Jak to jest, że aktor którego nie było na FW i został przeze mnie dodany w kwietniu 2015 przy zamieszczaniu obsady filmu, teraz figuruje w bazie chociaż moja kontra pozostaje w kolejce? Czy aktorzy dodani w obsadzie filmu, których nie było w bazie są do niej automatycznie dodawani przez system, albo przez weryfikatorów, przy okazji zatwierdzania obsad? Sprawa istotna, bo jak tak to masa kontr z dodawanymi osobami jest do wyrzucenia.

jagamiga1

Zapewne albo był w kontrze jako nowa osoba albo w jakiejś innej obsadzie, która została już sprawdzona i dlatego aktor jest już w bazie.

KUNIQ

No był w mojej kontrze do dziś nie rozpatrzonej, oraz w obsadzie filmu, którą dodałam i jest już w bazie więc ponawiam pytanie czy "nowi" aktorzy dodają się automatycznie z obsadami i czy w takim razie mam skasować kontrę z tym aktorem? Takich kontr mam więcej i chciałabym wiedzieć co robić z nimi? Co ciekawe przy tak dodanych aktorach nie ma żadnych danych i osoby, która je dodała.

jagamiga1

Witaj,

owszem. Taki aktor pojawia się automatycznie, jeśli dodasz go w kontrybucji obsadowej.
Kontrybucje z nowymi osobami, będącymi w bazie, będą odrzucone podczas weryfikacji pozostałych przy osobach.

Pozdrawiam.

julCia69

Dzięki za odpowiedź, w takim razie nie ma sensu dodawać nowej osoby skoro obsady są zawsze wcześniej sprawdzane.

jagamiga1

No to skasowałam już 25 kont z osobami, które były opisane na rzecz tych dodanych z automatu i pozbawionych wszelkich danych i się zastanawiam czy nie skasować też tych jeszcze nie figurujących w bazie FW, bo a nuż jutro zostaną dodane z jakąś obsadą. Tym sposobem na FW będzie mnóstwo "gołych" osób ;))

jagamiga1

*kontr