..., które moim zdaniem są największą wadą nowego wizerunku FILMWEBU... Kinomaniacy mogli komentować filmy i newsy, jednocześnie dostając za to punkty, które wprowadzały fajne poczucie rywalizacji... Teraz możliwości do ich zdobycia są moim zdaniem bardzo ograniczone i czasochłonne (opis Fanny Ardant dodałam grubo ponad miesiąc temu, a nadal go nie zatwierdzono), chociaż ilość "grup" w współtworzeniu strony jest bardzo duża (co uważam za niewątpliwy PLUS)... Myślę, że najlepszym rozwiązaniem byłoby do nowych zasad przyznawania punktów "wcisnąć" kilka z tego poprzedniego (pkt za komentarze do newsów, filmów i ich ocenianie)... Kto się ze mną zgadza?????
dla powrotu punktow za glosy do filmow/osob mowie zdecydowanie nie, ale co do punktow za komentarze to sie zgadzam chociaz nie do konca. juz miesiac nie skomentowalem zadnego filmu ani newsa, moze to dlatego ze zniknela lista tych postow, a moze dlatego ze gdy przegladam tresci tzw 'goracych tematow' na stronie glownej po prostu mnie zatyka. jezeli ludzie ktorzy pisza te teksty maja dostawac za nie punkty to ja sie wypisuje. ale z drugiej strony sa na tym portalu ludzie ktorych komentarze sa warte 'nagrodzenia' :) zmiana zasad punktacji jest troche mieczem obosiecznym, z jednej strony niektorzy uzytkownicy stracili 'wene' do pisania beznadziejnych jednolinijkowych komentarzy :p, a z drugiej pisanie czegos glebszego nie daje juz takiej satysfakcji jak kiedys :( pat...
Czy rzeczywiście punkty są najważniejsze?
Moim zdaniem nie. Ważniejsze jest możliwość wyrażenia własnego zdania, zetknięcia się z innymi punktami widzenia i możliwość polemiki. Do tego punkty nie są potrzebne.
A jeśli ktoś zrezygnuje z napisania komentarza składającego się tylko z jednego słowa (bo nie dostanie za to punktu) to tym lepiej dla Filmwebu.