Co sadzicie o dziale typu "szukam filmu" w wiekszosci tematow czy to horror czy film ktos opisuje film ktory kiedys tam ogladal i niepamieta tytuly. Mozna by stworzyc specjalny dzial, a dla tego kto wiedzial by o jaki film chodzi dostawal by punkty.
ZMIENILI WYGLĄD OKIENKA "GORĄCE TEMATY"! OD LAT NA TO CZEKAŁEM! TAK JEST! WIDAĆ, ŻE PORTAL SIĘ ROZWIJA!
Po 1 - od czegoś takiego jest forum "filmy"
Po 2 - nie wydaje mi się, żeby nagradzanie punktami za coś takiego to był taki znowu dobry pomysł
1 no tak jest forum film ale tematy typu szukam filmu sa wszedzie, prawie w kazdym dziale uwazam ze jest straszny nielad i mozna by to wszystko wrzucic do 1 dzialu.
2 nagradzanie punktami mialo by byc forma zachety, a dodatkowo pokaze kto jest dobrym filmwebo-wiczem ;p
przemyslcie to jeszcze
Ktoś pyta, ty mu odpowiadasz. No i teraz po pierwsze ktoś musiałby się zająć weryfikacją czy jest to poprawne, po drugie cholera wie czy takie coś się komukolwiek przyda, może po prostu powie "aha, dzięki", zaznaczy że "jest zainteresowany", filmu w ogóle nie oglądnie i na tym się skończy. Nie wiem gdzie tu coś cokolwiek wnosi za podanie jednego tytułu. Pomysł z punktami jest po prostu głupi.
A ogólnie do takich poszukiwań jest jeden od dawien dawna kontynuowany temat na forum filmy, takie tematy na innych forach są kasowane i tyle. To nie jest tak obszerna tematyka, żeby od razu do tego zakładać nowy dział.
Zwykle, jeśli ktoś szuka filmu, to już go obejrzał, a to znaczy, że raczej go oceni miast zaznaczać, iż jest zainteresowany. Po wtóre punkty mogliby przyznawać pytający, a spamerów wystarczyłoby delejtować. Moim zdaniem jest to obszerny motyw na forum, dlatego warto założyć nowy dział. Weryfikacja leży po stronie pytającego i pamiętaj, że nawet zwykłe ''aha,dzięki'' jest warte zachodu. Podsumowując, jest to może pomysł z lekka biurokratyczny, karkołomny, ale przydatny. Rozumiem nikike, że pewnie zostaniesz przy swoim zdaniu, lecz pamiętaj, że trzeba być otwartym na zmiany, a to czy są one przydatne, czy nie, zwykle okazuje się dopierro w praniu. :)
Dobra, już pomijając jakość tego pomysłu - jest na tej stronie masa dużo ważniejszych spraw do zrobienia(oczywiście niezrobionych, bo łatwiej update'ować layout co pół roku i mówić o wielkich zmianach), więc takie coś byłoby na końcu listy priorytetów.
W tym sensie, że praktycznie rzecz ujmując mamy niewiele do gadania, bo i tak większość przejawów kreatywności użytkowników jest niezauważana przez administratorów strony.
Możemy tylko sobie ponarzekać i przerzucać się mniej lub bardziej przydatnymi pomysłami, ale jak zauważyłeś to niczego nie zmieni.
Pisales ze nie jest to tak obszerna tematyka prosze bardzo wejdz w dzial filmy horrory itd. wiekszosc tematow sa typu szukam filmu, czekam na wypowiedz kogos z administratorow lub moderatorow zebym wiedzial czy dalej drazyc temat, nadal uwazam ze jest to swietny pomysl i licze na poparcie.
a ja wlasnie o tym pisze ze nie jest to tylko w tym dziale(FILMY) wszystkie tego typu tematy sa w kazdym dziale dlatego jest taki nielad... nie lepiej bylo by to uporzadkowac
Jeżeli są w innym dziale to są kasowane(a przynajmniej powinny być). Po prostu zawsze się znajdą ludzie, którzy będą szukali gdzie indziej, nawet jeżeli będą mieli grubym czerwonym drukiem wytłuszczone co i jak.
chodzilo mi o przykladowa 200-setna strone czyli dosyc stare tematy a i tak znajduja sie tam posty "szukam filmu" i to nie w dziale Filmy...
