Wiem, że Mozilla jest no. 1 wśród przeglądarek i że korzysta z niej około 33% użytkowników,
ale... Google Chrome jest no. 2 i byłoby dobrze gdyby na nim też działało :)
Co nie działa?
1). Magiczny cylinder z powiadomieniami (po kliknięciu nic się nie dzieje)
2). Galeria (po kliknięciu na zdjęcie otwiera się strona z samym zdjęciem, bez layoutu).
3). Po kliknięciu scrollem na powiązane filmy powinny otwierać się _blank, a otwierają się
na tej samej stronie.
4). Plakaty (taka sama historia jak z galerią).
Sprawdzałem to na różnych komputerach na aktualnych przeglądarkach i problem wszędzie
jest taki sam. Na Chromie po prostu nie wszystko działa jak powinno.
Czy w przeglądarce masz zainstalowane jakieś wtyczki? Jeśli tak, wyłącz je i sprawdź, czy problem nadal występuje. Tradycyjnie już stawiam na AdBlocka, który blokuje nie tylko reklamy, ale i wszystkie inne funkcje wykorzystujące Javę.
Wyłączenie Adblocka zupełnie mija się z celem, po to między innymi przerzuciłam się na Chrome, żeby więcej nie oglądać tych nachalnych reklam na filmwebie.
Poza tym te usterki nie są wg mnie od Adblocka uzależnione. Mam włączoną wtyczkę cały czas, a cały świąteczny tydzień filmweb działał mi bez zarzutu - komentarze, kontrybucje i cała reszta. Tydzień temu natomiast koniec balu panno lalu i strona nie działa jak należy.
Zgadzam się. Strona działa wybiórczo, raz dobrze, raz źle. Problem pojawia się na różnych Chromach i różnych ustawieniach. Zainstalowane wtyczki nie mają znaczenia. Przykładowo w domu mam "czystego" Chroma, a w pracy z wtyczkami. Tu i tu taki sam efekt.
No jasne, że Adblock nie ma nic do rzeczy, ale nie trzeba było zmieniać specjalnie przeglądarki bo Adblock też jest na Firefoxa, a w innych także da się zablokować. Oczywiście, że nie zmienia to faktu, że powinno to działać sprawnie, jak u mnie.
"Dziwne, u mnie działa".
IE przymula, próbowałam na nim działać z blokowaniem reklam, ale na nic się to zdało, szczególnie na youtube. Firefoxa używałam na starym laptopie, ale na nowym musiałabym używać mikroskopu, żeby korzystać z tej przeglądarki. O ile wiem na stałe nie dało się powiększyć stron, musiałabym to robić przy otwarciu każdej nowej, a za takie coś dziękuję.
Chrome natomiast odpowiada mi pod każdym względem - oprócz filmwebu oczywiście. ;]
Dosłownie 30 sek szukania i znalazłem rozszerzenie do FF, które ustawia domyślny zoom - Default FullZoom Level. :)
Ale rozumiem, że wolisz Chrome bo to wygodna, lekka przeglądarka i dodatkowo ładnie się synchronizuje z usługami Google. Z FW często są problemy, mi kiedyś nie włączał się player na tej stronie - dopiero reinstalacja przeglądarki pomogła...
Tak, instalowałam tę wtyczkę, jak i parę innych, niestety na nic się to zdało. Strony niestety uparcie wracały do mikroskopijnych rozmiarów, jakbym ustawieniami nie manipulowała. Z żalem musiałam porzucić liska.
Tak, kiedyś też nie odtwarzało mi materiałów wideo zamieszczanych przez filmweb, na Chromie nie mam takich problemów. Póki co dzisiaj w ogóle nie mam żadnych, nawet asystent działa (odpukać w niemalowane ;).
A spróbuj to: Trzymaj lewy Ctrl i rusz pokrętłem w myszce w górę/dół. Nie wiem jak to na laptaku działa z padem dotykowym, ale podłączyć mychę na 2 sekundy nie zaszkodzi :)
Miałem tak podczas epizodu używania internetu do spółki ze Spotfluxem, który oprócz tego, że jest VPN do przy okazji blokuje wszelkie w teorii reklamy, a w praktyce m.in. te funkcje filmwebowe, o których piszesz. Jeżeli nie są to wspomniane wtyczki, to coś "z gatunku" AdBlocka.
Wystarczy w AdBlocku wstrzymać blokowanie tylko na filmwebie i problem z głowy, przynajmniej u mnie to pomogło :)
Bez przesady, że takie natrętne. Na stronie jest jedna reklama. Albo z boku strony filmu (jak dobrze, że to zmienili, bo dawniej była na środku), albo górny baner.
Zależy od punktu widzenia. Czasem reklamy okalaja całą stronę i robi się miszmasz. Czasem są filmiki, które zżerają mi limitowany transfer, a na filmweb wchodzę często. Z Adblockiem jest mi o wiele bardziej komfortowo. Tym bardziej, że problemy z filmwebem nie są moim zdaniem bezpośrednio od wtyczki zależne. Jest aktywna cały czas, a opcje raz nie działają, a raz działają, jak loteria. Dzisiaj na przykład wszystko jest w najlepszym porządku.
A ja powiem że po godz. 22:00 Filmweb działa jak ślimak a czasem w ogóle i to na wszystkich przeglądarkach!!
Szczególnie w weekendy. To normalka, bo od 19:00 do 23:00 wszyscy tu zaglądają.
Ja korzystam z Chrome'a dobrych parę lat i nigdy nie było problemów.
Musisz wyłączyć blokowanie dla domeny w adblocku, wtedy wszystkie funkcje działają tak jak powinny. Dajcie spokój, przecież gdyby to była wina strony to by chyba już coś z tym dawno zrobiono, co ???
Google Chrome to jedna z najpopularniejszych przeglądarek w Polsce i na świecie, więc filmweb nie mógłby sobie pozwolić na taką wtopę.
problem z rozwijaniem list (np. asystenta czy podczas wyszukiwania filmów) dotyczy javy. zainstaluj/zaktualizuj tu: http://www.java.com/en/download/index.jsp
Miałem podobny problem i dzięki Wam go rozwiązałem. U mnie problem sprawiał dodatek AVAST (program antywirusowy) - wyłączyłem go. Może zmiana opcji też zadziałać ale nie próbowałem.
Miałem podobny problem. Nie otwierało mi galerii zdjęć i nie odtwarzało filmów na filmwebie na chromie. W dodatku do przeglądarki - Avast w jej ustawieniach odfajkowałem opcje: "Domyślnie blokuje sieci społecznościowe" i zainstalowałem nowego QuickTime'a i pomogło. Teraz galerie i filmy na filmwebie działają normalnie chociaż mam wrażenie, żę QuickTime zamula przeglądarkę.
W tym momencie nie moge tego znaleźć bo wyskoczyły mi wtedy ustawienia w innym podglądzie ale zrobiłam podobnie jak May_3 czyli odfajkowałam "Domyślnie blokuje sieci społecznościowe"
no to jest skandal, żeby tak duży serwis nie był zoptymalizowany pod jedną z największych przeglądarek. Żenada.pl
Niezależnie czy adblock/ublock jest włączony problem występuje z rozwijanymi przedmiotami.
Do listy problemów dorzucam:
-nie można posortować odpowiedzi na forum. Pojawia się menu z "od najnowszych", "najlepsze wypowiedzi" ale przyciski nie reagują.
-strona główna po kliknięciu "zaloguj" nie przekierowuje do strony logowania, trzeba ręcznie wpisać adres /login