Tylko trzeba oceniać osobno jego rolę w filmie a żeby to zrobić trzeba najpierw ocenić cały film? Z lekka bez sensu to jest.

Homek_2

Żebyś musiał więcej klikać a właściciel portalu miał więcej kasiorki z reklam.

Homek_2

Powinni to zostawić nie wiem komu ta opcja przeszkadzała wogóle dawniej była opcja że można było zaznaczyć oglądany serial potem zlikwidowali forum w profilu ciekawe co jeszcze wymyślą.

Homek_2

Moim zdaniem ta opcja oceniania ról jest niepotrzebna. Ciekawe ile osób z tego korzysta. Ja nie, bo szkoda mi czasu.

Ale jak chcesz mieć ocenionego aktora w zakładce "ludzie filmu" to można to zrobić. Najpierw musisz dodać aktora do ulubionych (kliknąć to serduszko przy nazwisku), a potem wchodzisz w swoją zakładkę "ludzie kina" i tam już wystawiasz ocenę. Ale nie wiem czy takie oceny liczą się do średniej czy nie. Może ktoś wie?

Homek_2

Kiedyś tak było, ale nadeszła "dobra zmiana"...

użytkownik usunięty
Homek_2

Zadziwiające, że ludzie narzekają na jedną z najlepszych i najbardziej logicznych zmian jakie pojawiły się w historii tego portalu. To poprzedni system był bez sensu, bo jak niby można wystawić ocenę ogólną reżyserowi czy aktorowi? Na jakiej podstawie? Jedyne co możemy zrobić to ocenić ich pracę w konkretnym tytule. Rola roli nierówna, jest choćby sporo aktorów, którym udało się zagrać jedną wybitną rolę, a poza tym nigdy nie wybili się ponadprzeciętność. Albo takich, którzy ostatnio coś dobrego zagrali 20 lat temu, a od tamtej pory jedynie chałturzą.

Ale przecież gdyby zmiana nastąpiła w przeciwnym kierunku, to komentarze byłyby identyczne.

Idąc tą logiką Oscar za całokształt też jest bez sensu.

Można ocenić aktora na podstawie jego dorobku, po to właśnie były te oceny i nie widziałem, żeby ktokolwiek miał z tym problem.