weryfikatorzy odrzucają np. plakat /bo za słaba jakość/ a później sami dodają ten sam plakat?

michael_69

Teoretycznie pytasz?

Dwukwiat

nie, praktycznie... trzy razy mnie to spotkało, w sumie mam to w czterech literach bo nie zbieram żadnych punktów ni zasług, ale to deprymuje dalsze działania.

michael_69

Jesteś pewien, że dodawane były z tego konta i na FW? Śladu po takich przypadkach nie widać u Ciebie od 2008 roku.
Kontrybucje odrzucone:
8 stycznia 2015
28 września 2012
23 września 2012
6 stycznia 2010
16 lipca 2009

W przypadku żadnej z nich nie widać by weryfikator dodał plakat.

Dwukwiat

słuchaj ja nie będę nic udowadniał, bo jak pisałem mam to.... ale jak się dokładnie przyjrzysz to rozszyfrujesz że moje plakaty zostawały odrzucane a trochę później były dodawane te same plakaty.

np.
Behind the Planet of the Apes
Koszmarne polowanie

michael_69

Jedna kontrybucja była z 2009, druga z 2012 roku. I teraz masz refleksję, że dodał je weryfikator?
Popatrz na listę współtworzących przy filmie. Widzisz nick sprawdzającego weryfikatora i 2 punkty?

Dwukwiat

czego ty nie rozumiesz?
dodaję trzy plakaty, najlepsze jakie są w sieci, są odrzucone - trudno, ale patrzę pół roku później są na FW, to są te same plakaty bo miałem je na HDD i sprawdziłem: te same uszkodzenia i ta sama jakość....
później dorzucam plakat do koszmarnego polowania, sytuacja ta sama....

dobra nieistotne..... zapomnij.

michael_69

Super. I dodając dwa do dwóch, wyszło, że weryfikator odrzucił i następnie dodał.
Tylko gdzie są punkty za dodanie plakatu do bazy? W zestawieniu współtworzących ich nie ma, ale wszystko się zgadza.

Dwukwiat

A możesz sprawdzić kto dodał plakat do tego filmu i kiedy była dokładnie zrobiona ta kontrybucja (data i godzina)? http://www.filmweb.pl/film/Mythica%3A+The+Darkspore-2015-731370

Chodzi mi o ten pierwszy główny plakat. (bez tych naklejek 16)

Belief

Jedna z osób, które mają więcej niż 1 punkt z tej listy

http://www.filmweb.pl/film/Mythica%3A+The+Darkspore-2015-731370/contributors

Dwukwiat

Tyle to ja wiem. Po prostu raz miałam tu dziwną sytuację. Uzupełniałam ten film. I plakat został mi odrzucony z tekstem, że większy czeka w kolejce. Zdziwiłam się, bo to był film z tych co to się ludzie na nich nie rzucają, więc poszłam sprawdzić. I nie znalazłam kontrybucji z takim plakatem. Natomiast plakat później magicznie pojawił się w bazie. Dlatego zapytałam kiedy była ta kontra z lepszym plakatem zrobiona. Oczywiście tego weryfikatora wśród dodających nie było i nie ma, dlatego tematu nie drążyłam, niemniej dziwi mnie ta sytuacja.

Belief

Nie ma możliwości sprawdzenia. Za dużo czasu upłynęło. W przypadku osób sporo dodających kontrybucje w archiwum spadają z listy.
Moim zdaniem większy plakat, który mamy obecnie w bazie czekał w kolejce po Twojej kontrybucji. W takim przypadku weryfikator go wybrał i zatwierdził. Twój został odrzucony z komentarzem. Po zapisaniu przez system kontra trafiła do archiwum i przestała być widoczna przy filmie, a plakat pojawił się w galerii.

Dwukwiat

Pomyślałam to samo tylko, że system zapisuje do archiwum w nocy. Poza tym moja kontra czekała na zapis, więc ta druga też powinna. A jej nie było. Gdyby zaś od razu (bo bywa i tak) tamta kontra została zarchiwizowana, to plakat by się pojawił od razu, bo wtedy dane od razu są wyświetlane na stronie, a jego tez nie było. Taka dziwność mnie spotkała. Ale jak nie możesz sprawdzić to trudno. Byłam tylko ciekawa. Możliwe, że to sam filmweb nawalił.

Dodam tylko, że nie chodziło mi o Ciebie, tzn. nie Ty mi odrzuciłaś tą kontrę. Do Twojej pracy nigdy nie miałam zastrzeżeń, choć odrzutów to mi trochę zrobiłaś :).

Belief

Mała poprawka. Kontrybucja po odrzuceniu zaraz przestaje być widoczna na liście przy filmie. Jeżeli obie były sprawdzone i została tylko jedna to nie była to Twoja. Na nocny zapis czekała ta druga.

Dwukwiat

Więc swoją widziałam u siebie w oczekujących do zapisu, ale do tego plakatu kontrybucji przy filmie nie było na bank. Kilka razy to sprawdzałam. Ani plakatu, ani kontry. Chyba, że sobie ktoś dodał w nocy (tego dnia co mi odrzucono) i zaraz ktoś inny mu zaakceptował po czym system zrobił codzienny zapis. Dlatego chciałam poznać dokładną datę z godziną zrobienia tej kontry.

Belief

"Więc swoją widziałam u siebie w oczekujących do zapisu"
* w odrzuconych naturalnie