Hej. Jak długo zdarza się wam czekać aż ktoś podda się weryfikacji waszych wrzut? Pytam, bo u mnie to kwestia miesięcy :-o
Przestałem dodawać treści do filmów oprócz plakatów bo one szły żwawo. Mam kontrybucję filmową na samym dole z lutego. To jakiś absurd. Nie rozumiem czemu nie ma naboru na weryfikatorów. Czy jest jakiś marketingowy sens w tym aby baza Filmwebu rozwijała się w ślimaczym tempie?
Nie wiem czemu weryfikacja materiałów uległa tu takiemu spowolnieniu? Przecież jeszcze parę lat temu wcale tak nie było Moderatorzy są raczej ci sami a w ciągu czterech, pięciu lat modowie raczej nie dostali sklerozy? A może biedacy dostali jednak sklerozy w przyśpieszonym trybie?
Możesz zgłosić swoją kandydaturę ale musi to mieć pokrycie w czynach czyli dobrych statystykach jako dodawacz. Chyba 3 łby to warunek konieczny niewystarczający. :)
Weryfikatorzy są wybierani przez redakcję.
Możesz zgłosić swoją kandydaturę ale musi to mieć pokrycie w czynach czyli dobrych statystykach jako dodawacz. Chyba 3 łby to warunek konieczny niewystarczający. :)
to jest jakis dramat, 175 dni na zaakceptowanie kontry na obsade filmu ?! toż to śmiech na sali, rozumiem takie ''kolejki'' gdy portal jest nowy , rusza i ma cały nawał roboty, ale to co sie teraz dzieje to jawne lecenie w c***a, to jest poważny portal czy jakiś cyrk ? jak Wam za mało ludzi do weryfikacji to zróbcie nabór czy coś bo to jest kpina
Problem polega na tym, że chyba weryfikatorzy wykruszają się bo zwyczajnie nie chcą poświęcać tak dużej ilości swojego czasu na żmudną weryfikację ZA FRAJER.
Skoro robią to za darmo to weryfikują ile chcą i kiedy chcą. Stąd takie kolejki.
dlatego powinna być zrobiona rekrutacja, wywalić wszystkich którym się nie chce nic robić, przyjąć ludzi ambitnych, którzy chcą rozwijać portal itd. wielką rekrtutację na 150 miejsc zrobić , mogę się założyć że chętnych bedzie o wiele wiele wiele więcej
Chętnych jest w ch*j a o naborze nowych ambitniejszych werów to ja już dawno mówiłem tu na forum i nie tylko ja bo problem jest stary i dobrze znany innym.
Z drugiej strony nie dziwie się ludziom, że weryfikują w takim żółwim tempie skoro wymaga się od nich kontrolowania jakości a nic nie płaci tylko czasami rozdaje jakieś tandetne DVD, którego pies z kulawą nogą nie che. xD
Kiedyś na Filmwebie była elita, której już praktycznie się powykruszała. Filmweb wcześniej był świeży więc się starał aby zaistnieć na rynku. Teraz jest największy, skupia się totalnie na maisntreamie i wszystko pi*&*oli.
Portal został opanowany przez gimbazę i psycholi (multikonciarzy) a to oni napędzają ilość odsłon, na których tylko zależy redakcji.
zmienilo sie to że filmów przybywa a weryfikatorow ubywa, i teraz masz cos kolo 20-30 którzy jeszcze raz na ruski rok cos sprawdza
zmieniło się to że filmów jest coraz więcej a połowa weryfikatorów ma to w dup*** i nic nie robi wiec zostanie Ci 20-30 osob na caly portal
ja rozumiem wszystko, więc dlatego powinno sie wziąć ludzi, którzy się jarają filmami, portalem etc, a takich jest sporo, zauważ że przy załóżmy aktualnie 30 aktywnych weryfikatorów, jeżeli dodamy im 7x tyle (przykladowo zeby było 200) to przy ambicjach ludzi, którzy będą robili to z zamiłowania weryfikacja nie bedzie trwala pół roku a mysle że koło tygodnia +/-
Powiem Ci tak. Filmy idą jak krew z nosa ale to chyba wszyscy widzą. Są kontrybucję, które czekają już 14 miesięcy. To nie żart.
Z Filmów szybko weryfikują plakaty. Inne filmowe kontry jak pozostałe tytuły... szkoda gadać. Niedługo stuknie im rok czekania. :D
Gry całościowo jakoś żwawo lecą. Nieraz kilka dni tydzień albo dwa. :) Weryfikatorzy od gier są bardzo aktywni.