No ale to już jest kwestia tego, że liczba moderatorów jest mocno ograniczona i jeżeli ktoś nie zgłosi tematu przyciskiem "zgłoś nadużycie" to czasem niektóre mogą zostać przeoczone.
Kapitalny pomysł. Od zawsze o tym myślałem. Nie wiem kim jesteś igor_94, ale moim zdaniem powinieneś być moderatorem filmwebu. Użyję francuskiego zwrotu, ale w polskiej wersji, bo nie wiem jak to się pisze (nie znam francuskiego) : szapo ba!
Walić jakieś tam punkty. Właśnie przeglądając dział filmy w poszukiwaniu jakichś sensownych tematów też pomyślałem, że przydałoby się rozdzielić je od tych z gatunku SZUKAM FILMU!!!!!1111
Dawniej były zakładane w dziale Filmy specjalne tematy "SZUKAM FILMU" / "MAM PROBLEM Z FILMEM..." z setkami wątków ale ostatnio każdy zakłada osobny temat dla siebie i w rezultacie robi się bałagan. Dowodem niech będzie to, że w powyższym dziale jest ponad 11000 tematów o nazwie "szukam filmu". Oczywiście cierpią na tym inne tematy na forum, bo szybko znikają w gąszczu poszukiwaczy.
A teraz wypowiem się jako użytkownik, który pomógł już w odnalezieniu setek filmów.
Jeśli ktoś zakłada osobny temat to na stronie głównej działu widać kilka pierwszych zdań z jego wypowiedzi. Jest to bardzo pomocne, bo wiem praktycznie od razu czy znam ten film, czy nie. Nie muszę też wchodzić w każdego posta i czytać całej wypowiedzi ani daremnie przekopywać się przez strony w temacie zbiorowym. Dlatego ja również uważam, że powstanie działu "Szukam Tytułu" byłoby najlepszym wyjściem.
A jeszcze jedno - punkty nie są potrzebne, wystarczy zwykłe "dziękuję".
dokladnie o tym pisalem robi sie straszny nielad kiedy w obojetnie ktorym dziale sa tematy "szukam filmu" itd. nielepiej bylo by to uporzadkowac, sam szukam pare tytulow ale dokladnie nie wiem w ktorym dziale mialbym to napisac... Filmy w ktorym uzytkownicy znajda tytuly mozna przenosic je do tzw ARCHIWUM.
Mega dobry pomysł. Fajnie, że wyszedłeś z taką inicjatywą. Myślę, że filmweb prędzej czy później to wprowadzi, choć pewnie zajmie to sporo czasu.
Dzieki za poparcie im wiecej osob bedzie za ta inicjatywa tym lepiej :D teraz licze tylko na kogos z administracji zeby sie zainteresowal tym tematem juz nawet nie chodzi o same pkt ale o dzial, forum filmwebowskie jest strasznie zasmiecone trzeba to uporzadkowac.
Doprawdy? Gdzie jest ten temat, nawet jeśli figuruje, to nie ma problemu, żeby delikatnie wzmocnić przekaz nawet za pomocą spamu :)
Wystarczy przeczytać tytuły wątków: http://www.filmweb.pl/forum/filmy/Szukam+filmu+a+nie+znam+tytu%C5%82u,1364937
Takich tematow sa tysiace jesli nie widzisz potrzeby zmian to zobacz jaki smietnik robi sie na filmwebie -.-
Użytkownicy z niebieskimi łbami :) I jeszcze pytanie: na jakiej zasadzie ktoś będzie Ci te punkty weryfikował? Po tym, jak ktoś napisze: "aha, to ten"?.