nie rozróżnia na takiej liście osób które są moimi znajomymi od nieznajomych.
Pod nickami jest tylko ilu mamy wspólnych znajomych.
Teraz nie mam ani "Zaproś", ani tej kreski o której piszesz.
Liczę że może coś później się pojawi, bo teraz to taka lista jest nieprzydatna.
"Teraz nie mam ani "Zaproś", ani tej kreski o której piszesz."
Jest jest, tylko źle napisałem, bo żółty kolor łapie dopiero po najechaniu kursorem.
https://zapodaj.net/images/e24d67824eb30.png
Prawdopodobnie jest to pozostałość po przycisku "Zaproś", bo wczoraj kliknąłem w to parę razy na czyimś profilu i dziś się okazało, że ktoś przyjął moje zaproszenie (ciekawe ile jeszcze zaproszeń wysłałem do przypadkowych osób, bo podstrona https://www.filmweb.pl/friends/invitations/outgoing też przecież już od dawna nie działa):D
Hehe, ciekawe też KOGO zaprosiłeś :p
U mnie jest pusto, ani śladu po "Zaproś" i nie ma opcji nawet takiej ukrytej by kogoś z poziomu tej listy zaprosić. Ale zapewne coś się pojawi, jak ponaprawiają to co się popsuło przy aktualizacji strony.
To przecież normalka, że zawsze jakieś błędy im wychodzą przy takich zmianach, to w końcu Filmweb, można się było przyzwyczaić ;-)
Szkoda że tej podstrony od dawna nie ma, ja częściej tam ponawiałem wiszące zaproszenia do ciekawych profili, ale zdarzało się że usuwałem niechcąco wysłane zaproszenia.
Była przydatna, więc nie mogła zostać, no bo jak to tak zostawić coś, co lubią użytkownicy. Nie wypada hehehe ...
Widzę, że teraz, żeby otworzyć sobie ten boczny panel z ocenami znajomych muszę automatycznie otworzyć nową kartę... czy czegoś nie widzę? Niesamowite co oni robią. Totalne upierdliwości.
Niestety, znów utrudniają, zamiast okienka z ocenami, nowa podstrona.
Nawet nie można tam zobaczyć całego komentarza pod czyjąś oceną (tego dawnego krótkiego na 160 znaków) tylko trzeba go otwierać.
Gdy ma się z kilkudziesiąt osób wśród wszystkich znajomych, którzy piszą opinie pod ocenami, to teraz jest bardzo utrudnione ich przeczytanie.
Jak zwykle tutaj, jeden krok do przodu, dwa do tyłu.
W procesie wdrożenia nowych funkcjonalności pojawił się błąd związany z wyświetlaniem przycisku obserwuj. W ciągu najbliższych kilkudziesięciu minut problem zostanie rozwiązany.
Wdrażane zmiany na portalu nie mają wpływu na relacje ze znajomymi. Tak jak dotychczas, dodanie kogoś do znajomych, oznacza, że obserwuje się aktywność takiej osoby.
Zespół Filmwebu
Jest również problem z powiadomieniami, a właściwie ich brakiem. Dodatkowo, gdy wejdę w listę starszych powiadomień, kliknę na film który został polubiony, ewentualnie na powiadomienie o komentarzu znajomego, to przekierowuje mnie na pustą stronę.
Wciąż występuje problem z powiadomieniami/polubieniami-mimo, że się pojawiają, nie ma o nich informacji na profilu, a jeśli już, to pojawiają się wybiórczo. Dodatkowo przy kliknięciu w takie powiadomienie przekierowuje na pustą stronę.
Testowałem, u mnie powiadomienia o Like przychodzą. Niestety te powiadomienia z czasu awarii nie przyjdą :(
U mnie pojawiły się powiadomienia 3 godziny temu, czyli godzinę po tym Twoim wpisie.
A nie miałem nawet jednego od ponad 24 godzin, czyli od czasu jak wprowadzili te zmiany.
Nie wiem czy wszystkie dostaję, bo było tylko 5, zawyczaj jest więcej, ale to wieczór, więc liczę że wszystko jest ok i jutro będzie tego więcej.
A dlaczego takich info nie przypinacie na dłuższy czas na forum lub nie zamieszczacie na stronie głównej? Gdyby nie link tu jednego z użytkowników to mnóstwo osób o zmianach nie wiedziałoby...
"Niestety, znów utrudniają, zamiast okienka z ocenami, nowa podstrona.
Nawet nie można tam zobaczyć całego komentarza pod czyjąś oceną (tego dawnego krótkiego na 160 znaków) tylko trzeba go otwierać.
Gdy ma się z kilkudziesiąt osób wśród wszystkich znajomych, którzy piszą opinie pod ocenami, to teraz jest bardzo utrudnione ich przeczytanie." - a czy to poprawicie o czym pisze kolega?