I podobnie komentowania ich ocen (mogą przecież skasować, jeśli nie chcą wypowiedzi jakiegoś trolla).

Nie da się mieć w "Znajomych" wszystkich, a istota portalu filmowo społecznościowego to w końcu ocenianie i komentowanie ocen innych userów.

SiIverin

Jeszcze by tego brakowało. Lajki-srajki już teraz produkują wystarczająco dużo spamu, żeby pozwolić na multiplikowanie tego przez dokładanie ich przez nieznajomych. Kuhva, imdb istnieje już ćwierć wieku, a tam nikt nie wpadł na takie poronione pomysły.

gowniarz_wyniosly

bez urazy, ale gówno wiesz, gówniarzu.

SiIverin

to w dalszym ciągu lepiej niż wyrywanie się z tępymi pomysłami

gowniarz_wyniosly

Silverkundel to znany filmwebowy multitroll, nie ma sensu dyskutowac.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
SiIverin

Owszem, bo jak to zobaczylismy to tak nam sie smiac chcialo z trolla hipokryty, nie mozna bylo zostawic tego bez komentarza.

SiIverin

Wywalić te lajki w cholerę. Wszystkie.

Anthrax91

nie zrobią tego - więc niech przynajmniej panuje równość i porządek.

użytkownik usunięty
SiIverin

Hehe równość i porządek na filmwebie, to brzmi jak utopia, więc możesz zapomnieć. Poza tym bezsensowna funkcja, biorąc pod uwagę ilość trolli, którzy by spamowali.

nie za bardzo można spamować dając po prostu lajka ocenie danej osoby.

użytkownik usunięty
SiIverin

"I podobnie komentowania ich ocen (mogą przecież skasować, jeśli nie chcą wypowiedzi jakiegoś trolla)."
W związku z tym to napisałam, myślałam że to oczywiste.

niekoniecznie, niektórzy myślą, że można dawać łapki w górę lub w dół, i w tym upatrują raju dla hejterów (tymczasem pod ocenami istnieją tylko łapki w górę).

A wpis trolla pod swoją oceną możesz skasować.

SiIverin

więc zajmowałbyś się głównie kasowaniem wpisów Tubisia i czerwonego

Kontraband

Raczej odwrotnie, silverkundel to multitroll, i jeszcze ten jego chlopak tyr1888....feee

Kontraband

Może i masz rację, ta grupka debilków tak się nudzi i gryzie, że nawet tu już za mną przybiegła.

użytkownik usunięty
SiIverin

W zasadzie chodzi o to, że ta opcja ma same wady i chyba żadnej zalety. Bo tak naprawdę to po co całkowicie obcej osobie komentować, czy łapkować filmy? Ewentualnie jak masz na myśli jakąś konkretną osobę, to ją po prostu zaproś i po kłopocie.

wytłumaczyłem niżej pod Kontrabandem.
Nie widzę żadnych poważniejszych wad. Dostrzegam znajomą (ale nie Znajomą) osobę, która doceniła ten sam film, co ja, chcę jej dać łapkę, najnormalniejsza rzecz pod słońcem; co to komu szkodzi?

SiIverin

Porządek i równość na filmwebach to oksymoron.

SiIverin

lewak

SiIverin

Tylko wtedy, gdyby szło taką opcję wyłączyć, bo od razu bym to zrobił.

Kontraband

Chciałem po prostu dać komuś łapkę w górę w charakterze poparcia, a tu zonk - można tylko Znajomym.

Nie histeryzujmy, ja się już przyzwyczaiłem do lajków i dyskusji pod ocenami filmów, a na dodatek nie ma tam trolli, to lepsze miejsce kontaktu niż tajny blog ;)

SiIverin

Posiadanie znajomych jest dobre dla internetowych onanizatorów, ale gdyby to wziąć pod uwagę:

1. Co mnie obchodzi opinia nieznajomego gościa, który z dupy się pojawia i coś smęci?
2. Po co miałbym się wypowiadać pod oceną nieznajomych?
3. Jak skasowałbym spam, gdyby jakiś pionek z alterkont w noc zasrałby mi wszystkie oceny?
Jeśli byłaby opcja "zablokuj użytkownika i skasuj wszystkie jego komentarze", to co bym zrobił, gdyby z 50 alterkont mi zasrał oceny filmów?
4. Z tą opcją dostęp do komentarzy użytkownika i jego znajomych miałby każdy. A może jego znajomi sobie tego nie życzą?

wiatrakwd

0. posiadanie znajomych wszędzie gdzie się dłużej przebywa (również na forum filmowym) jest najnormalniejszą rzeczą pod słońcem (a tu służy możności porównywania ocen z ludźmi, z którymi się gada) - czego nie rozumieją chyba tylko skrajni psychopaci.
1-2. nie wszystkich znajomych ma się w Znajomych.
3-4. nie histeryzuj.