Ja filmy już olałem bo mi się odechciało czekać tyle czasu na kumunikat, że kontra po roku czasu została odrzucona i weryfikator mówi ci abyś zrobił poprawkę. To jest żenada. Poza tym w filmach jest mnóstwo dodawaczy więc konkurencja ogromna. W grach mniej bo to jednak portal bardziej filmowy a gry to dodatek.
Nie dodawaj na siłę tylko obserwuj czego brakuje. Poczytaj blogi weryfikatorów i poucz się co i jak należy robić.
Gry dodaje bo jak gram i czegoś brakuje to sam z siebie chce dodać aby było no i ja psychiczny jestem bo lubię porządek i zabawę jaką jest dodawanie treści. :)
Szkoda czasu i nerw. Odradzam. A szacunku "góry" za to nie pozyskasz i tak będą mieli Cie w głębokim poważaniu. A jak jeszcze trafisz na kretyna weryfikatora to Cię potraktuje po prostacku. Zamiast Ci podziękować, że ten kijowy portal uzupełniasz, to jeszcze Cię obrażą. Dodają uzależnieni, głupcy i ci którym się do tego portalu cierpliwość jeszcze nie skończyła.
Z pozostałymi tytułami daj sobie spokój. Tego to już w ogóle nikt nie sprawdza. Przez rok kolejka posunęła się o miesiąc więc...
A jak szybko zebrać punkty w takich warunkach? Bo chciałbym zebrać 10 punktów które są potrzebne do wysyłania wiadomości
Teraz to ja widzę, że nic nie idzie. Mam jeszcze kilka starych kontr i wszystko stoi. Tu masz zresztą kolejki http://www.filmweb.pl/contrib/status
Najszybciej idą gry. Dodaj 4 opisy do gier i już masz 12 punktów. Kiedyś sprawdzał je Marian (nie wiem jak teraz). Baaaardzo w porządku weryfikator. Potrafił nawet przekształcić całe zdanie, podczas gdy inni odrzucali za brak jednego przecinka, by sobie punktów dodatkowych nabić.
Nie znam się na grach i ja ich nie lubię. Ostatnie gry w które grałem to byli piraci na Amidze. Wolę książki.
A kto Ci się każe znać? Idziesz na dział gry i patrzysz, która gra nie ma opisu. A potem na jakiś portal z grami i przerabiasz tamtejszy opis. Najlepiej to tłumaczy się z angielskiego, bo z polskich to czasem za dużo się przekopiuje i odrzucą Ci za plagiat.
Kurde. W taki razie nie jestem na czasie bo rok temu jak dodawałem plakaty do filmów to Dwukwiat szybko sprawdzał. xD
Dwukwiat to dziewczyna :). Tak samo szybko szły studia, daty, zarys fabuły, powiązania a teraz wszystko stoi. I dobrze.
Oby upadli. Traktują nas jak śmieci. Niech idą z torbami. Ale nie upadną. Niedorozwinięte intelektualnie trolle zapewniają im klikalność = kasa.
Dowiedziałem się właśnie, że wstawienie nowego filmu (tytułu) do portalu to kwestia do 83 dni. Wzruszyłem się. Coś co ja bym zrobił w 30 sekund, oni zrobią w 2,5 miesiąca. Może najwyższa pora zerwać z możliwością dodawania materiałów? Zawsze wiedziałem, że weryfikatorzy to nieroby i do tego bezczelne, więc przestałem dodawać cokolwiek, bo uznałem, że szkoda na to czasu, ale jak zobaczyłem "do 83 dni" to uznałem, że już na pewno nigdy nic tu nie dodam, szkoda czasu. Jak ktoś chce tonąć na własną odpowiedzialność, trzeba mu na to pozwolić i zachomikować koło ratunkowe ;).
Pozdrawiam cieplutko.
Każdemu werowi może się zdarzyć gorszy dzień, wręcz bezczelnych odpowiedzi dużo się nie zdarza (sam nie przypominam sobie, żebym miał z tym do czynienia, ale cóż, ja nie wyskakiwałem do nikogo z idiotycznymi pretensjami). Chyba zapominasz, że każdy weryfikator robi to jako hobby, nie dostaje za to żadnej kasy itd. Ktoś w wolnej chwili dodaje, ktoś w wolnej chwili sprawdza, ale nikt nikogo nie nazywa nierobem za niedodawanie. Ot, taka ciekawostka. Natomiast to, że w przypadku ewentualnej niskiej aktywności obecnych werów nie ma nowych albo innej pomocy? Z tym kieruj się bezpośrednio do osób odpowiedzialnych za portal.