Poszedłem za doradcą forum i chciałem dodać daty premier kilku filmów WFF - choć to Państwa rola - mieliście w końcu patronat medialny. Niestety, polskich premier nie może dodac użytkownik. Nawet mimo posiadanych źródeł do tego. Fajnie potem o tych tytułach zapomnę. Podobnie ma się sprawa z rozpoczynającym dziś Sputnikiem, filmy z głównego konkursu nie mają dat premier, zablokowaną możliwość oceny, a jak ma się to zmienić skoro daty premiery polskiej nie mogę podać. W dwoch przypadkach nastepuje ona wlasnie dziś.
Dodaj datę premiery z jakiegokolwiek innego kraju - o ile takowa występuje, wtedy odblokuje się mozliwość oceny filmu.
No cóż, należy dodać, że takowa premiera nie może dotyczyć festiwalu spoza wąskiego grona wymienionych na filmwebie, bo kontrybucja i tak zostanie odrzucona, i nic nie ulegnie zmianie... Co oznacza, że całościowo jest to mało prawdopodobne.
Eureka! Wpadłem na inny pomysł - trochę bardziej karkołomny i skomplikowany, ale co tam... napiszę.
Można by też dodać polską premierę i odblokować głosowanie. Ale nie, pewnie głupoty gadam.
Disclaimer: wiem, że to nie Wasza - weryfikatorów - wina, więc powyższa drwina nie do Ciebie skierowana, tylko do osób odpowiedzialnych za ten absurdalny stan rzeczy.
Dlatego chciałam pomóc dodając polską premierę jako "Świat" (gdyby innych dat nie było). W pewnych przypadkach, gdy polska produkcja jest np. z końca 2014 roku, data premiery celowo nie jest dodawana, by film ten nie pojawił się na głównej stronie w polskich nowościach filmowych (dot. to głównie niszowych produkcji i premier TV).