SiIverin

W dalszym ciągu nie rozumiem komu to potrzebne. Dyskusje się prowadzi na forum, reszta jest nieistotna. Nie przychodzę tutaj zacieśniać więzi i porównywać ocen z ludźmi, którzy mnie nie obchodzą i szczerze mówiąc takie podejście mnie śmieszy.

1-2. Chyba nie mówimy o 200 użytkownikach? Chcesz dać łapkę przy ocenie i dlatego wymyślasz dodatkową, nikomu niepotrzebną opcję, mając możliwość dodania tej osoby do znajomych?
3. Nowe funkcje mają umilać korzystanie ze strony, a nie wprowadzać problemy i tworzyć szereg nowych malkontentów uskarżających się, że trolle im nie dają żyć i co chwila ktoś im spamuje w powiadomieniach oraz sra przy ocenach.
Nie będę pisać o możliwości wyłączenia tej funkcji, bo sam pomysł jest jednym z gorszym, z jakim się tutaj spotkałem.
4. A jednak wypadałoby nie myśleć wyłącznie o własnych, chwilowych zachciankach.

Lajki przez nieznajomych dobre dla ludzi, pragnących zainteresowania od kogokolwiek.

wiatrakwd

Szkoda . że nie woła o opcję z blokadą multikonciarzy i stalkerów bo w sumie sam do nich należy http://www.filmweb.pl/forum/inne/%22Rajd+przez+Polsk%C4%99+trzeba+zrobi%C4%87+cz o%C5%82gami%22+-+rosyjski+minister+agresji...+yyy+obrony+Siergiej+Szojgu.,263224 5?page=2 " W tym miejscu obraższ Decepta bo to konto od niego"
albo jeszcze lepsze rozmowy http://zapodaj.net/20b4c10fa345f.png.html i http://zapodaj.net/e4944ccd92928.png.html
" a tak w ogóle to mam bekę z Ciebie sierściuch żeś se tego Grafa usunął. Bo jesteś myszą o bardzo małym rozumku, - toteż te przychlasty z Inne w co drugim poście zarzucałyby mi multikonciarstwo, a GodFelek i Emcia mieliby kolejne preteksty do zgłoszeń"
"...Musiałeś usunąć Martina_Grafa, ja musiałam zgłosić dwa konta..."
Śmiechłem, pewnie chce komuś zaspamować oceny.

tomucho77

Nawet tu żeście przybiegli całym stadkiem, multikonciarscy hejterzy?

p.s. Głośno wołam o opcję blokady was.

SiIverin

Fajnie, to może zawołaj tu GodFellę którego jak widzimy tak bardzo lubisz?

Btw brzydko jest przypisywać innym swoje cechy i swoje zachowania.

tomucho77

^ bardzo brzydko.

SiIverin

W tej chwili mam porządek jeśli chodzi o ocenione filmy,wszystko wygląda ładnie i pięknie.Natomiast jakby wprowadzili to o co wnosisz miałbym przy filmach bałagan,naśmiecone,nasrane i ogólnie jeden wielki chaos.Wybieram porządek.Twój pomysł jest jednym z najgłupszych jakie tu czytałem.

Znawca kina

Pomysly silverkundla musza byc glupie

SiIverin

"Jest to wielkie nieszczęście nie mieć na tyle rozumu,aby dobrze mówić,ani na tyle rozsądku,aby umieć milczeć."
Jean de La Bruyère

SiIverin

Też przyszłam pohejtować jedną, niewinną propozycję lajków pod ocenami i komentów do ocen.
ti ti niedobry, gupi silverinie.

Atak_Ktulu

Paczaj, nawet Komucho przybiegło nie wiadomo skąd - czyli oni się wzajemnie zwołują również bez... wiesz kogo.

Nawet nie wiedziałem, ze przypadkiem uda mi się ciekawy eksperyment socjologiczny ;)

SiIverin

Nie zauważyłam, przeczytałam tylko kilka linijek i trochę niedobrze mi się zrobiło od takiej ilości przykrych emocji filmwebowych frustratów.

Atak_Ktulu

chore ludzie.

SiIverin

Ten podsuszony zawsze ma jakieś wykolejone pomysły, jak nie pop granie to fejsbukowe łapy

użytkownik usunięty
SiIverin

Ale tutaj ciekawa dyskusja rozgorzała....daję lajka temu tematowi xD