Znalazłam zdjęcia, które chciałabym dodać do filmu, niestety znajdują się na imdb, więc
nie wiem czy z tej strony można je dodawać. Jeśli tak to czy mogę je zgłosić do Mariana?

Marian zajmuje się zdjęciami do gier.
To zależy z jakiego przedziału czasowego jest film: starsze filmy do roku 2010 to do Beeshopa, a powyżej do Autsajdera. Aczkolwiek zgłoszenia do Autsajdera są wstrzymane na dzień dzisiejszy.

Pozdrawiam serdecznie, życzę udanego popołudnia.

użytkownik usunięty
julCia69

Halo nie tak szybko, jeszcze nie pozdrawiaj. Najważniejsze w tym pytaniu było czy z imdb można podawać.

Zależy od wielkości zdjęć z imdb. Jeśli są kiepskie / za małe to nie przejdą.

Ja odruchowo pozdrawiam. ;)

Pozdrawiam. :)

użytkownik usunięty
julCia69

Ponieważ na fw są dodane zdjęcia i małe i słabej jakości po prostu wstawię tu link z tymi zdjęciami, może ktoś kto się zna się wypowie czy taka wielkość może być?
http://www.imdb.com/title/tt0416654/mediaindex?ref_=ttmd_md_sm

Za małe. Minimalne wymiary to 900x600 / 600x900 lub przybliżone (np. 897x595).

Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
julCia69

Hm ok. pewno kiedyś się takie dodawało. Dzięki za poświęcony czas.

Owszem, ale teraz się sporo zmieniło.
Nie ma za co. :)

użytkownik usunięty
julCia69

Zapomniała Pani o czymś...;-)

No nie rób ze mnie takiej starowiny, błagam. :D
Film oglądam i jestem mocno rozkojarzona.

Pozdrawiam. :))

użytkownik usunięty
julCia69

No i właśnie o to chodzi! Pozdrowienie być musi. To już chyba taki znak rozpoznawczy Twój :D (W takim razie już nie "Pani"). Bez pozdrowienia wiadomość, to jakby nie była od Ciebie...;-P

Pozdrawiam!

użytkownik usunięty

Uważaj. Przyjdzie Ronin i znów będzie że się.....

użytkownik usunięty

A, daj już temu spokój! Każdy kto przeczyta wpisy i nie ma skłonności do wyolbrzymiania dojdzie do wniosku, że to normalne posty. Przecież nikomu nic nie słodzę. Słynne "pozdrawiam" udało mi się z czasem polubić. Wchodzisz w zaakceptowaną kontrę, by przeczytać komentarz, a tam... "Pozdrawiam!". Epickie. :D Może posty trochę odbiegające już od tematu, ale generalnie to weszłam właśnie po to, by przeczytać o tym dodawaniu zdjęć do galerii filmów, bo sama kilka razy chciałam to zrobić chociaż niestety zaniechałam prób.

użytkownik usunięty
julCia69

Julciu a istnieje jakaś wielkość graniczna do której można dodawać?

Nie spotkałam się z tym. Wydaje mi się, że nie ma, ale mogę się mylić. Też nie można przesadzać z wielkością tych zdjęć moim zdaniem. Trzeba znaleźć tzw. "złoty środek". Nie muszą być one [zdjęcia] stricte wielkości 900x600 / 600x900, ale mogą być te kilka pikseli mniejsze (jeśli nie ma większych).
Nie uważam się za kompetentną osobę w kwestii galerii, więc tylko piszę to, co wywnioskowałam ze współpracy z Autsajderem.

Pozdrawiam. :)

użytkownik usunięty

Zależy do jakiego filmu chcesz zgłosić. Jeżeli do starych (powiedzmy lata 70, 80 albo 90-te) to można w ostateczności podrzucić trochę mniejsze fotosy. Już tam wujcio Beeshop sobie je obrobi do przepisowych wymiarów (czyli 900*600 pikseli). Zdjęcia do starych filmów i tak z reguły są niewyraźne, nawet w dużych rozmiarach, więc na te parę pikseli w tę czy w tę można machnąć ręką. Generalnie jednak nic co mniejsze niż 800*550 nie będzie dobrze wyglądało po powiększeniu, więc to jest ta dolna granica. Ofkorz to tylko ostateczna ostateczność, staraj się szukać jak największe (pomocne jest korzystanie z dobrodziejstwa wyszukiwania obrazem, które oferuje inny dobry wujcio, Google).

Gorzej z nowszymi produkcjami, czyli z XXI w. Foty do nich są już wykonywane podtuningowanymi cyfrówkami i lustrzankami, więc są w dobrych jakościach i po powiększeniu mniejszego zdjęcia wydaje mi się, że będą jakieś widoczne różnice. Ale za to łatwo o dostępność do nich i łatwo je znaleźć wyszukiwaniem obrazów Googlarki.

użytkownik usunięty
Freeman47

Dzięki za info. Znalazłam aż jedno duże zdjęcie, więc nie będę sobie z nim robić fatygi.